Fórum témák

» Több friss téma
Cikkek » Girder PC-IR Távirányító
Girder PC-IR Távirányító
Szerző: valve, idő: Márc 11, 2009, Olvasva: 54779, Oldal olvasási idő: kb. 1 perc
Lapozás: OK   1 / 5
Ebben a cikkben egy olyan egyszerű kapcsolást mutatok be, mellyel könnyedén vezérelhetjük számítógépünket bármilyen IR-távirányító segítségével.

Bevezetés

Nos, itt egy, a gyakorlatban is jól használható módszert, eszközt és szoftvert fogok bemutatni, hogy miként lehet egy IR-távirányító segítségével irányítani a PC-ket. Ezt az eszközt a számítógépünk soros portjára kell csatlakoztatni. Semmilyen telepítést nem igényel, ahogyan a szoftvere sem. A programot a Promixis cég fejlesztette ki és még fejleszti most is. A legutolsó ingyenes verzió a 3.2.9 -es. Azóta már az 5 -ös verziónál tartanak amiért természetesen fizetni is kell, így maradunk a régebbi ingyenes programnál. A programot egyszerűen kicsomagoljuk a telepítõjébõl (amit én készítettem neki, hogy ne legyenek szanaszét a fájlok) és a Girder.exe nevű fájllal indítjuk. Azután be kell tölteni az eszközünknek az Igor SFH 56 Plugin-t. Ezen DLL fájl segítségével teremt kapcsolatot az eszközünk a Girder nevű szoftverrel. Miután ez megvan, elõvesszük a legközelebbi IR-távirányítónkat és elindítjuk a vezérelni kívánt programot (hogy legyen a szemünk elõtt mit is szeretnénk a távirányítóval irányítani), majd betanítjuk a programot. No de ne haladjunk annyira elõre, lapozz egyet és készítsd el azt az egyszerű kapcsolást, amelyre mindehhez szükséged lesz. Ahogy említettem, egyszerű, mert csak 5 alkatrészbõl áll! Egy ellenállás, egy kondenzátor, egy dióda, egy IR vevõ és egy DB9 -es csatlakozó, amelyel csatlakoztatod majd a számítógépedhez az eszközt.

A Girder nevű program letölthetõ itt: Girder v3.2.9 Pack.exe

A Girder programnak a hivatalos weboldala: Promixis Girder

Egy elkészített Girder: Megtekintés


A cikk még nem ért véget, lapozz!
Következő: »»   1 / 5
Értékeléshez bejelentkezés szükséges!
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem