Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 5.1-es hangrendszer hiba
 
Témaindító: boliver, idő: Jan 24, 2010
Lapozás: OK   3 / 3
(#) CodeRed hozzászólása Márc 17, 2015 /
 
Sziasztok, egy kis segítség kellene. Van egy Creative Cambridge Soundworks DTT2500-as hangfalszettem ami tud digitális 5.1-et (AC3) és analóg 2.0-4.0-át. Egy költözés során annyi történt, hogy hangfalszett elcsomagol, új helyen hangfalszett kicsomagol és összeállít, aztán se kép se hang. Szétkaptam a tápegységet amiben elszállt a biztosíték, ezt kicseréltem viszont azóta az AC3 része nem működik. Analógként kijön mind az 5 hangszóróból a hang, a teszt is működik, de ha az RCA S/PDIF-en keresztül küldenék jelet nem szólal meg. A nyomtatott áramkörös elektronikáshoz hülye vagyok ezért annyi történt, hogy szétszedtem az erősítőt, hátha belül is van egy biztosíték ami elszállhatott, de ami benne van annak semmi baja, szóval nagy valószínűséggel más lesz a hiba.
Itt van a netről egy kép a hátuljáról összeszerelt állapotban:

http://bilder.hifi-forum.de/max/719950/dtt2500_179986.jpg

és egy kép szétszedett állapotban:

http://i.imgur.com/igswU.jpg

így néz ki belülről a holmi azzal a különbséggel, hogy az enyémben nincs optikai csatlakozási lehetőség. (balról mellette van az S/PDIF.

Minden segítségnek örülnék, esetleg ha tudtok ajánlani egy szervizt ahol érdemben is tudnak ezzel foglalkozni.

üdv: code
(#) sardi_hunor hozzászólása Júl 2, 2017 /
 
Sziasztok,

Adott egy JBL ESC 360, es az a problema vele hogy, neha egyet gondol es standby-ba kapcsolja magat semmi ok nelkul, holott szol rajta a muzsika, ugyanakkor amikor ez megtortenuk, utana minden led kigyul a kijelzojen es ugy marad, par perc kikapcsolt allapotbani pihentetes utan megy rendesen de van hogy ujrakapcsolas utan szinten elnemul, viszont van amikor orakig megy es semmi gond vele. Mi lehet a gond, mar a tapkondikat minden panelen ujra csereltem es sajnos nem oldodott meg a problema, mar nincs otletem, arra is gondoltam hogy valahogy ezt a funkciot ki lehetne iktatni az jo lenne. valamiert az auto standby rendszer rosszalkodik, hogyan lehetne ezt kijavitani? kapcsolasi rajzot is tudok csatolni es service manualt is ha szukseges. Kerlek segitsetek, koszonom elore is! Elnezest hogy nincsenek ekezetek.
(#) abcdabcd válasza sardi_hunor hozzászólására (») Júl 3, 2017 / 1
 
Esetleg nem dc jelenik meg ilyenkor a kimeneten és valami belső védelem tiltja le a kimenetet ilyenkor?
(#) sardi_hunor válasza abcdabcd hozzászólására (») Júl 3, 2017 /
 
Nem tapasztaltam egy kimeneten sem dc-re jellemzo, bugast vagy koppanast mikor a jelenseg beut.
(#) szamóca válasza sardi_hunor hozzászólására (») Júl 3, 2017 /
 
Ha a kimeneten megjelenik az egyenfesz. a védelem aktiválódik, és nem lehet hallani semmit. A búgás az nem az egyenfesztől van. A védelmi relé hangsugárzó-kimenet előtti érintkezőn kell mérni.
(#) sardi_hunor válasza szamóca hozzászólására (») Júl 6, 2017 /
 
Nincsen benne relle, valami tranzisztoros modon oldottak meg, mert egy relle sincs az egesz kapcsolasban. Ha gondolod csatolok kepet es kapcsolasi rajzot, hogy jelold be rajta, hogy hol merjek egyenfeszt. De amint leirtam az elso hozzaszolasban, nem a vedelem lep kozbe, hanem standby-ba kapcsolja magat. Ezt akkor csinalja normalis mukodes mellett, amikor egy par percig nem kap bemeno jelt es ezert takarekossagkeppen standby-ba kapcsolja magat es amint ismet jelt kap akkor ujra bekapcsol aktiv modba. Na most itt az a problema hogy folyamatos jel alatt is alvoba rakja magat majd par masodperc mulva vissza is kapcsolja magat, de van olyan amikor lekapcsol es minden led kigyul a kijelzojen, mintha megbolondulna. Aztan fokapcsolotol lekapcsolom, parszor kibe kapcsolom es akkor megint megy normalisan egy ideig, aztan egyet gondol es ismet standby. Ezert nem ertem hogy mi lehet a baja, sztem megbolondult a vezerlo panelen valami ic ami ezert felelos vagy ilyesmi. Viszont ha a vegfok panelrol lehuzom a standby es a mute funkciok mukodteteseert felelos csatlakozot akkor csak bug az egesz es nem megy a vegfok. Talan ha azon a csatin tudnam hogy melyik kabelt iktassam ki vagy kossem at valami feszultsegre ami a folyamatos mukodest biztositja es nem kapcsol igy standby-ba akkor ugy is jo volna.
A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2017
(#) sardi_hunor válasza szamóca hozzászólására (») Júl 6, 2017 /
 
No tehat csatolva a kapcsolasi rajz es nehany kep a belsejerol illetve a csatlakozorol ami felelos a standby es a mute funkciokert a vegfok panelen es egy kep akkor amikor megbolondul es minden led kigyul a kijelzon.

https://www.dropbox.com/sh/pp5oc35bukvbrgm/AADS2B_j42dH5sfriCKYXKgka?dl=0

Ezen a linken talalhatoak a kepek es a kapcsolasi rajz, mert nagyobbak mint 2 mb igy nem tudtam ide csatolni oket.jbl
(#) csapo1002 hozzászólása Júl 29, 2017 /
 
Sziasztok, Szaki, Hozzáértők! A következő problémával fordulnék Hozzátok: adott egy Genius 5.1 hangfalszett ami AC3 kábellel van csatlakoztatva a számítógéphez. Tökéletesen működött tegnap előttig! Amikor is észrevettem (rádió szólt a számítógépen), hogy a bal első illetve a bal hátsó hangfalak halkabban szólnak mint a többi. Mitől lehet ez? A válaszokat, segítségeket előre is köszönöm!
(#) Cinema válasza csapo1002 hozzászólására (») Júl 30, 2017 /
 
Milyen az az "AC3" kábel?
-
Egyébként először ellenőrizni a csatlakozókat, kábeleket, hátha érintkezési probléma van, majd ha nem az, akkor a beállításokat, hátha valamilyen program elállított valamit a jelszinteknél.
Ha egyik sem, akkor az erősítő potenciómétereit kell megmozgatni, érintkezési hiba lehetséges, esetleg a hangszórók csatlakozóinál. Szóval előbb mindent át kell nézni, utána lehet szűkíteni a kört, a hiba további keresésében.

Üdv!
(#) uniman válasza csapo1002 hozzászólására (») Júl 30, 2017 /
 
Idézet:
„Genius 5.1”
...helyett inkább pontos típust kellene megadnod !
A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2017
(#) masterl hozzászólása Nov 18, 2017 /
 
Sziasztok! Adott egy Inspire 5.1 5300-as 5.1-es hangrendszer.

A hangerő-állító vezetékem vége ( kép1 , kép2) már nem az igazi. Az egyik tű ki is tört, ezt sikeresen helyettesítettem egy gemkapocs darabkával, de így is hajlamos volt az egész vezeték kiesni a helyéből, csatlakozójából
Költöztem, figyeltem rá hogy óvatosan legyen szállítva ilyesmi, új helyemen össze raktam, és sajnos csak a bal első - jobb első hangszóró szól. Meg a mély láda. Középső, és a bal illetve jobb hátsó nem.
Ha cserélem a hangszórókat akkor szólnak, tehát nem velük van a baj.
Én erre a hangerő állítóra gyanakszom, látszólag is a csatlakozó már nagyon kopottnak tűnik.

Mit tehetek? Tépkedjem ki az összes tűt és helyettesítsem gemkapoccsal, hogy majd a vastagabb része miatt érintkezik?

Vagy forrasszam direkt össze, a csatlakozót így kiszedhetném. Viszont nem tudom milyen vékony a vezeték amit forrasztanék, lehet csak megégne.....

Tippeket , ötleteket köszönöm!
(#) Bluger hozzászólása Ápr 24, 2018 /
 
Sziasztok
Van egy olyan problémám, hogy adot egy Orion HT520-as 5.1es hangfalszett. Ebből kiment egy TDA7269a-s végfok ami a frontot hajtotta volna, a többi az ment működött rendesen. Kicseréltem az ic-t ami látszólag (elvileg) csak az ment ki, de most semmi nem működik benne. Bekapcsol pirosan világit nem szól egyik oldal sem. Ha a standby-al kikapcsolom már be se kapcsol. Táp feszt megkapja mind 2 panel, próbáltam lekötni külön külön mindkettőt de nem akar működni. Mit ronthattam el ha csak az ic-t cseréltem? (Minden jól be van kötve)
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem