Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 20. HiFi Show 2019
 
Témaindító: highand, idő: Okt 26, 2019
Lapozás: OK   1 / 1
(#) highand hozzászólása Okt 26, 2019 /
 
Sziasztok!


Szóljon ez a topic a 20. Hifi Show-ról ( 2019)
(#) highand hozzászólása Okt 26, 2019 / 2
 
Egyelőre csak képek, de holnap részletes beszámolót is írok.
(#) Cinema válasza highand hozzászólására (») Okt 27, 2019 /
 
Szép volt, elég nagy felhozatal és több kiállító jelent meg.
Sok ismerőst láttam, sokak arcára régebbről is emlékszem, biztos ott tolongtunk az első és néhány későbbi HIFI-Show megnyitásán is.
Volt/van néhány eszement megoldás-konstrukció, inkább nem kritizálom egyiket sem.


Üdv!
(#) highand válasza Cinema hozzászólására (») Okt 27, 2019 /
 
Jellemzően kétféle érdeklődő volt. Az egyik csoport az 50-60-70 éves régi hifista, akik a 80-as évektől kísérik kitartóan a témát. A másik csoport a nagy társadalmi átalakulás nyertesei, illetve a gyermekeik, akiknek a szemük sem rebbent az árak hallatán. Volt köztük olyan aki az 1,2milliós árra így reagált:

- csak ilyen olcsót árultok?


Azért az is észrevehető volt, hogy a látogatók 90%-a még mindig a kiegyenlített, meleg hangzást keresi a brummogó hangos mélyekkel. Én 10%-ra taksáltam azok arányát, akik előnyként aposztrofálják, ha egy rendszer a különböző felvételeket különbözően jeleníti meg.


Volt olyan látogató, aki hangosan reklamálta meg a mélyeket, miközben a padló és gipszkarton falak éppen remegtek. Egyszerűen nem abban a tartományban szóltak a mélyek, amelyikben neki hiányérzete volt, hanem vagy két oktávval lejjebb, amit ő egyáltalán nem figyelt.

A bemutató ember erre feltett egy zsíros, hangos 80-100Hz körüli mélyekben túltengő felvételt, amire emberünk körbenyomozta a szobát, hogy hol vannak a szub basszus ládák.
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2019

IMG_0157.JPG
    
(#) Ge Lee válasza highand hozzászólására (») Okt 27, 2019 /
 
Kérdeznék mivel én nem voltam ott. Írod hogy a többség a meleg hangzást kereste. Itt most arra a meleg hangzásra gondolsz ami a triódás SE erősítők sajátja, vagy valami másról van szó? Ha előbbiről, akkor mely gyártó mely termékei jeleskedtek ebben leginkább?
(#) Cinema válasza highand hozzászólására (») Okt 27, 2019 1 /
 
Én a kiegyenlített hangzást kedvelem, amiben nincs sem alul, sem középen, sem pedig, felül hiány. Nyilván a zene - mint olyan - ezt befolyásolja, de a hangtechnikai berendezéseink bizony rányomják a "sajáthangjukat" a zene egészére és nem mindegy, azt hogyan teszik.
(A képen pont ez egyik "eszement" konstrukciót látom.)
Nem kell magyarázni semmit!
-
Ahol csöves-SE erősítő szólt, nekem ott hiányérzetem volt mindenben, hiába a meleg hangzás, ha nagyobb zenekari műben összemegy a térhatás, beszűkül, torzít. A félvezetősök is egész meleg, barátságos hangon zenéltek és bár a Jazz- számomra nem szerethető zene, (Ne magyarázd meg!) némelyik elviselhető volt.

Üdv!
(#) highand válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 27, 2019 /
 
Az emberek általában azt szeretik, ha hangszínszabályozó nélkül is van elég basszus. De a túlnyomó többség ezen belül már nem lép tovább és nincsen igénye arra, hogy ez a basszus kottázható legyen, koherens legyen, hogy a különböző felvételeken különbözzék. Ugyanígy nem érzékelik, hogy a seprő tiszta-e, ha megvan a legmagasabb seprő hang, akkor ez elég és főleg azt hallják jobbnak, amelyiknél mindig megvan a legfelső regiszter. Pedig a seprő csak ritkán hozza a legmagasabb regisztereket, sőt legtöbbször a minőségi felvételeken nem. Hiszen attól függ hol sepergetnek vele és milyen szögben van. Az állandó legmagasabb seprő hang, pedig nettó torzítás, a legrosszabb fajta.

A egyéb jellemzőkről már nem is beszélek.

Az Audio Note-nál a 20 éve megszokott hang volt, a megszokott módon demonstrálva. 20 éve ez még nagyon jónak, utolérhetetlennek számított, ma már sokan túlléptek ezen.


Csak 4 órám volt, ezért mindössze impressziókkal szolgálhatok. Írom már a beszámolót, lassan haladok, mert tárgyilagos szeretnék lenni, de nem sértő.
(#) highand válasza Cinema hozzászólására (») Okt 27, 2019 / 1
 
Nem fogok magyarázni, hiszen nem is tudnám magyarázni azt, ami a te véleményed.
(#) TAttila77 válasza highand hozzászólására (») Okt 27, 2019 /
 
Szia. Hát azt kell mondjam, hogy aki a seprőhagot hallja a leg magasabbnak, ott igencsak baj van, vagy a magas sugárzó átvitelével, vagy mással... vannak attól sokkal finomabb és magasabb hangok is.
(#) highand válasza TAttila77 hozzászólására (») Okt 27, 2019 /
 
Idézet:
„aki a seprőhagot hallja a leg magasabbnak”


Én ilyet nem írtam...
(#) TAttila77 válasza highand hozzászólására (») Okt 27, 2019 /
 
Tudom, ezt én gondolom.
(#) Karesz 50 válasza highand hozzászólására (») Okt 28, 2019 /
 
Mivel nem tudtam elmenni a show-ra, én izgalommal várom a beszámolót. Semmit nem találok róla a neten, mintha nem is lett volna...
(#) highand hozzászólása Okt 29, 2019 / 3
 
Sziasztok


Érdekesen indult már maga a beléptetés is. Nekem két főre szóló VIP jegyem volt, amiről mindjárt a belépésnél kiderült, hogy hiába van az ráírva - - szombaton és vasárnap egész nap jogosít a belépésre - mégis vagy csak szombaton, vagy csak vasárnap lehet belépni vele. Okozott pár kellemetlen másodpercet, mert szándékomban állt vasárnap is bevinni egy ismerősömet, de ez nem volt lehetséges.

Szóval az első kellemes meglepetés az első szinten az élő zene volt. Itt lehetőség adódott az ütős szekciónál a fülek 1m-ről történő bekalibrálásra. Én igyekeztem élni a lehetőséggel, szükség is volt rá. A többi hangszer elektromosan volt erősítve, így kalibrációra használni nem lehetett, de így is nagyon hasznosnak találtam.

Ezen a szinten hatalmas helységek voltak, amelyek zömében házimozi berendezéseket lehetett hallani. Itt nem időztem sokáig, hiszen nem ezekért jöttem. A belépésnél kaptunk műsorfüzetet és a földszinten megtalálható volt egy eligazító tábla is, a szobaszámokkal és azzal, melyik kiállító található bennük. Sajnos ez nem sokat ért, mert ahogy a második szintre értem, tapasztalnom kellett, hogy minden szobaszámot letakartak. Sebaj, mert az ajtók felett kis táblák mutatták az ígéretes neveket. Nagyon kevés időm volt, ezért úgy döntöttem, hangjegyzetet fogok készíteni a benyomásaimról, rögtön amint kilépek egy szobából. Az alábbiakban ezeket a hangjegyzeteket teszem közzé, minden változtatás, szépítés nélkül, így lesz a legkorrektebb. Ne feledjétek, ez szigorúan csak egyetlen ember véleménye.
Néhány kiállítót kihagyok, mivel voltak olyan berendezések, amelyekkel kapcsolatban elfogultnak érzem magam, így ezekről nem tehetem közzé a véleményem.

Tehát:

Sake-Yoba. Oldalnézetből háromszög alakú oszlop hangszórók, két-két kisméretű méllyel és meglepően távolra helyezett magasakkal. Fantasztikusan jól hozta a szóló vonós hangszereket és a távolra helyezett magasak ellenére precíz volt a sztereo kép is. Azonban ahogy összetettebb zene szólalt meg, a varázslat szertefoszlott. Ami még érdekes volt, hogy egyáltalán nem hallatszott a simán csak hálózatba dugott erősítőkre jellemző kommercialitás, vagy rengeteget kísérleteztek a kábelekkel, vagy a kis dohánydobozra emlékeztető ládikában egy hatékony hálózati szűrés dolgozott.

Audio Voice/Audio Note. A régmúlt jó hangja, mai füllel hallgatva számomra torz, dinamikátlan, kellemes akar lenni középtájon, élőnek mutatja magát, de a valóságban ilyen hangú hangszereket kellemes hangjuk ellenére nem lehetne eladni senki zenésznek. Lesz akinek ez nagyon fog tetszeni. Volt benn egy nagy lámpás erősítő, bár nem lehetett tudni, hogy az szólt-e, profi analóg lemezjátszó és vinyl lemezek. A két hallott részlet közül az egyik egész meggyőző volt. Láthatóan a közép tartomány akarták demonstrálni, nem derült ki, hogy hangsáv alja és teteje milyen lehet.

Oz Audio. Csöves erősítők kiállítva, melyek közül a szemre legkisebb szólt, CD-ről és vinylről is. A hangszóró egyetlen 30-35cm-es szélessávú hangszóró, erősen emlékeztet a hangja a Goodmans Axiom-ra. A lánc minőségét nem tudtam megítélni, mert alapvetően kommersz volt a hang, talán nem fordítottak elég figyelmet a kábelekkel való adaptációra.

Impressio KFT. Két szokatlan tojás formájú hangszóró ragadja meg a figyelmet, amelyben fehér színű szélessávú hangszórók vannak. Kommersz olasz DAC, nem tudom melyik erősítő szólt, de amikor egy látogató által hozott felvétel szólal meg - fantasztikus, döbbenetesen élethű a kevés hangszeres felvétel, de halk. Annyira egyben van, hogy megkockáztatom, itt volt a legtöbb munka a kábelezéssel. Van Den Hul kábelek??

Zebra Audio. Klasszikus hatalmas csöves erősítő, egy picit saját hangú hangdobozokkal. Gyanús a hangsugárzó hangoltsága, esetleg a membránnal. öszintén megmondom, nekem nem tetszett, kissé múltidéző a hang. A nagy csöves erősítő ellenére a magas sugárzó bármilyen szögből használt seprő esetén direktben tolja a magas hangokat, felvételtől függetlenül. 20 éve ezt kerestem, most nem tudnám hosszan hallgatni.

72 Audio. Hatalmas analóg lemezjátszó, jó értelemben analógos hang. Ugyan az a hiba mint az előbb, állandóan hallani a seprő legfelső tartományát. A fúvósok olyanok, amilyen analóggal egyáltalán elérhető, összegében nagyon jó. Jó lenne vonósokat és összetettebb zenét hallani, mivel hiába nagy a hangszóró, ha kicsi a doboza. A mély kissé búg, az erősítő hangja kihallatszik, vagy hatalmas szilícium lapka, vagy sok párhuzamosan kapcsolt tranzisztor a végén. A osztály gyanús, nagyon nagy csendek vannak két megszólalás között. Azután szemből állva is meghallgattam, innen sokkal kiegyenlítettebb, nagyságrendileg jobb lett. Azért a soha le nem csengő analógos seprőzés megmaradt. Aki ezt szereti, imádni fogja ezt a rendszert.

Audiophile Saloon. Revolution-Elac. Nagyon-nagyon szép Elac hangszórók, kimunkált hang összelőve a Revolution table-kel. A sarok csillapítás sem maradt el, ezzel együtt a mély nem jó. Kicsit döng, kicsit puffog. Ettől eltekintve nagyon kis torzítású, gondosan kábelezett, profi hang. Ezt ne hallgassátok meg, mert a hangszórók kivételesen jók és szépek is, el fogjátok adni a házat...Az erősítő problémás, nincsen partiban ezekkel hangszórókkal, vagy nem bírja el azok terhelését.

Audiophile Saloon másik szobája. Fekete zongoralakk szerűség a hangfalon, amiben oszlopszerűen króm keretes hangszórók. Rendkívül részletes a hang, de nem karcos, hanem tiszta. Itt az erősítők piszok jók. A kábelezésen még lehetett volna dolgozni, a hangkép kissé fel van borulva felfelé. 200-500Hz között a hang kevés, vagy én állok rossz helyen.

Oktogon Audio. Tipikus házimozi hang. Látszólag minden megvan, mindent hallasz, de koherencia az nulla. Tök jó hallgatni, de valószínűleg tökegyformán szól rajta minden.

Allegro Audio. Elsőre nem tudtunk bejutni, csak listás NER-sek léphetnek be. Majd meglátjuk.

Essens Audio. Hoch spitze. Iszonyú jó, tényleg nagyon jó. Biztos hogy A osztályú, vagy sok párhuzamos tranyós az erősítő, biztos hogy ezüst egykristály kábelek, biztos hogy van hálózat szűrés. Fogalmam sincsen a nagyságrendről, de 40 millióra tippelek.
Ecline Audio. Nagyon kellemes folyosó teszt ( értsd alatta, a folyosóról már elhiszed, hogy élő hang nem gépi). Még nem látom a cuccot, de annyira jó a közép, hogy azt is elhinném analog, ha nem lenne ennyire torzítatlan a felső közép tartomány, ami analógon mindig torz kicsit. Sok sok réz hangja a DAC-ban. Belépek és igazolódik részben a prekonceptio. Ez is piszkos jó, nálam eddig a második legjobb. És végre itt jó a magas sugárzó, nem szól mindig és feleslegesen a seprő felső tartomány. A magas hangok itt és Szabóéknál a legjobbak. Hiába a sokrezes DAC az kell. Kis hibák a mélyben, kissé búg, kissé részlettelen (lehet a szoba miatt is), de ez nettó kötözködés. Van dinamika, van hangerő, de nem zavaró. Csak jó. Kifejezetten jó erősítők, Hypex D class? Nagyon jó, de árban azért nem 40 millió lehet, hanem olcsóbb.

Hangtér Galéria. Jó folyosó teszt, vagy elfogadható. Picike Dynaudio hangszórók, döbbenet milyen koherens és szélessávú hang jön a pici dobozokból. Itthon megnéztem az árát, hát szóljon is jól ennyiért.

Allegro Audio. Elektrosztatikus hangfalak, irgalmatlanul jó. Az erősítő az izgalmas, Androvicsi értelemben vastag a hang, még a sztatikust is képes lebegtetni. Talán A osztály, de ami biztos, hogy sok-sok párhuzamosan kapcsolt tranzisztor, amit kifelé menet részletesen elmondanak nekem. A kérdés az, hogy az erősítőtől mennyire lesz univerzális és generálszósz jellegű a hang. Hát reméljük a legjobbakat.
A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2019
(#) Cinema válasza highand hozzászólására (») Okt 29, 2019 /
 
Többek helyett is írhatom, hogy: köszönjük a képeket!
Így visszaemlékezve, a képek segítségével könnyebb.

Üdv!
(#) TAttila77 válasza highand hozzászólására (») Okt 29, 2019 /
 
Üdv. Én rettenetesen sajnálom, hogy nagyon torzíttatták az AN 300b-s végfokját. Én nem voltam ott de egyik jó barátom ott volt többed magával és direkt mondtam neki ha ilyen cuccot lát, jól figyelje meg úgy kinézetre, mint hangilag, de hamar ott is hagyták. Sosem fogom megérteni ilyen helyen mi motiválja a kiállító delikvenst, hogy egy amúgy bizton drága és jó fődarab egységet ennyire feltűnően torzíttassanak?
A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2019
(#) Ge Lee válasza TAttila77 hozzászólására (») Okt 29, 2019 /
 
Lehet hogy unta, ment volna már haza, vagy csak úgy volt vele, hogy akinek kell annak nem azon a pár percen fog múlni. Egy ilyen 20-40 milliós cuccot azért csak meg kellene hallgatnom egyszer, hogy az vajon mennyivel tud (ha tud) számomra többet nyújtani mint egy pár ezres orosz cső. Mert eddig aki ilyenen járt az kivétel nélkül azt mondta hogy nem sokkal, sőt..., bár néha akad kivétel.
(#) Cinema válasza TAttila77 hozzászólására (») Okt 30, 2019 /
 
Érzéketlen hangsugárzókkal ennyire képes csak a 300B végfok, de sok más erősítő sem különb ettől.
Nagy templomi orgona, vagy nagyzenekari zenemű hallgatásakor eleve torzít, bármekkora hangerővel is hallgassuk. Nekem ingyen sem kell így egy 300B végfok, akárki gyártja is.
Jól szólt néhány tranzisztoros, már ahol nem erőltették.
Hangsugárzókból lehetett volna jobb a kínálat, mármint érzékeny, nagyot szóló és persze szépen szóló jószágokra gondolok, nem ugatofon-rendszerekre(Ugat, mint a veszett kutya).

Üdv!
(#) Király Tibor hozzászólása Okt 30, 2019 /
 
Kedves Fórumtársak!

Most láttam, hogy csináltatok egy önálló topic-ot az eseménynek. Csináltam én is képeket, akit érdekel, néhány vitatható megjegyzésemmel megnézheti az alábbi linken.

http://tkiraaly.hu/fotosarok/2019-10-27-hifishow/index.html

Király Tibor
(#) mohinger válasza Király Tibor hozzászólására (») Okt 31, 2019 /
 
Szia!

Köszi a képes beszámolót!
Ezeket a hangdobozokat idén, a triódás találkozón, Krizsán Laci 211SE végfokával hajtva volt módom meghallgatni. Lenyűgözően jól szóltak a kis méretük ellenére!

Bővebben: Link

Bővebben: Link

mod: az STM 310 stúdiómagnó pedig egy teljesen új fejlesztésű lejátszó elektronikával volt prezentálva. Ismerem a fejlesztőt és a magnó tulajdonosát is.
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2019
(#) Ge Lee válasza mohinger hozzászólására (») Okt 31, 2019 /
 
A triódás talik helyileg hol szoktak lenni? El kellene mennem most már.
(#) mohinger válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 31, 2019 / 1
 
Kisszékely nevű településen, egy vadászházban.
Az Index Audioland fórumán, illetve az audiodiyers fórumon szokta hirdetni Krizsi.
Bővebben: Link
(#) Ge Lee válasza mohinger hozzászólására (») Okt 31, 2019 /
 
Az nagyon jóóóóó, nincs is túl messze. Jelezzétek majd valahogy itt a fórumon is a következőt.
(#) mohinger válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 31, 2019 /
 
OK, a csöves erősítős fórumban jelzem majd, ha meghirdeti Krizsi a következőt.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem