Fórum témák

» Több friss téma
Cikkek » Tartályhőmérő
Tartályhőmérő
Szerző: Bakman, idő: Aug 20, 2022, Olvasva: 5599, Oldal olvasási idő: kb. 1 perc
Lapozás: OK   4 / 4

Figyelem! A teljes tervezést, programírást én végeztem el. A teszteléseim ellenére lehetnek mind SW mind HW oldalon hibák. A tartályhőmérő használatából eredő erkölcsi és/vagy anyagi károkért felelősséget nem válalok, mindenki aki utánépíti a készüléket, ennek tudatában tegye!


A letölthető csomag elérhető itt (2.7 MB): tartalyhomero_doksik.zip

A csomagban megtalálható a kijelzőre töltendő program két változatban, a HMI forrásfájlok, NYÁK tervek fotózáshoz és vasaláshoz, beültetési rajz valamint a kontroller programja.

A HMi forrásfájlok segítségével bárki újraszabhatja a kijelző programját de azt mindenképpen figyelembe kell venni, hogy a kontroller fix koordináták szerint színezi ki a kijelzőn lévő területet függetlenül attól, hogy a kijelző grafikája mit jelenít meg. Tehát a PIC nem fogja tudni, hogy pl. a tartály átkerült a jobb oldalra, a kijelző bal oldalán fog dolgozni.

A letölthető csomagban két grafikájú tartály található meg:

 b_p.jpg

"b" (bojler) jelzés a bal oldali, "p" (puffer) jelzés pedig a jobb oldali grafikára utal.

A NYÁK terven a fotóellenállás egy kis öcsipanelen foglal helyet, ez a kis panel is szerepel a tervek között. A tápcsatlakozó 5,08, a kicsik 2,54 mm lábtávolságúak. A tartályhőmérő fogyasztása a kijelző teljes fényereje mellett, inaktív riasztások esetén kb. 150 mA (750 mW).

 nyak_1.jpg

nyak_2.jpg

Pár távtartóval, néhány csavarral, egy extra lappal és két mágnessel önhordóvá tehető a hőmérő, a NYÁK a kijelző NYÁK lapjának méretével egyezik meg.

magnes.jpg felszerelve.jpg

 

A tartályhőmérő megépítéséhez és használatához minden jót kívánok!

Bakman

Következő: »»   4 / 4
Értékeléshez bejelentkezés szükséges!
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem