Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 2 eres 230VAC digitális kapcsoló belső táppal
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Benzi hozzászólása Júl 31, 2017 /
 
Sziasztok!

Nem olyan régen, találkoztam egy olyan kapcsolóval, ami erősen felkeltette az érdeklődésemet.
A lényege, hogy semmiféle bővítést nem igényelt, bekötése mint egy egyszerű 1 pólusú kapcsoló. Szóval van egy bejövő fázis és egy kapcsolt ér.
Eddig semmi extra, ellenben van benne egy kis kapcsolóüzemű táp amin, kapcsolt és bontott állapotban is esik feszültség (5V DC) nagyon minimális árammal (RF modul LED visszajelzés Relé), a fényforrás, ez esetben egy 16W -os LED izzó volt (hozzáteszem nem villogott bontott állapotában), de stabilan ment minden fogyasztóval.
Sajnos nem sok időm volt tanulmányozni, és ezért keresek segítséget.

Van ötletek a fent említett megoldás elvi megvalósításában?
(#) Massawa válasza Benzi hozzászólására (») Júl 31, 2017 / 1
 
Nekem vannak ilyen PIR detektoraim, sajnos nem sokat érnek. Azokban egy coldcap van, ami bontott állapotban töltödik (márha olyan a fogyaszto, mert ezen bukik a dolog . Pl egyes 230 V-s LEDs világitotestek nem igen töltik a kondit.).
Szoval ez a coldcap látja el energiával az elektronikát meg az indikátort. Akkor müködik jol, ha többet van kikapcsolva, de az enyém csak bizonyos komolyabb fogyasztokkal megy jol. Amig izzok voltak a kertben jol mentek amint lecseréltem mindent LED-re már nem megy megbizhatoan.
(#) nedudgi válasza Massawa hozzászólására (») Júl 31, 2017 /
 
A pontosság kedvéért megkérdezem, hogy ez a coldcap nem vélelenül goldcap?
(#) Massawa válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 31, 2017 /
 
Ezen a hülye touchscreenen sajnos hajlamos vagyok elpötyögni a betüket ( ráadásul olyan kicsik, higy alig látom) .
Igy van goldcap akart lenni.
(#) Benzi hozzászólása Júl 31, 2017 /
 
Köszönöm a gyors választ.
Sajnos a kondis megoldás nálam már kiesett, vagy nem volt megbízható vagy időnként fel-fel villant a LED -es izzó. Ezek után kezdtem el keresgélni valami egyéb megoldást és találkoztam a fent említett kapcsolóval. Nagyon megtetszett mert, nagyon kis helyen is elfér maga az elektronika és egész megbízhatónak bizonyult, bármilyen rákötött fogyasztóval.
(#) Massawa válasza Benzi hozzászólására (») Júl 31, 2017 /
 
Ne keverjük a dolgokat. A kondis megoldás egy sorbakötött kondi a fogyasztoval (pl. a LED-kkel. Ezt nem szereti az én áramköröm. Minden másra jol müködik ( pl a kapcsoltáoos LED-kkel remekül megy (igy van most). A goldcap esetében mint egy akku müködik a dolog, azaz az látja el energiával az elektronikát, amikor a kapcsolo be van kapcsolva. Az enyém sajnos már vagy 10 éves igy nem a legmodernebb technologia. Akkor még LED-kröl nem is igen volt szo. Szoval nem lehet azt mondani, higy hol a hiba a 230V- s LED fényforrásokban vagy a kapcsolo elektronikában. Azt viszont kétlem, hogy egy goldcapot egy sorbakötött másik kondival megbizhatoan fel lehet tölteni, azaz oda valami más kell. Eddig még nem szedtem szét, igy nem tudom mi van benne. De biztosan valamilyen áramforrás, mert a display napokig megy még akkor is, ha nincs fogyaszto az áramkörben.
(#) Benzi hozzászólása Júl 31, 2017 /
 
Köszönöm. Futok vele is egy kört, hátha...
Ha netán van még észrevételetek, szívesen meghallgatok mindent.
(#) proba válasza Massawa hozzászólására (») Aug 1, 2017 /
 
Idézet:
„goldcap esetében mint egy akku müködik a dolog”

oly annyira, hogy egyet szétszedtem kíváncsiság gyanánt, ( iszonyat nagy volt a belső ellenállása) és a szokásos feltekert fegyverzet helyett, két vagy három akkumulátorhoz hasonló fémházas "érme" volt benne sorba kötve.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem