Fórum témák

» Több friss téma
Cikkek » MVM Paksi Atomerőmű Zrt. látogatás - 2023. október 30.
MVM Paksi Atomerőmű Zrt. látogatás - 2023. október 30.
Szerző: sany, idő: Aug 4, 2023, Olvasva: 4714, Oldal olvasási idő: kb. 3 perc
Lapozás: OK   3 / 3

FONTOS INFORMÁCIÓK

A következőkben szeretnélek néhány fontos információval ellátni benneteket.

A látogatásunk gyülekezővel kezdődik, aminek időpontja és helyszíne:

7:30 -  Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Tájékoztató és Látogatóközpontja

A Tájékoztató és Látogatóközpont az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. területén található.  Paks városát gépkocsival déli irányban elhagyva Dunaföldvár (Budapest) felől a 6-os számú főútról lekanyarodva, - lásd térkép -, az Atomerőmű déli bejáró elnevezésű útján keresztül érhetjük el. - lásd térkép -  A Déli bejáró út végén találhatóak a déli portához tartozó parkolók, ezek a látogatok számára is használhatóak tehát ide parkolhatunk a gépjárműveinkkel az üzemi terület meglátogatása idején. Mindenkinek magának kell parkolóhelyet keresnie.

Parkolás után a Tájékoztató és Látogatóközponthoz kell jönni. Az épület helyét az Atomerőmű területén útmutató táblák jelzik. De én is bejelöltem a térképen hol található – lásd térkép -. 

Ha mindenki megérkezett, kb. 7:45 körül bemegyünk a Tájékoztató és Látogatóközpont épületébe, ahol már várni fognak bennünket. Lesz mosdóhasználati lehetőség is. Majd ebben az épületben kb. 8:00 órai kezdéssel indul a kiállítás bemutatása tárlatvezetőnk által. Fényképezni nemcsak lehet, hanem kötelező is!

A kiállítás megtekintése után, a tárlatvezetőnk vezetésével elindulunk az üzemi területre. Azonban itt egy fontos információt szeretnék veletek megosztani. Mivel az üzemi területen fogunk látogatást tenni, ezért az Atomerőmű szabályzata előírja, hogy semmilyen olyan tárgyat (pl. fémtárgyat), amely üzemzavart okozhat (pl. leesik), vagy megzavarhatja a berendezések működését, nem vihetünk magunkkal! Ezeket a tárgyakat (pl. pénztárcát, mobiltelefont, fényképezőgépet, slusszkulcsot, stb.) le kell majd raknunk egy szekrénybe, ahol tárgyaink az üzemi terület meglátogatásának idejére elzárásra kerülnek. Azonban a személyi igazolványunkat az üzemi területre is magunkkal kell majd vinni!

Az üzemi területre való belépésünk előtt biztonsági ellenőrző ponton fogunk áthaladni, ahol elkérik az személyi igazolványunkat és fémkapus ellenőrzés is lesz (mint a repülőtereken). A blokkon belül a reaktor látogatói folyosójához felfelé és lefelé is lépcsőzni kell majd.

Az üzemi terület meglátogatásának végeztével visszasétálunk a parkolóba, kb. 10:00 óra környékén , ahol gépjárműveinkkel leparkoltunk, és gépjárműveinkkel elindulunk az Északi (Paks II.) parkolójába. Ezt a parkolót a legegyszerűbben a Déli parkolókból az Észak-déli összekötő úton keresztül tudjuk megközelíteni. Erről az útról a körforgalom előtt jobbra lekanyarodva érhető el az e Északi parkoló. Ebben a parkolóban történik majd az előre kiadott beosztás szerinti telekocsik feltöltése, ezért kérnék mindenkit, hogy ebbe parkolóba jöjjön! - lásd térkép -

A Gyakorló és Karbantartó Központhoz és az Atomenergetikai Múzeumhoz az Atomerőmű Északi (Paks II.) portáján keresztül juthatunk be.

Ha mindenki elfoglalta a számára kijelölt gépkocsit, elindulunk a parkolóból a gépkocsikkal az Atomerőmű Északi portájához. – lásd térkép - Ekkorra már várni fog bennünket a Karbantartó és Gyakorló Központ munkatársa. De mielőtt behajtanánk, a biztonsági szolgálat ellenőrizni fog minket.

Az ellenőrzés végeztével léphetünk be az Paks II. üzemi területre, hiszen a korábban említett két épület ezen a területen található már. Az Atomerőmű munkatársának útmutatásával, gépjárműveinkkel megyünk a Karbantartó és Gyakorló Központ előtti parkolóba. Az épületbe kisebb tárgyakat be lehet vinni, nem kerülnek elzárásra dolgaink. A személyi igazolványotokat majd itt is készítsétek elő! Az épületben fényképezni szabad. Mosdó használati lehetőség és várhatóan büfé is üzemel majd. Látogatásunk tárlatvezetéssel indul.

A Karbantartó és Gyakorló Központ bejárása után, visszaülünk a gépkocsijainkba, és elindulunk az Atomenergetikai Múzeum parkolójába, szintén irányítással. A múzeumban már nem lesz külön biztonsági ellenőrzés. Fényképezni megengedett, mosdóhasználtra itt is lesz lehetőség.

A múzeum meglátogatásával ér véget kb. 14:00 óra környékén, a szinte egész napos programunk a Paksi Atomerőműben.

Ezen programok után - ha valaki szeretne - a Paksi Halászcsárdában lesz lehetősége étkezésre önköltséges alapon. A paksi Halászcsárdába legegyszerűbben az Északi parkolóból, az Északi bejáró útat használva juthatunk el. -lásd térkép-

(Az önköltséges étkezés az Atomerőmű látogatásától teljesen független program, külön szervezés alapján történik. Előrendelés leadásával kapcsolatban kérem, keressétek rectamas fórumtársunkat!)


Még néhány dolog:

1. A fényképes személyigazolványotokat mindenféleképpen hozzátok el és tartsátok magatoknál, mert bármikor kérheti a biztonsági szolgálat. Kétszer is nézzétek meg indulás előtt, hogy eltettétek-e!

2. Mivel az Atomerőmű területén, az üzemi területen belül, az erőmű blokkjához sétálni fogunk, esős időjárás esetén bizony elázunk. Ezért arra kérek mindenkit, hogy vízálló öltözetet (esőkabát) hozzatok majd magatokkal, ha netán rossz lenne az időjárás. Esernyőt ne hozzatok, mert nem lehet bevinni az üzemi területre!

3. Mivel a látogatásunk viszonylag hosszú idejű lesz kb. 7 óra hossza, ezért kérném erre készüljetek.


Kérdés esetén keressetek nyugodtan, amiben ha tudok, segítek!

 

Minden résztvevőnek kellemes időtöltést kívánok!

 

sany

 

Térképek forrása: Google Map és Openstreetmap

MVM Paksi Atomerőmű Zrt.

Atomenergetikai Múzeum

Következő: »»   3 / 3
Értékeléshez bejelentkezés szükséges!
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem