Fórum témák

» Több friss téma
Cikkek » Házimozi házilag - Dolby Pro Logic dekóder
Házimozi házilag - Dolby Pro Logic dekóder
Szerző: Action2K, idő: Ápr 28, 2010, Olvasva: 28028, Oldal olvasási idő: kb. 1 perc
Lapozás: OK   1 / 3
A cikksorozatom második részében a jóval jobb minőségű (bár drágább) Dolby Pro Logic dekódert fogom most "közszemlére állítani", szintén elvi kapcsolási rajzzal is.

Az előző cikkben tárgyalt Dolby Stereo dekóder (Enhanced Hafler Matrix Decoder) az egyszerűsége ellenére egész jól produkált, ámbár van egy nagyon nagy hibája. Nagy az áthallás az egyes csatornák között, a jeleket nem tudja a rendszer tökéletesen szétválasztani. Ez az optimális helyről hallgatva nem is észrevehető, de ha már többen moziznak együtt, akkor a széleken ülők már nem ugyanolyan élvezetben részesülnek. Erre nincs más megoldás, kell egy külön kiegészítő áramkör, ami még jobban elnyomja (kioltja) egy adott csatorna jelét a többiből. Az így keletkezett dekódert hívjuk Dolby Pro Logic dekódernek, más néven Dolby Surround dekóder.


A µPC1892 dekóder IC blokkvázlata (katt a képre a nagyobb méretért).

Az IC működésének megértése érdekében nézzük át az egyes blokkok szerepét. Ezekből is a számunkra fontos egységeket emelem csak ki. Néhány általános jellemző ezen IC-ről:

• Három surround mód áll rendelkezésre: film, zene és szimulált
• Beépített hangerő és balansz
• Beépített hangszínszabályozás (mély, magas)
• Beépített L + R kimenet mélynyomó és a center részére


A cikk még nem ért véget, lapozz!
Következő: »»   1 / 3
Értékeléshez bejelentkezés szükséges!
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem