Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   160 / 179
(#) seth válasza madazg77 hozzászólására (») Márc 5, 2009
Mégegyszer köszönöm. Lefordította, már csak élesben kell kipróbálni.
(#) seth hozzászólása Márc 5, 2009
Köszönöm.

Ki fogom próbálni.
Mi a vélemény a p16pro égetőről?
Használta már valaki?
Vagy keressek valami "jobb" égetőt?
(#) madazg77 válasza seth hozzászólására (») Márc 5, 2009
Szia.

A Parisc is letudja forítani csak megkell neki adni az mpasmwin.exe file-t.
Elsőnek felkell telepítened a Mplab-ot. Ha megvagy után a Parsic-ban a Settings/Programs.../felső részben megkell mutatni neki hogy holvan a mpasmwin.exe file. Ezt a file-t a telepitett MPlab mappájában találod meg az MPLAB IDE/MCHIP_Tools könyvtárban. Ha minden jó, akkor F10
Üdv.
(#) seth hozzászólása Márc 5, 2009
Sziasztok!

Eddig csak álmodozni mertem, hogy milyen jó lenne PIC-et programozni és végre megtaláltam ezt a fórumot, azon belül a "Parsic-ot". Így már nem tűnik annyira lehetetlennek a dolog. Nagyon tetszik a program. A 3.56-ot próbáltam, ha valakinek megvan a 3.6 elküldhetné nekem. Előre is köszönöm!
Egy kérdésem lenne, az Mlab-al hogyan tudom leforditani a .asm-et, .hex-re?
(#) Pioneer válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 5, 2009
Bocsánat, valóban kétszer szerepelt a "http". A helyes link: Bővebben: Link
Picpro2 programozót használok.
(#) Szárnyas válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 4, 2009
Törölj ki a linkből egy "http//"-t!
(#) kaqkk válasza Pioneer hozzászólására (») Márc 4, 2009
Megkérdezhetem milyen progit találtál?
Nálam oldlbetöltési hibát ír a gép ha ráklikkelek
a linkedre
milyen programozód van?
az mp lab elég sok progizót ismer
és ingyen letölthető
(#) Pioneer válasza Pioneer hozzászólására (») Márc 4, 2009
Közben rátaláltam a megfelelő programra.
Bővebben: Link
(#) Pioneer válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 4, 2009
Én is erre gondoltam, köszi.
Viszont most néztem, hogy a C-s PIC ek csak egyszer írhatók
Sikerült átírnom a progit 12f508-ra, viszont ezt a típust meg semmi program nem tudja írni
Tud valaki megoldást a 12F508 írására? A Pickit 2 -vel ne jöjjön senki, mert arra nincs pénzem
A kíváncsiság kedvéért megpróbáltam a 12c508 at
a lábai gp.0 gp.1 gp.2 így lefordította az mplab

ff1.PIC

(#) aderka válasza Szárnyas hozzászólására (») Márc 4, 2009
Értem! Köszi
(#) Szárnyas válasza aderka hozzászólására (») Márc 4, 2009
Szerintem a 3.6-os verzió sem kezeli a 887-et. Ha jól emlékszem egyszer azt írta dcsabi, hogy az újabb változatok, csak az A-s PIC-ekkel bővültek.
(#) aderka hozzászólása Márc 4, 2009
Üdv!
A Parsic "újabb" verziójába több PIC típus áll rendelkezésre? Jelenleg a 3.56v használom, ebben nincs benn a 16F887. Ugyanis mindenki csodálkozik azon hogy én miért a 16F877-es PIC-el játszadozom, mikor a 887-es fele ár és jobb is. Csak megnéztem és az én Parsic-omban nincs benn. Szerintetek is jobb lenne más PIC-re áttérni?
Ott kezdődik egyébként a történet, hogy a 16F877-es PIC-em megadta magát. A Kódzár programomat kipróbáltam és ment is, egy kicsit azomban mégis módosítani szerettem volna, és ujra akartam programozni, de ekkor már a PIC-emet csak olvastatni lehetett. A WinPIC800 felismerte az IC-t, a hardwer is rendben volt, ki is olvasta a programot, csak épp nem törölte és nem is tudtam bele uj programot irni. Ekkor mondták hogy vegyek 887-est .

üdv: aderka
(#) kaqkk válasza Pioneer hozzászólására (») Márc 3, 2009
Valószínű hogy az 5-6-7 láb lesz a ki -be menet
a 2-3 a kvarc a 4 láb az mclr ezt én 1kohm al szoktam a +ra kötni
(#) Pioneer válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 3, 2009
Köszönöm az eddigi segítséged. A láb elnevezést csak azért kérdeztem, mert az adatlapján más van írva.

12C508.pdf

(#) kaqkk válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 3, 2009
a 12f 508 at még nem használtam de , mondjuk a bemeneteket RA.0 RA:1 a kimenetet RA:2
névre kereszteld És nézd meg az adatlapján melyik az a 3 láb .
Nem talán, biztosan jó lesz .
(#) Pioneer válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 3, 2009
Köszönöm neked a módosítást, viszont ennek még az a baja, hogy az ajtókapcsoló nyitni tudja a relét. Az előbb raktam fel egy verziót, ami talán jó lesz.
(#) Pioneer válasza Radpet hozzászólására (») Márc 3, 2009
az az egy sec-es időzítő nem igazán jó, mert ez egy forgó ajtó.
Itt a következő verzió, mert volt bár gyerekbetegsége az előzőnek. Remélem ez lesz a végleges. Ha van ideje, legyen szíves valami PIC guru nézze át.

Még egy kérdés: a 12c508 bármelyik lábát lehet be illetve kimenetnek használni? A lábak elnevezésének mi kell hogy legyen?

ermeajt2.PIC

Egy picit belekontárkodtam engedelmeddel

ermeajt.PIC

(#) kaqkk válasza Radpet hozzászólására (») Márc 3, 2009
Az ajtó kapcsolót mivel akarod megoldani?
mert azt láttam a progiban hogy ha az ajtókapcsoló
kapcsol ugyanúgy nyit a relé , tehát vagy valami stabil kapcsolót kell használnod ami nem kapcsol át pl attól hogy meglökik az ajtót , vagy a programban kell ezt kiküszöbölni . megpróbálok valamit "alkotni "az ügyben
(#) Radpet válasza Pioneer hozzászólására (») Márc 3, 2009
Én valami ilyenre gondoltam.Már csak azért ,hogy ne legyen gond a nyitási számokkal.(ha valaki azt hiszi befelé nyilik,vagy kifelé.Ránt tajta kettőt és akkor már kettőt vett be egy helyett)De lehet,hogy én gondolkodok rosszul.

ermeajt1.PIC

(#) Pioneer válasza Pioneer hozzászólására (») Márc 3, 2009
Kicsit módosítottam a programot. Szerintetek?

ermeajt2.PIC

(#) Radpet válasza Pioneer hozzászólására (») Márc 3, 2009
Én sem vagyok profi de szerintem rakhatnál 1mp késleltetést a kapcsoló bemenetre.És még nem ártana pergésmentesiteni,pláne ha reed relés kapcsolóval oldod meg a nyitás érzékelőt.
(#) Pioneer hozzászólása Márc 3, 2009
Sziasztok!
Kell készítenem egy érmebedobásra működő ajtót. Készítettem egy verziót, kérnélek benneteket, hogy nézzétek meg és ha hiba lenne benne, akár egyszerűbben is meg lehetne oldani kérlek szóljatok.
A működés a következő lenne: Több érmét is elfogad és ennek arányában annyiszor lehetne nyitni, ahány érmét bedobtak.
Az észrevételeket, tanácsokat előre is köszönöm.

Még egy kérdés: Frekvencia mérést hogy lehet megoldani PIC ben?

ermeajto.PIC

(#) aderka hozzászólása Márc 3, 2009
Tegnap óta egy kicsit továbbvittem a kódzáramat! Feltöltöm nézzétek mi a vélemény róla!
Előre is köszi!

üdv: aderka

kodzar1.PIC

(#) bankimajki válasza bankimajki hozzászólására (») Márc 2, 2009
Bocsi az előző írásért, már sikerült leszedni (4. próba) hamarosan kapcsolódom a témához.
(#) bankimajki hozzászólása Márc 2, 2009
Kérem valaki segíthetne rajtam, a parsic nevű progit elküldhetné mondjuk msn-en, vagy email-ben, adok érte mondjuk diablotorrent meghívót, mert 3 gépen próbáltam leszedni, de nem sikerül, sztem a szerver nem engedi, ha segítenétek én is aktív tagja lehetnék ennek a témának.
(#) kaqkk válasza balada hozzászólására (») Márc 2, 2009
És a végleges változat most már nem javítgatom
már mindenre riaszt hibás kódra 2x es gombnyomásra
10sec alatt kell beadni a kódot én már nem fokozom tovább (lehetne de minek?) És most már alapon + ra vannak kötve a bemenetek ellenállással és gnd-re húz a nyomógomb

kódzár.PIC

Következő: »»   160 / 179
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem