Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   24 / 56
(#) philips100 válasza fecus hozzászólására (») Júl 24, 2015
Szia,

A 4-5A a töltésnél van: Max. 4-5A when charging
A leírásában ez szerepel: Over current min 8A max 12A.

Nekem megy az akkus fúró(16,8V) vele.Ha lefogom a tokmányt és eléri a túláram értéket leáll.
El kell engedni a működtető gombot utána elindul ismét.
(#) Alkotó válasza obero hozzászólására (») Júl 22, 2015
Szó sincs róla. A 2sd1047 140V-12A-100W. Ez nem azt jelenti, hogy mindet tudja egyszerre, hanem maximum ennyit tud a lapka, de azt is csak akkor ha 25°C-on tudod tartani. Egyértelműen a teljesítmény a kritikus érték. Ha mondjuk 35V a bemeneti feszültség, és azt 3Aa-es kimeneti áramkorlát mellett rövidrezárod, akkor az már 105W, és itt még szó sincs 6A-ről.
Tapasztalatom szerint, 3db áteresztő elemet használva (NEM 1 db) , a kimeneti áram és feszültség szorzata nem lehet több 100-120 VA-től, és már ehhez is brutális hűtés kell.
(#) sonajkniz válasza sirály12 hozzászólására (») Júl 6, 2015
Jelen esetben lebeszélnélek a H hidról.
Mellékeltem egy kapcsolást. Többszörösen kipróbált, stabil működés. 12V-36V-ig tehető rá motor.
Elektronikai oldalon 300W-ot bír.
Ha 12A elég, ezt a relét ajánlom!
Ha komolyabb kell, ezt!
Csak ez kettős működtetésű.
A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2015
(#) Szabi1 válasza ötfelezős hozzászólására (») Júl 5, 2015
Még egy kérdés: földelő vezetéknek a konektoroktól az összekötő dobozokig ugyanolyan vastag vezetéket tettem, mint a hálózati áramnak. A földelő vezeték gerince ami összeköti az összekötő dobozokat, milyen vastag kell legyen? 4 mm^2 vastagságú vezeték megfelelő? Ezen a szakaszon (épületbe) ami most földelést kap, max 32A áram jön be.
A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2015
(#) cupika97 válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 2, 2015
Az elég sok, mert igy sokkal hamarabb lemeríti a 12V 12A-os akkut. Milyen töltől épitsek, ami nem melegedik?
(#) Mdavid válasza tnadas hozzászólására (») Jún 28, 2015
Ez a nyomtatófej egész jó. Bár én kifogtam belőle 2 hibásat is, és meg kellett vennem 30 ezer Ft-ért az eredetit, amit holnap fogok beszerelni.
De ennyit megér
A tápegységet nem tudom, nekem eredetileg egy 12A-es táp volt, most cseréltem 30A-esre, hogy gyorsabban felfűthessem az asztalt és a fejt, valamint raktam hozzá még jó pár ventit, meg LED-szalagot, hogy világos legyen a nyomtatótér.
Alternatív megoldás, ha veszel egy számítógép tápegységet, azok olcsók, és tudnak kb 10A-t
(#) pjg válasza LiteCross91 hozzászólására (») Jún 25, 2015
Ha ez :

Working voltage: DC 5~24V
Output current : peak 12A

igaz, akkor jó.
(#) belfi2 hozzászólása Jún 24, 2015
Sziasztok.
Egy kis segítségre lenne szükségem. Adott egy Micasa (tudom tudom de elég masszívnak tűnik) 400W táp. Régi de gondolkodom a felújításán.Nos ma észrevettem hogyha a HDD dolgozik úgy halkan sípol a táp.Egyenlőre tanácstalan vagyok. Feszek jók (12A terhelés mellet) kondik látszólag épek, A képe a piros körben lévő kondi ki volt durranva, az ami ott van csak átmeneti megoldás. A zöld körben lévő "tekercs " menete enyhén laza . Halk, hő szabályzott venti.
A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2015
(#) BenőAladár válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Jún 22, 2015
Szia!
Ez nem az a téma ahol ezt meglehet vitatni, de nem ilyen egyszerű a dolog hogy "fel kell szerelniük". 1. Csak új szabványú MSZ447:1998 szerint kialakított mérőhelybe építik be a 32A-es kismegszakítót vagy ha 3 fázisról van szó 20A 6A 6A vagy tetszőleges elrendezésben 32A ig. Felette A-ként 3600Ft+áfa a bekötési díj.
2. Lehet egy MSZ447:1998 szerint kialakított mérőhelyed amennyiben nem férnek hozzá a légvezetékhez biztonságosan akkor is el lehet felejteni a bekötést.
Sokáig folytathatnám még a feltételeket..de hát Magyarország így szeretünk...
A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2015
(#) Tomi111 válasza Imre hozzászólására (») Jún 17, 2015
Üdv!
Nem jól számolsz!
6 LED-enként tudod darabolni. Ezen belül sorba van kötve az összes piros(3db),az összes kék(3db), az összes zöld(3db) és hármasával a fehérek( ezért van 6 ellenállás!!). Ez így 6×3db LED, de az áram is csak 6×0,02A!! Hisz sorba vannak kötve. Ebből a 6-os LED-ből van gondolom 10db egy méterben, így (6×0,02)×10=1,2A ami 12V-on ugyebár 14,4W.
(#) Imre hozzászólása Jún 17, 2015
Ezt az RGBW led szalagot ismeri valaki?

Találtam hozzá egy leírást.

Nem értem, miért ír 14,4W / méter teljesítményt. Elvileg méterenként van benne 60 db 5050-es led (30 fehér, 30 színes). Minden ledben tokon belül megtalálható 3 valós led, a fehérnél 3 fehér, a színesnél pedig színenként egy.

Tegyük fel, hogy minden színt és fehéret maximális fényerőn üzemeltetek. Ekkor a legnagyobb felvett áramerősség méterenként 60db*3db*0.02A=3,6A. Vagy, hogy működik ez a típusú szalag?
(#) Imre válasza pjg hozzászólására (») Jún 11, 2015
Igen, viszont korlátozottak a vezeték elrejtésének lehetőségei. Kábelre visszatérve 4 db MKH 0,75 és 1 db MKH 1,5 lesz. Kicsit olcsóbb is és kevesebb helyet foglal. Ha valóban maximumon lenne minden led hajtva, akkor a 1,5 mm-es sodrott vezeték elbírná a 22,32A áramot 12V mellett? Bár ebben a rajzban nem jutna ekkora áram egyik ágra sem.
A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2015

led 2.jpg

(#) Imre hozzászólása Jún 11, 2015
Sziasztok! Nálam jobban hozzáértő véleményére lenne szükségem.
A szoba mennyezetén szeretnék RGBW led szalagot körbe vinni (18,6 méter). A képen csatolt betáplálásra gondoltam, melyhez egy szál MKH 1,5 sodrott és MT 4X0,75 kábeleket használnék, valamint egy ilyen erősítőt.
1 méter szalagban 60 db, a 18,6 méterben 1116 db led lenne, amely 22,32A áramot igényelne. Megfelelő módon méreteztem a kábeleket és helyes lenne ez a betáplálás?

led.jpg

(#) Sarijo válasza Pepebá hozzászólására (») Jún 8, 2015
Szia, bocsi annyira nem szoktam forumozni köszi a segítséget az i2c engedélyeztem a configban pythonban szeretném megoldani, de szedtem le komplett programot is,de nem működik vele
Amúgy erről a szenzorrol van szó:
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2015
(#) pont válasza V1rusH hozzászólására (») Jan 14, 2015
Ha van frekvenciaváltó nem kell mágneskapcsoló. Egy 7.5Kw-os frekiváltó pl 161 000 Ft nem másfél millaBővebben: Link. De azért legalább azzal tisztában kellene lenned, hogy a motoron melyik vezeték micsoda ... A csillag deltát felejtsd el, eljárt felette az idő... 7Kw az 3*12A melyik cégnél nincs annyi...
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2015
(#) cupika97 hozzászólása Jan 4, 2015
Sziasztok. Van nékem egy E-scooter márkájú elektromos rollerem, 2 éve kaptam roncs állapotban, megjavitottam, mentem vele kb 5 km-t, nem használtam. Most jött az ötlet hogy ugye 2 darab 12V 12A-es akku van benne. Töltője is megvan. Ehhez rendelnék íbélyről egy step down convertert, beállitanám 12V-ra, és táplálhatnám vele a routert, IP kamerát, egy régebbi laptopot, és az optika átalakítót. Szerintetek érdemes megcsinálnom?
(#) sny válasza elektros90 hozzászólására (») Jan 4, 2015
Az IRFB5615-nél simán mehet 25A is. Nyilván a +/-30Vból nem fogsz kilowattokat kivenni, 4 ohmos terhelést feltételezve állítsd be 10-12A-re.
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2015
(#) Chipmunk1960 válasza adamka0523 hozzászólására (») Jan 3, 2015
32A-ig ingyen lecserélik, nekem is az volt fent a hegesztő miatt, már az is mindegy, hogy 1, vagy 3 fázisra kéred, persze ha a feltételek adottak, csak megosztva. [off] OFF-oltam, mert megint belezavarodtam...[off] Már 6. éve Írben élek, itt 64A alapban minden lakásban a bejövő... Pedig egy "kavicson"élek, s valahogyan ide kell mászni az áramnak, a rengeteg 8Kw-os átfolyós zuhanyzóról nem is beszélve.
(#) zimi1991 hozzászólása Dec 29, 2014
Sziasztok!
Denon PMA-32A hoz keresnék servíz manuált!
Ha esetleg tudna benne valaki segíteni nagyon hálás lennék érte.
Előre is köszönöm B.U.É.K.!
(#) forrasztgatok hozzászólása Dec 26, 2014
Inkább 1 hosszabb üzit írok, amiben több dolgot is írok, akár több embernek is, mint napi 20 üzit írjak. Ez miért baj?

SzervízMacska: Hogyan lehetne 2 oldal szöveg sok egy komoly probléma részletes megbeszélésére? Nem értelek. Ha 2 hét alatt 10 oldalt írnék, az se lenne sok.
Őszintén, a nekem csak egyszer is válaszolók közöl hányan olvasták el az összes üzit (hétfőn kezdtem) és az azokra adott válaszokat is?

Nem valószínű, hogy hibás a tápom, mert belefér a +/- 5 %-os feszültségingadozásba. Itt Link az RD-125A adatlapja. A táp már nem garis, újan vettem, 1 évet adtak rá, több, mint 1 éve vettem. Ha veszek 1 kimenetes 5, és 1 kimenetes 12 V-ost, és nem felel meg nekem, kb. 15 napon belül visszaküldhetem, visszakapom a pénzt. Csak a 2 postaköltséget bukom el, ami belefér.

Ge Lee:
A voltage tolerance, line regulation, load regulation sorban a 125-ösnél 5, 1, 3 % van.
A 3, 4, 5 lábjegyzetben ezek vannak ezekhez:
Includes set up tolerance, line regulation, and load regulation. Ez együtt a másik 2?
Line regulation is measured from low line to high line at rated load. Ez a terhelés nélküli fesz. stabilitás?
Load regulation is measured from 20 % to 100 % rated load, and other output at 60 % rated load.
Ez meg a terhelt fesz. stabilitás?

A NES-50 Link nem kapható, nagyobb, és kevesebbet tud. Az S-60 sorozat elavult. Az RPS-60 orvosi táp, zsúfolt, drágább. Az LPS-50 sem jó, túl nagy a fesz. tűrés, hosszú, keskeny, lapos.
Az RS-50 maradt csak, az adatlapja Link. Ha ebből veszek 1 db 5 V 10 A-est és 1 db 12 V 4,2 A-est, az úgy tűnik jó lesz nekem. Együtt 10e Ft. Ha nem jó, miért nem?
Link Link

Az RS-50-nél 5 V-osnál 2 % tűrést ír, a 12 V-osnál 1 %-ot. 0-tól vannak az Amperek, nem 2-től és 0,5-től, mint a 125-ösnél, így nem kell előterhelés ellenállás, vagy elég 0,5-0,5 A (10 Ohm 5 W és 22 Ohm 10 W).
Ha az 5 V-os táp potiját kicsit feltekerem, hogy a min. 0,5 A 5 V-os terhelésen a gépen belül max. 5,2 V legyen (ne 4,8), akkor a többi tartozék, és a 2. gép terhelésére sem szabadna egyik gépben sem 4,7 V alatti feszültségnek keletkeznie. Kb. ennyi a minimum, ami kell a gépeknek.
A 12 V-ossal nincs gond, ezen egyszerre csak kb. max. 2-3 A terhelés keletkezik.
Ha megoldom a minél rövidebb és minél vastagabb kábeleket, akkor minimalizálom a fesz. eséseket, és a potit is jól beállítom, össz. kb. 5-7 A-es 5 V terheléssel jónak kéne lennie 1-2 gépnek össz. 3-4 tartozékkal. Sehol sem lesz 1 m-nél hosszabb kábel.
Ha kell, 1,5, 2,5, 4 mm2-eseket használok a táp kimenetei és a sorkapcsok közé. A rövidítés mellett 1-2 kábelt vastagíthatok is. Minél kevesebb kötést csinálok, annál kevesebb helyen lesz átmeneti ellenállás. A kötéseknél nem keletkezhet szűk keresztmetszet, vastag kötéseket kell csinálni. Erre jó az érvéghüvely is.

Ha a PC tápoknál (ez is többkimenetes táp) tényleg az van, amit írtál, akkor a PC tápok nem jók nekem, mert nem tudom mindig biztosítani, hogy az 5 és 12 V terhelésaránya 60-40 % legyen. Az 5 V terhelése 0,5-7 A között bármekkora lehet, a 12 V meg lehet 0 is, vagy 1-3 A. Ez fix 12 V-os és 5 V-os előterhelés R-okkal nem oldható meg.

Sebi: Szerintem itt a fentebb leírt módon megoldhatók lesznek a problémák, nem kell LDO.

Bakman: A több kisebb táp nem lehetséges, mert 5 gépem van, mindegyikhez lehetséges több tartozékot is illeszteni, ami minden gépnél széles terheléstartományt jelent. Ez az oka, hogy 1 központi tápegység lehet csak a jó megoldás.

pucuka: Hosszútávon is stabil hibátlan működést akarok elérni minden gépnél és tartozéknál is, ami 4,5 V-tal működtetve nem garantált. Nem számoltam rosszul, mert 1 csomót mértem, napok óta tesztelek, mérek.

Ki, mivel nem ért egyet azok közül, amiket itt írtam, és miért? Most van itt az ideje megírni, mert holnap már nem akarok ezzel foglalkozni.
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2014
(#) forrasztgatok hozzászólása Dec 22, 2014
Nem tudom a 12 V-ot nagyon leterhelni, mert ezt csak 0,5-1 A-rel használja 1-1 eszköz, vagy tartozék, és nem állandóan. A 12 V-ra is mindenképpen kell állandó terhelés.
A 12 V-ot nem mindig mértem különböző 5 V-os terhelések mellett, amúgy is itt mindig csak a 0,54 A ellenállás terhelés van.
Az 5 V a lényeg. Ez az a táp. RD-125A
Itt 5 V 2-15 A-t és 12 V 0,5-10 A-t ír.
Ez azt jelenti, hogy min. 2 és 0,5 A-rel KELL terhelni, hogy a feszültségek a normális, megadott tartományokban mozogjanak?
A voltage adj. range-nél 4,75-5,4 V van, ami gondolom azt jelenti, hogy az 5 V-ot a potijával e határok között lehet változtatni, ha megvan a min. 2 A-es terhelés. De a 12 V is változik, pedig külön trafójának kéne lennie. Nem szabadna egymástól függniük.
Úgy tűnik, hogy az 5 V a fő feszültség, nem a 12. Vagy nem?

Ha az 5 V-ra rárakok egy min. 1,66 A-es előterhelést, akkor ez a legkisebb, azaz 0,37 A 5 V-os eszközzel már 2,03 A, ez elég. Ehhez 3 Ohm 10 W-os kéne (8,3 W). Tuti hogy ilyet nem lehet kapni, max. Bp-ről rendelni.
Ha a 12 V-on marad a 0,54 A terhelés, akkor így a min-tól a max. terhelésig be fog állni mindkét feszültség az 5,0-5,3 és 12,0-12,3 V tartományba?

Nem akartam külön 5 és 12 V-os tápot venni, mert egyrészt drágább lenne, másrészt nem fért volna be a dobozba, emez is épphogy befért. Itt 13e Ft. tápegységáruház
Ez 199×98×38 mm-es. A csak 5 V-os kimenetűek itt vannak. Link A jobbak 13-17e Ft-osak. A mostani 2 kimenetes 13e Ft volt. 5 V 15 A kell, azaz 75 W-os.
Van 5 V-osban NES-75 (gagyi), RS-75 (max. 12 A), SP-75 (PFC-s), RSP-75 (nem kapható, távvezérelt kikapcsolásos), HRP-75 (PFC-s).
12 V-nál elég lenne a 6 A, azaz 72 W, 75 W-osak vannak.

Érdekes, hogy az 1 kimenetes tápoknál 0-tól van az Amper, azaz nem kell előterhelés? 0,1 A-rel is működnek, bekapcsolnak? Csak 2, vagy több kimeneteseknél van ez?

Direkt nem akartam PC-s tápot venni, mert emezt jól be lehet építeni 1 dobozba, és nincs benne venti, teljesen passzív hűtésű, azaz hangtalan.
Max. 200×157 mm-es helyem van, de akkor a sorkapcsoknak nem jut hely.
Igazából csak 199 x 98 mm-es helyem van, ekkora az RD-125A. Így a sorkapcsok elférnek mellette.
Ezek nem férnének be:
RS-75-5 75W/5V/0-12A 129 x 98 x 38 mm.
RS-75-12 75W/12V/0-6A 129 x 98 x 38 mm.
Az RS-75-12 mellé csak az RS-50-5 férne be, de ez csak 10 A-t tud.
A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2014
(#) riddler17 hozzászólása Dec 9, 2014
Sziasztok!
Ajándékba szeretnék venni egy RGB szalagot vezérlővel együtt, viszont még trafót is kell még hozzá vennem. Üzenetben megérdeklődtem, hogy mekkora betáp kell neki, 5A 60W-os tápot ajánlott az üzletvezető. A kérdésem az lenne, hogy megfelelő lenne-e ehhez egy 19V-os 3,42A-es laptop táp? Persze a táp után tennék egy 7812-es stabot is.
Szalag és vezérlő.
(#) acrux válasza vass balazs hozzászólására (») Dec 6, 2014
Bővebben: Link
nálam ez van:
A triac : BT138 (600V 12A)
Ellenállás 2,2 k
Már nem emlékszem pontosan de valami 130Ft körüli áron vettem a helyi alkatrészboltban
(#) LaciSupreme válasza kadarist hozzászólására (») Dec 3, 2014
Köszönöm a tippet, az izzót nem szeretném kiszedni. Pár éve elkezdtem egy ilyet megcsinálni, akkor ezért és a figyelmetlenségemért egy szépen alakuló vargánya lett a fizetség.
Azonban volt egy tippem, ami szerencsére bejött: azt sikerült elkövetnem, hogy a figyelést nem a 12-es, hanem az 5 Voltos körre kötöttem. Még szép, hogy nem tartotta.. Így már oké.

A jövőre nézve még pár dologra szeretnék választ:
A tápban egy 30 amperes schottky van a közös 5 - és 12 voltos körön. Gyárilag 12V/12A és 5V/22A amit ígér, teszt szerint le is adja. (Cikk második oldalán vannak a terhelőáramok.)
Hány amperre lenne érdemes beállítani a rövidzár védelmet? Vajon 15 A megfelelő, biztonságos?

Ezen kívül a másik ugyan ilyen schottky kizárólag a 3.3 Voltos kört szolgálja ki. Ezt így – látatlanban nehéz megmondani – ki szabad szerelni? A szimmetrikus táp negatív részét oldanám meg vele.

Végül pedig, nem kellene a kimenettel párhuzamosan egy fordított irányú védődiódát bekötni? Mondjuk ha egy motor visszarúg.
(#) dugasz1 hozzászólása Dec 2, 2014
leírom az összes általam ismert információt:
a led 4 lábas R nyitó-záró feszültsége:1,8-2,2v I=0,02A
G nyitó-záró:3-3,4V I=0,02A
B nyitó-záró:3-3,4V I=0,02A
31led van.
9 párhuzamos sort szeretnék csinálni amiben a ledek így oszlanak el:
2-4-4-4-4-4-4-4-2
a ledek sorosan lennének egymáshoz kötve,mert ha jól tudom akkor elég csak előre egy előtét ellenállás
12v-ról szeretném működtetni.és 3 potméterrel szabályozni.
Leginkább arra lennék kíváncsi,hogy mekkora potméter szükséges ezek irányításához,és hogy egyáltalán létrejöhet-e ez a dolog?
Remélem mindent leírtam.
(#) csakanzy válasza Johnycorp hozzászólására (») Nov 27, 2014
Szia Johnycorp!

„Nem biztos, hogy jó ötlet áthelyezni az akkumulátort. Vedd figyelembe azt is, hogy azért 2-2,5A áramot kell 12V-on elvinni a kívánt távolságra. Minimális feszültségesés mellett.
Az 1mm2 vezeték nem biztos, hogy elég. Keress feszültség-esés kalkulátort az interneten akár.”

Ott a pont! Tényleg rossz ötlet.
Pedig eszemben is volt, hogy utánanézek, csak aztán eszembe jutott, hogy 2x15m-re, 1 fázison 10mm2-t számolt a villanyszerelő az új földkábeles villanyóra-bekötésnél. Gondoltam 32A = 10mm2, 3A=1mm2.
Csak éppen 2V feszültségesés másként veszi ki magát 230V-nál, mint 12V-nál…

Szóval köszönöm a segítséget!

Csakanzy
(#) don_peter hozzászólása Nov 10, 2014
Uraim, a leírás szerint ennek a MOSFET-nek Bővebben: Link a 2. ábráján elvileg le lehet olvasni a feszültség esést is.
Nem értem hogyan.
Kérnék valakit, hogy rajzolja be nekem..

PIC-el hajtanám meg, így a Gate 5v-ot kapna.
Leolvasható, hogy ebben az esetben 12A lenne a maximálisan áthajtható áramerősség.
Hőterheléssel most ne foglalkozzunk...
Előre is köszi..
(#) Tas84 válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 5, 2014
Köszönöm a megerősítő válaszokat, a csatlakozó az 32A-es marad (Iösszes=22A)!
(#) Tas84 hozzászólása Nov 5, 2014
Sziasztok!

Adott egy régi orosz gyártmányú esztergagép, melynek a betáp csatlakozói: A, B, C (ezek a 3 fázis) illetve N. A gondom ezzel az, hogy az N vezető ki van kötve a fémházra, ugyanonnan vissza van kötve egy másik sorkapocsba, ami aztán az egyfázisú fogyasztókra megy (trafók), olyan TN-C feelingje van. A falon van egy 32A-es 3 fázisú dugalj (3F+N+PE, ez így TN-S) ezzel szeretném táplálni a gépet.

Érintésvédelmi szempontból úgy gondolom, hogy ez nem az igazi! A megoldás erre az lenne, hogy az esztergagépben szét választani a nulla vezetőket a védővezetőtől? Mi a véleményetek erről?
(#) sny válasza voodoo hozzászólására (») Okt 31, 2014
600W-ra én minimum a T130-2 magot ajánlanám. A T106 kicsi, a T157 meg nagy.
Ha be tudod szerezni, akkor a Sagami Sg7xx szériát javaslom,

illetve a Coilcraft termékei közül:
kb. 12A-ig:

1
2
Következő: »»   24 / 56
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem