Fórum témák

» Több friss téma
Cikkek » Knight-Rider futófény
Knight-Rider futófény
Szerző: Topi, idő: Márc 25, 2006, Olvasva: 83653
Lapozás: OK   1 / 4
Knight rider futófény. Látványos ide-oda cikázó fénypont.
Ki ne ismerné a nagy klasszikust. Szerintem ne vagyok egyedül azzal az emlékkel, mikor délutánonként csak azt vártuk hogy mikor kezdődik el a Knight Rider. Én is, mint sok más gyerekkorban is elektronika iránt érdeklődő majd megőrültünk, mikor ment a knight rider. Mit is mondjak, az az autó igazi klasszikus. Nem is tudom mi lenne a neve ennek a fényeffektnek a film nélkül.
(Igaz nem ide tartozik, de valamelyik nap éppen elkaptam egy Knight Rider részt. Mivel hogy ismétlik megint, az egyik kereskedelmi tévécsatornán. És mostmár így mai szemmel nézve, hát mit is mondjak - szerintem nem sértek meg senkit - mulatságos a film.)
Visszatérve az elkalandozásból. Most egy olyan eszközt fogunk építeni, mely még egy mostani autóban is ha megjelenik, mindenkinek odavonza a tekintetét.Szerintem történelemről ennyit, nézzük át röviden mit is építünk.
A knight rider fényeffektet sokféle módon lehet elkészíteni. Vannak nagyon egyszerű módok, de minél egyszerűbb, annál kevesebb szegmensből áll. Azaz annál kevesebb led/lámpa fog világítani.
Én most egy olyan kapcsolást fogok bemutatni, melynél 10 LED-et, vagy 10 izzót tudunk vezérelni.

Következzen akkor a kapcsolási rajz...
A cikk még nem ért véget, lapozz!
Következő: »»   1 / 4
Értékeléshez bejelentkezés szükséges!
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Nov, 21. Kedd
23:51:28
Jelenleg 198 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu