Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Nekem van ZiL kompresszorom, de az nem így néz ki! Hasonló, de nem azonos!
Aztán lehet, hogy valami korai modellben lehetett ilyen.
Jó ez a fehér abrosz, mert így a dimenzióit végképp nem lehet felmérni!
Az állapotáról semmit nem tudni, kb 10ezer.
Nem hinném, hogy ebben a méretben bármit is számít az, hogy az egyik kicsivel többet szállít!
Különben is ez még a fordulatszámtól is függ. Elviekben nem illik nyomástartó edényt csak úgy hegesztgetni, gyakorlatilag egy jó hegesztés egy jó tartályon nagyon sokat kibír! Másrészt időközönként nyomáspróbázni illene...
Áttétel kérdése az egész...ja és persze a kívánt végnyomás se mind1!
Nem vagyok klímás, azt tudom hogy a kisebb rendszerekben a hűtőközeggel együtt kering az a kenőanyag. Hogy ez nagy rendszereknél hogy valósul meg nem tudom, de nem hinném, hogy a több száz méteres csőhálózatba és elpárologtatókba eloszló olaj mennyiségét plusszba beletöltik.
Nem mindegy milyen nyomástartományban van használva! Elég komoly nyomást tud előállítani, illetve a benne lévő olaj gondolom nem arra lett kitalálva, hogy oxigén tartalmú közegben dolgozzon! De szerintem 10 bárig nem lehet probléma!
Nagyobb gondnak tartom, hogy a kenőanyagot hogyan tartsuk bent, keringessük a sűrítőben!
Ha ki tudod szolgálni a 19A-os étvágyát!
Kenni kell, és nem kaphat folyadékot, kondenzt!
Idézet: „A hilti szalag az durva kókány megoldás.” Kinek mi!! Lehet venni gumibetétes bilincset is! Az igényeknek csak a pénz (szerszámozottság) szabhat határt! Idézet: „3mm-es a legkisebb laposacél vastagság.” De lemezt gyártanak vékonyabbat!! ![]() A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2024
Nem kell hozzá vastag anyag, 2-es bőven elég, azt azért rá lehet kalapálni. A másik lehetőség a Hilti szalag...
Laposvasból olyat hengerítesz amilyet szeretnél!
Ha nem korrodált, akkor tökéletes!
Egy soha el nem készülő csoda gépnél egy akármilyen hadra fogható vacak is jobb!!
Ez tapasztalat!! ![]() A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2024
Biztos hogy házi!
Ha nincs otthon semmilyen kompresszorod, akkor ez annál többet ér! ![]() Ifa sűrítő, nincs légszűrő, nincs hűtése, ezek azért problémák!
Akkor most öntsünk tiszta vizet a pohárba!
Idézet: „épp most raktam össze” Idézet: „írd és lásd 22.000Ft-ból.” Akkor írd le légyszíves (hogy lássuk) mennyi munkaórád van benne, milyen alkatrészek jöttek még "ingyen" a "sufniból", az utolsó alátétet is belevéve! Sejtem, Te nem számolod bele az idődet, de akkor lenne nálam némi ténykedés, szintén és szigorúan csak az ingyen időd rovására!! ![]()
Idézet: „Apró fejlesztéseket meg lehet rajta eszközölni szerintem apróért (egyszerű vízhűtés,” Léghűtéses a fej! Ventilátoros szíjtárcsa kell elé!
Vízzel szoktak nyomáspróbázni!
Egy autógáz tartály kb 15-20 ezer Ft, egy új sűrítő közel 100, de ha felújítasz is, kb ugyanitt leszel, aztán még kell egy normális 2kW-os motor, stb.!
Ha nincs otthon semmid és vásárolnod kell az alkatrészeket, akkor ennyiből nem rakod össze!
Ennyiért nem kapsz semmit ami normális, és jó is valamire! Se sűrítőt, se motort!
Helikopter, harckocsi 2 lépcsős kompresszor!
Ilyen nyomásra 2-3 lépcsős kompresszor dulkál!
Idézet: „Nem, ezt hűtőgépekhez gyártják,” És gyakorlatilag ugyanaz mint a MIHA...
Vagy a kicsikre hazudtak túl sokat!
Idézet: „ha beiktatok egy nyomás kapcsolot akkor nem kell oda az a ifa lefúvószelep?” Az nem feltétlen kell, de akkor helyette kell egy biztonsági lefúvó! Idézet: „vajon az mikor fújhat le” Nyomásmérő óra fogja megmondani! Idézet: „hogy olajat mikor kelle vajon beleöntenem vagy nem kell?” Ha van benne elég és nem egy elhasznált szurok, akkor nem kell!! ![]()
Úgyvan!
Nem szeretem a szalagot!
Idézet: „tehetek bele rézből készült gyorscsatlakozót, vagy inkább acélt válasszak” Én még nem is láttam acél csatlakozót! Idézet: „Hogyan tömítsem?” Én zsinórt használok Idézet: „yorscsatlakozó nem engedi át a nyomást, ha nincs beledugva semmi?” Mi értelme lenne egy olyan csatlakozónak amiből ömlik a levegő, ha nincs bedugva semmi?!? Idézet: „Meg lehet szabadulni valahogy ettől a szagtól?” Hallottam már olyat, hogy nem!
Idézet: „de járó gépkocsi motornál láthatóan erősebben termelt miközben fújattam a kereket. Kérdésem a következő lenne: A jelenségből kiindulva,” Gyenge matek 12V a 14.5V-al szemben! Ez hány százalékos tápfeszültség emelkedés?? A másik említendő dolog: ezek a pumpák kb úgy vannak gyártva, hogy sosem használod! Ergó nem kizárt, hogy pár órás használat után vége is lesz!
Van ennél hőállóbb és keményebb is, nekem fekete van.
...vagy használsz 1 kicsi mágnesszelepet aminek akkor adsz áramot, mikor a motor áll!
Idézet: „Ezt a vékony csövet” Miből akarod csinálni? Nekem egyszerű műanyag pneumatika cső van ebben a pozícióban...
Szerintem ezt gondold át még párszor!
Nem akartam okoskodni de: Idézet: „Mi lehet szerintetek a probléma? Mit hagyhattam ki? ” A sűrítő teljesítmény igény számítását az nagyon kifelejtetted! Ha 2 bár felé már megáll, akkor ezen az üzemi kondi sem fog (sokat) segíteni! Kellene tudni a mostani áttételt, de szerintem minimum negyedelni kell a motor fordulat számát, hogy meglegyen a kellő erő!
3000-ig elforgathatod, de én nem erőltetném se a 10bárt se a magas fordulatot!
Rossz lesz neki a hatásfoka nagyon! Vagy több lépcsősre kell megcsinálni, vagy több/nagyobb kompresszorral!
Csak a hajtókar aljának kell belevernie egy kicsit az olajba!!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |