Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Lezli46 válasza Inhouse hozzászólására (») Júl 13, 2023
Csatoltam a küldött fénykepez a 20 illetve 18 tüs as80 illetve As 90 - s Spal riasztóról...

Lefényképezte., a kábelszinek teljesen megegyezők..., elküldtem az As90 kábelkötegét, abból megtudja majd oldani...

Kõszi a segitséget!

Üdv.
(#) Inhouse válasza Lezli46 hozzászólására (») Júl 13, 2023
Szia!

Volt már itt ez téma, de nem született igazi megoldás, ami feloldotta volna a problémát. A net szerint az as80 és az AS90 is 18 pines csatlakozóval rendelkezik. Az as80-nál KIT-ként hivatkoznak rá, talán itt van a kutya elásva, valami agyament ötlettől vezérelve talán létezik egy másik as80 verzió?
Van egyébként néhol AS85, néhol AP85-ként hivatkozott készülék is.
Ami 20 pines, az az ACJ-1-es...
A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2023
(#) Lezli46 hozzászólása Júl 12, 2023
Szisztok!

Nagy és sürgő segitségre volna szükségem!

Egy Spal As90 - s riasztót elküldtem egy ismerősómnek akinek tönkrement a Spal as80 riasztója., csak a taviranyitókat es a modult küldtem azzal instrukcióval hogy egy az egybe csak felkell dugnod. Most telefonált hogy az As 80 - nak 20 Tüs., . az As90- nek 18 Tüs csatlakozója van.., a két csati nem csereszabatos.

Kellene egy Spal as80 es egy Spal As90 kapcsolasi rajz .., remélhetöleg a stekkerek lábkiosztása is rajta van .., vagy más valami szupermegoldás is létezik???
A Spal As 90 18 Tüs kábelkötege megvan.., csak az autó nagyon messze van innét
(#) Barasanya hozzászólása Nov 25, 2020
Sziasztok! Van egy ACC as80AS hűtőgép motorom de nincs hozzá indító kondi.Már hívtam egy csomo üzletet ahol árulnak kondikat de sehol nem tudták megmondani hogy milyen kondi kell rá.
Ha valaki tudna ebben segíteni megköszönném!
(#) szdavid_96 válasza zoszka hozzászólására (») Júl 9, 2015
Köszi, de már nagy nehezen rájöttem a hibára.
Az as80 dobozában a záró relé kontaktos volt.
(#) szdavid_96 hozzászólása Júl 9, 2015
Sziasztok!

Spal as80-as riasztóm van. Le lett szedve az akku saruja, emiatt újra kellett programozni a távját. De azóta nem zárja az ajtókat. Riasztó, ajtónyitás minden megy. De záráskor csak villog...
Mi lehet a hiba oka?

Válaszokat előre is köszönöm!
(#) Mumtaz hozzászólása Szept 17, 2014
Bekötöttem B vectrámba egy SPAL as80-as riasztót. A gyárit bennehagytam az egyéb kiegészítő dolgai miatt. A bekötés jól sikerült, de van vele gond. Ha a SPAL be van kötve, a távkapcsolója csak nagyon közelről működik. Gyakorlatilag már a kocsiajtónál állva kell szórakozni, hogy hol veszi a jelet. A nagyobb gond, hogy ha ez be van kötve, akkor a gyári távkapcsi - ami egyébként eddig sem működött a kocsitól 10m-en kívül - szintén csak a közvetlen közelből működik és csak a kocsi jobb oldalán. A vezető oldali ajtótól már egyáltalán nem.

Vajon bezavarják egymást készenlétben?
(#) Inhouse válasza qcy hozzászólására (») Szept 21, 2010
Egyébként a huzalozási rajzon a csatlakozó képe csak jelképes, mellette írja, hogy 18 (2x9) pólusú.
Faternak elvileg a hétvégén raknom kell elektromos ablakot, neki AS90 van, leírom a színek pozícióját neked.

Itt már a fele megvan!

Üdv
Inhouse
(#) qcy válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 20, 2010
Köszi ,de ez nekem is megvan !
De sajnos nem azonos, A csatija az as80-nak 2x9 lábú. Ettől kezdve,már nem is jó.

üdv.:qcy
(#) Inhouse válasza qcy hozzászólására (») Szept 20, 2010
Aki keres, talál:
Spal AS90 (nem as80, de szerintem ugyanaz)

Üdv Inhouse
(#) qcy hozzászólása Szept 20, 2010
Üdv.:Mindenkinek!

Keresek SPAL as80 riasztó bekötését. üdv.:qcy
(#) Inhouse válasza sirály12 hozzászólására (») Júl 26, 2010
Nem tudom ki a francnak van ez a topic a másik mellett...

HE : Autóriasztó és központi zár topic

Üdv
Inhouse
(#) sirály12 hozzászólása Júl 19, 2010
Sziasztok.

Segítséget kérnék.
Az autómban egy spal as80-as van, és ennek kellene nekem a bekötési rajza, valamint az, hogy ennek a kimenetére, ami 4 érintkezős, arra hogyan lehet egy 2 vezetékes kürtöt rákötni?

Egyébként most is működik, vagyis nyitja zárja az ajtókat, de van még egy gomb rajta, azt hiszem aux output-ot olvastam egy helyen, ez mire is jó?

Kicsit sokra sikerült a kérdések száma, bocs.

Előre is kösz a segítséget.
(#) Mumtaz hozzászólása Márc 12, 2010
Gondom lenne egy Vectra B+SPAL as80 párosításával.

A riasztó még dobozban van, de valahogyan be kéne kötnöm a kocsiba, ami önmagában nem lenne probléma, de van pár akadály, amit valahogyan le kéne küzdenem.

Nekem gyári riasztó van benne, aminek a távirányítós része kezd megdögleni. Gyakorlatilag már csak a kocsi mellől közvetlenül működik. Nem távkapcsoló hiba, mert a tartalék távkapcsival sem megy már rendesen. Ugyanakkor ez a riasztó semmiféle extrát nem tud. Van belsőtér védelem illetve nyitásérzékelés, valamint a hátsó ajtónál (kombi) üvegtörés érzékelés a fűtőszálon keresztül. Viszont nincs rablásgátlás, és egyéb extra nyalánkságok.
Tipikus opeles szokás, hogy a központi zár két lépcsőben záródik:

Első gombnyomásra csak bezárja az ajtókat.

Második gombnyomásra a központi zár úgy reteszeli az ajtókat, hogy ne lehessen őket felnyitni. Ilyenkor olyan pozícióba állnak be a zárak hogy egy vékony dróttal, vagy fűrészlappal, vagy akár az autóban űlve sem lehet a zárak "gombjait" felhúzni.
Ebben az állásban kapcsol be a riasztó is.

A SPAL riasztóhoz - egy ablakemelő modul kivételével - nincs semmi extra, csak maga a riasztó. Tehát nincs modul a belsőtérvédelemhez sem. Viszont az a gond, hogy csak egy gombnyomásra van lehetőség.

Én megszoktam és használom is azt a lehetőséget, hogy néha csak simán bezárom a kocsit a riasztó nélkül.
A SPAL riasztónak van már élesítési módja, amiből most kiemelnék kettőt:

Az egyik mód, hogy zárás gombot megnyomva zárja az ajtókat + riasztó élesítve +külső modulok aktiválva.
Második mód, hogy a zárás gombot 2 mp-ig nyomva tartva zárja az ajtókat + riasztó élesítve de a külső modulokat nem aktiválja.

A leírás nem tér ki arra, hogy mi történik akkor, ha a riasztó a második módon aktiválva van és mi - a kezdeti élesedési időn belül - újra megnyomjuk a gombot. Ezzel most ne is foglalkozzunk, mert adódott egy ötlet:

Meg lehetne oldani azt, hogy a gyári riasztó, mint külső modul működjön és riasztás esetén megszólal a sziréna. A sziréna kimenete viszont nem a szirénára menne, hanem a SPAL riasztó egy olyan bemenetére, amit aktivált üzemmódban figyel. Ezzel elérném, hogy a meglévő összes gyári érzékelő működjön.

Az ajtónyitás érzékelőket le kell választani a gyári riasztóról és azokat át kell kötni a SPAL-ra. Így a SPAL modulok nélküli bekapcsolásakor is figyeli az ajtók nyitását.
Ha a riasztó a modulokkal együtt van élesítve, akkor viszont élesedik a gyári riasztó is, és ezzel el is érkeztünk az egyik problémához. Építeni kell egy pici áramkört ami annyit tesz, hogy a SPAL modulos kimenetén az áram megjelenése után 1-2 másodperccel újabb impulzust ad a gyári riasztónak a záráshoz. Ez emulálná gyakorlatilag a második gombnyomást, amivel az ajtók a második állásban reteszelődnek és a gyári riasztó aktiválódik.

A SPAL riasztónak van központizár kimenete, ami nem a zárakat közvetlenül, hanem a gyári riasztó záró bemenetét vezérelné. Ez lenne a sima zárás, vagyis a gyári motyónak az első gombnyomás.
A második gombnyomást a SPAL-on a modul kimenetre kötött pici áramkör végezné.

Azt feljebb nem írtam, hogy a gyári riasztónál az ajtózárban a kulcs elfordításával is ugyanúgy aktiválódik, mint a riasztó gombjával. Tehát egyszer elfordítva, majd visszaengedve a kulcsot, csak zárja az ajtókat. Majd a kulcsot még egyszer elfordítva már rendesen reteszeli az ajtókat és bekapcsolja a riasztót. Sajnos a SPAL-nak nincs a távirányítóján kívül más aktiválási lehetősége, vagy legalábbis a leírásában ilyenre nem térnek ki. De ez nem is gond a biztonság szempontjából, mert ha esetleg valaki a zárral babrálva ki tudná nyitni az ajtót (ami egyébként inaktiválja a gyári riasztót), a SPAL riasztó akkor is éles maradna.

Mivel túl sok mindenen gondolkodom egyszerre, esetleg lenne valakinek valami hozzáfűzni valója? Esetleg ötletek, hogy ki hogyan (esetleg másképp) oldaná meg a dolgot?

Az eszmefuttatás azért lett ilyen hosszú, hátha valaki szintén gondolkodik hasonlóban.
(#) Inhouse válasza mojszi hozzászólására (») Jan 16, 2010
Na, megnéztem, alapból ki van kapcsolva a visszaélesedéskori ajtózárás, 1.oldal 6.pont, a jobb gommbal lehet bekapcsolni.
Küldök róla 2 oldalt, ami nekem van, ebben a táblázat egy marhaság, gondolom az as80 szerinti értékek vannak alapra állítva...

Üdv
Inhouse
(#) Inhouse válasza mojszi hozzászólására (») Jan 15, 2010
Nekem is zavaros az as80/AS90, szerintem ugyanaz, megnézem mit találok hozzá...

Én nem szeretem az automatikus részeket bekapcsolni...

Üdv
Inhouse
(#) mojszi hozzászólása Jan 14, 2010
sziasztok
ma tetettem a vasba egy spal as90es riasztót

az automatikus ujraélesedést be tudtam állitani de az hogy a kpzárat is visszazárja azt nem
a spal as80as programozási lapot követtem lehet ez a baj?

a gép vw golf4 gyári immo -s

ha vki tudja mi a megoldás megköszönném
(#) Inhouse válasza turboman hozzászólására (») Jan 11, 2010
A Spal as80 azért is jó használt autónál, mert megmondja, hogy hány távirnya van ráprogramozva, ha 2 és mindkettő nálad van, más nem tudja elvinni...

Üdv
Inhouse
(#) Inhouse válasza Cölöp hozzászólására (») Nov 18, 2009
Én ahogy emlékszem (a túlbonyolítás ellenére), simán beléptem a menübe.
Nekem az nem tetszett, hogy nem jelölték az alap beállításokat, valamint nem részleteztek bizonyos funkciókat eléggé.
Ja, az AS90-es volt... Bár az én autómban as80 van, de ahhoz meg nincs leírásom, de úgy tudom, hogy szinte teljesen ugyanaz. Jelzi a LED a gomb nyomkodását?

Üdv
Inhouse
(#) Cölöp hozzászólása Nov 18, 2009
Sziasztok!

Spal as80 riasztó programozásáról van szó. Nem tudok belépni a programmenübe a megadott módon. (nyitott ajtó, gyújtás, 5X középső gomb, gyújtás le.) Úgy sem megy, ha elötte szervíz módba lépek. A hallható csipogást, és a külső modulok hatástalanítását szeretném kikapcsolni. Szóval, hogyan kell programozni ezt a riasztót? Vagy esetleg valami hiba miatt nem tudok belépni a programmenükbe?
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem