Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   8 / 56
(#) Horvath65 válasza elektrorudi hozzászólására (») Júl 24, 2021
Kösz. Úgy néz ki a dolog, hogy nem old le10 percenként. Két napot ment hiba nélkül. De egy erősebb lámpával megterhelem és meglátom mi lesz, le old-e ~13A környékén. Te, hogyan oldanád meg? A lényeg, hogy egyenként legyenek biztosítva, de mivel napi 8-16 órát megy minden kontakt melegszik nem egy ötpólusú dugalj vagy dugó olvadt el a szárító oldalán. Ki cseréltem már 32A-osra. De így is melegszik... Tudom van 16A-os kismegszakító, de szeretném, ha lejjebb kapcsolna.
(#) Horvath65 hozzászólása Júl 20, 2021
Üdv a csapatnak! Egy nem minden napi problémám akadt. Egy "szárító berendezésben négy darab 3Kw-os 230v-os (bármely nagy árúház láncban kapható) elektromos hőlégfúvót kellet beüzemelni, a hőlégfúvók áramfelvétele ~13A. A bekötés: 3~ ÉV relé 32A kismegszakító, 63A KK kapcsoló (ki-be), két motorvédő hőkioldó 9-14A. A KK kapcsoló után a 3~-t elosztottam négy felé, így az egyik hőkioldóra ment a 3~ a másikra ment az leosztott fázis. A problémám itt kezdődött. Az egyedüli leosztott hőkioldó 14A-ra állítva is állandóan leoldott. Átkötöttem mindegyikre, gondolván, majd kiegyenlítődik a hő eloszlás, de így is leoldott. A megoldás az lett, hogy a másikról elhoztam egy fázist és még így is leoldott, ekkor az üres részt átkötöttem az egyik fázisra. Ekkor megszűnt a problémám. De jött egy új. Az első hőkioldó amiről levettem egyik fázist az kezdett ki kapcsolgatni. Most a melegekben hatványozottan(?). Ma áthidaltam az üres sort mint a kettes hőkioldónál és nem szűnt meg a probléma. Ki cseréltem a most már ott tartok, hogy kicseréltem a hőkioldót, ment három órát, eddig még nem kapcsolt ki. A kérdésem, mi okozza, hogy, ha egy fázist vagy kettőt vezetek keresztül rajta akkor nem működik rendesen a kioldó? Egy fázisú motort, ha rákötök nincs gon, de ohmikus terhelésnél van??? Valaki találkozott már ilyen jelenséggel, ha igen, hogyan oldotta meg? Szép estét!
(#) gyulank válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 11, 2021
Azt most cserélték ki, és még azt is mondták, hogy ha bővíteném 32A-re, azt akkor se kéne cserélni.
(#) keri válasza gyuszo hozzászólására (») Júl 3, 2021
Sziasztok!
Éppen egy okosított EVSE-t akarok építeni 3*32A-re.
Én is elég jól utána kerestem már a dolgoknak meg a fórumot is végigolvastam.
Maga a vezérlő áramkör tervezése és megépítése nem okoz gondot, meg az erős áram sem, de pár dolog nem derült ki egyértelműen számomra.

1. Pl. 6Amper alá nem lehet levinni a töltőáramot? Csak azért mert még ez is 4kW három fázison, és úgy akarom megcsinálni hogy csak akkora teljesítményt vegyen fel az autó amit a napelem épp megtermel, és ez azért elég nagy teljesítmény lenne.

2. Másik hogy bár sejtem hogy így van, de az 1 fázisú Type1 és a 3 fázisú Type2 csatlakozok protokollja az ugyan az?

3. Említést tesznek egy digitális kommunikációról a PWM 5%-nál. Erről van valami infója valakinek hogy mi ez és mire jó?
(#) fazy hozzászólása Jún 19, 2021
A hirdetés szövegében található az, hogy fel van újítva a villamos hálózat.. azaz lehet, hogy megtévesztett minket... A wago-val kapcsolatban nekem jó tapasztalataim vannak 5-10 éves távlatokban, és néztem YT videókat, ahol a ráírt áram másfélszerese körül kezd el a WAGO elcsöppenni... ez - ha jól rémlik 32A most, nekem a legnagyobb kismegszakítóm 16A-s.

Az kéne nekem, hogy hol a fenébe írják le, hogy TILOS sodrottan kötni... és hogy kötelező-e minden színt a szabvány szerint használni... Vagy... ez azt jelenti, ha van FI relém, akkor az egész házat húzhatom pirossal, és ezért soha senki nem szólhat be?

Ezeket nem találom/találtam sehol... Néztem amerikai villanyszerelős YT videót, ahol a srác elővesz egy "codebook-ot" ahol minden ilyen tényszerűen le van írva (mit hol mikor hogyan lehet használni) a fali lámpától a konnektorokon át a kültéren vitt világítás vezetékekig... Ilyenünk MO nincs?
(#) Macsek71 hozzászólása Jún 16, 2021
Köszi Urak !

Azért még mindig nem értek dolgokat :
- Mennyi most az "alanyi jogon járó" áram ? 1*32A ? Akkor nekem már most több van ? (3*16A)
ha bővíteni szeretném akkor min 3*4*3600+Fa ? + a többi lehúzás?
- Addíg OK, ha bővíteni akarok akkor a társasház többi tulajdonosa is bele kell(ene) egyezzen. De ha nálunk a lakások ajtajai mellett van mindenkinek egy-egy mérőszekrény, durva lenne közös mérőhely kialakítását követelni ...
(#) gyuszo válasza Macsek71 hozzászólására (») Jún 16, 2021
Alapból 1 ingatlanra 1 db 32 A-es mérőhely. Társasház esetén, amennyi lakás, de csoportos mérőhelyet kell kialakítani.
Mennyibe kerül a teljesítménybővítés?
32 Amper igényléséig alanyi jogon jár, tehát az áramszolgáltató felé nincs költsége, kivéve a 7.328 Ft-os szerelési díjat, melyet utólag fizettet és számláz ki a szolgáltató.
32 Amper feletti igény esetén 3.600 Ft+Áfa/Amper hálózatfejlesztési díj fizetendő.
DE!
A mérőóra helynek azonban az ELMŰ és a szabványok előírásainak meg kell felelnie, melynek felülvizsgálata, dokumentálása, illetve kivitelezése, a műszaki feltételek megteremtése a regisztrált villanyszerelő kompetenciája.
A regisztrált villanyszerelőnek fizetendő összeg mindig a helyszíni adottságok függvénye, ezért pontosan nem meghatározható.
A leggyakrabban előforduló kivitelezési díjak az alábbiak:
- mérőhely felülvizsgálat és dokumentáció elkészítése: 22.200 Ft
- ELMŰ ügyintézés (opcionális): 15-30.000 Ft
- mért és méretlen fővezeték cseréje: 30.000 Ft-tól
- 1 fázisú villanyóra 32 Amperes teljesítménybővítése: 22.200-160.000 Ft.
Pontos, tételes árajánlatot kizárólag előzetes helyszíni felmérést követően lehet adni.

3 fázis esetén a leírtakat figyelembe véve, plusz a 32A és a 75A közötti különbözetet figyelembe véve a hálózatfejlesztési hozzájárulás az ELMÜ felé.

Ha nem ELMÜ, hanem EON, ott is hasonló az eljárás.
Ha 4 db lakás, akkor egy ehhez hasonlót kell kialakítani, ehhez 4 db 1x32 A-ert lehet igényelni alanyi jogon.
A mérőhely dobozok azért nagyobbak, mert ha valamelyik lakás 3 fázist igényel, könnyebb, egyszerűbb a bővítése, de a szolgáltató is kérheti már, hogy egységesen 3 fázisra legyen kialakítva.
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2021

Kép 001.jpg

(#) attika válasza Atis57 hozzászólására (») Jún 15, 2021
A bekötéssel nincsenek gondjaim, itt inkább csak arra lettem volna kíváncsi, hogy köthető e relé a LOAD kimenetre minden gond nélkül.

Csak a relé a 30A, nem fogok vele akkora áramot kapcsolni, max 12A lesz rajta, csak az már elég nagy áram ahhoz, hogy relé nélkül elbírja a LOAD kimenete.

Idézet:
„Mellesleg hány Ah -s az az akku? Mert a 30A -t nem fogja órákig birni !”

200Ah az akkumulátor, de az a fogyasztó ami a LOAD kimenetén lesz, azt röhögve elviszi a napelem.
(#) JZoli válasza Epu2 hozzászólására (») Jún 15, 2021
Szerintem az ingyenes 32A az vagy egy fázison ennyi, vagy el van osztva 3 felé, az meg elég karcsú!. Ezzel biztosan nem fog elmenni ez a 4 KW-os esztergamotor.
(#) FRayal hozzászólása Jún 15, 2021
Sziasztok!
Lehetőségem lenne venni jó áron egy esztergát, de az fog most dönteni, hogy hány amperrel kell bővítenem otthon a hálózatomat.
A három fázis már rendelkezésre áll otthon, viszont csak az ingyenes 32A-rel.

A géptáblán a következő adatokat találtam:
3+PEN ~ 380v
12.3 A
50Hz
6.5kVA

Illetve a motoron a következőket:
As. Mot 3~
4KW
50Hz
Izol. B delta 380v
Cos gamma (?) 8.7 A
1440 ot/min

Szóval a kérdés hogy fázisonként mekkora áramra lehet szüksége ennek a gépnek?
Előre is Köszönöm!

Ákos
(#) gyuszo válasza anonym hozzászólására (») Jún 13, 2021
Ez csak azért kérdeztem, mert az nem 32A-es betáp így, hanem annyi, mint annak a vezetéknek a végén levő kismegszakító és a vezeték meghatároz.
(#) debrigo hozzászólása Máj 25, 2021
Üdv.! A MIG/MAG 150 CO2 hegesztőm javításához kérnék tanácsot a hozzáértőktől. Régebben de újként vásároltam, most két éve gyengélkedik a gép. Régebben a 0,8-ast is vitte, később a 0,6-ost használtam de azzal sem elfogadhaó a minőség. Tanácsra a diódákat cseréltem de hiába. Egyébként is jók a műszerrel mérés alapján. A hétvégén beszereltem 2 nagy diódát, a trafó középleágazású. +28Volt max de ennyi volt az eredeti egyenirányítóval is. A hálózati áram 32A éveken keresztül tökéletesen működött. Most a hegesztés szaggatott. A munkakábel sodrott vezetékét kicseréltem. A gáz és huzal adagolása rendben. Melegedés nincs, a két dióda a próbahegesztés után is hideg. Kérnék szépen tippet mi lehet a hiba?
(#) Bagodi válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Máj 22, 2021
Szia!
Mellékelem a képeket.
A motor labortápról már 0.8V-ról magától megindult.
Üresbe, terhelés és szíj nélkül saját vezérlőjével
1km sebességnél 0.64A
5km sebességnél 0.82A
Max 16km sebességnél 1.07A
Üdv
Köszönöm, hogy segítesz!
(#) Tomi20 válasza mugab hozzászólására (») Máj 19, 2021
Ezt nem értem, az ott egy földelőszonda, Én nem láttam még olyat, hogy csak az látja el a védőföld szerepét...
Illetve nem nagyon látszik, de a kismegszakítók 32A-esek, ránézésre az elmenő kábel keresztmetszet ehhez kevés lehet
(#) gyulank válasza Skori hozzászólására (») Máj 19, 2021
Ez csodálatos! Pár éve a kocsmában azt mondták, hogy a narancssárga hosszabbító nem jó, mert vékony benne a vezeték, én meg azt mondtam, nem a színe a lényeg. De ha abból se derül ki, hogy rá van írva... De még mindig nem tudok táblázatot. Nem azért, mert nem találok, hanem, mert találtam, és volt, hogy úgy mentem villamossági boltba, aztán ott meg azt mondták, arra vastagabbat szoktak. Szóval gondolom többféle táblázat van. De még mindig kérdéses, hogy milyennek kellett volna lennie, hogy ne gyulladjon fel. Hogy semmi esetben se gyulladjon fel. Volt ugye a kismegszakító az óra előtt, volt olvadó az óra után, és aztán hűtőkompresszor. Fontos lenne, mert emiatt szabványosították a szekrényt, új csövet martak a falba, és ha már ott a lyuk, kivezetnék a falra egy konnektort a vastag cső mellett. Úgy lenne jó, ha semmiképpen nem gyulladhatna ko. És jó lenne tudni még most, hogy milyen vastag cső kell, mert még kiszedhetem a szekrényt mondjuk fúráshoz. 16, és 32A esetén is szeretném tudni.
(#) Joe_001 válasza zaza99 hozzászólására (») Máj 12, 2021
Szia! A Hollandoknál, Németeknél C16 4P ről hozzuk az 5x2,5-et . L1 N,L1 N + PE AZ egyik L1 az l1 rea N az az egyik N-re. A másik L1 az L2re a Nullája az N-re Ha megnézed a betétek egy fázisúak. Tehát az 32A-d oszthatod 2 felé C16 4p vel. A 4P előnye hogy leválasztóként is működik. Persze ahogy a kollégák említették hálózatfejlesztésben is gondolkodhatsz
(#) zaza99 hozzászólása Máj 11, 2021
Sziasztok!
Egy SHC 11595 e "tűzhelyet" szeretnék bekötni 2x 16A biztosítékra /1 fázis van csak 32A betáppal/. Úgy gondoltam hogy külön kör lenne a felső lapok és külön kör a sütő rész. Csak azt nem tudom hogy ha a 2. bekötés szerint csinálom akkor fog e működni mert a leírás 400V-ot tehát két fázist ír.
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2021
(#) meone hozzászólása Máj 4, 2021
Sziasztok!

Adott egy szigetüzemű mérőrendszer. A rendszer nem a nap 24 órájában működik és 12 Voltos.
A rendszer fogyasztása 9AH.
60AH akkumulátorra lenne minimum szükség.
60W nap celláról van töltve (3,32A ).

Kérdéseim a következők a rendszerrel kapcsolatban.
- Mono vagy prolikristályos napelemet alkalmazzak inkább?
- Milyen paraméterekkel rendelkező töltésvezérlőt javasoltok?
- Milyen akkumulátort javasoltok, esetleg bevált márka?

Válaszokat, tanácsokat előre is köszönöm.
(#) meone hozzászólása Ápr 29, 2021
Sziasztok!

Adott egy szigetüzemű mérőrendszer. A rendszer nem a nap 24 órájában működik és 12 Voltos.
A rendszer fogyasztása 9AHrs.
60AHrs megható ólomakkumulátor az energia tárolója.
60W nap celláról van töltve (3,32A ).
Kettő kérdésem lenen a rendszerrel kapcsolatban.
- Milyen paraméterekkel rendelkező töltésvezérlőt javasoltok?
- Mono vagy prolikristályos napelemet alkalmazzunk inkább?

Válaszokat, tanácsokat előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2021
(#) gyuszo válasza sany hozzászólására (») Ápr 20, 2021
Ez akkor válik érdekessé, ha adott 3x16A és valaki csak az egyik fázist kéri bővíteni.
Tehát lenne L1 = 16A, L2=16A és az L3 =32A. A meglévő földkábel 5x16 mm2 Alu.
A távolság 20 m. Szükséges-e a földkábel cseréje, vagy megfelelő ?
Ez a mért vezetékre értendő. A mérőhely és a kismegszakító tábla között.
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2021
(#) k3gy3tl3n hozzászólása Ápr 20, 2021
Sziasztok, van egy 3 eres laptop tápom (liteon 19V 3.42A) elvileg acer laptophoz való. Az lenne a kérdésem, hogy milyen jel kell ennek a data pinen, hogy használhassam tápegységként (nem laptophoz) jelenleg bármely 2 vezetéken 0V feszültséget mérek pedig laptoppal működött az adapter.
(#) Kovidivi válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 18, 2021
Éppen ma dobozoltam be egy kínai DC-DC konvertert, kijelzővel, 50V 12A 1kW adatokkal, 6eFt-ba került postával együtt, 12A-rel tesztelve (5V mellett) a borda maximum langyos lett, semmi sem melegszik különösebben. Ilyenkor mindig elgondolkodok, hogy merre tart a világ, mi lesz 20 év múlva?
Bővebben: WZ5020L Ebay keresés.
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2021
(#) pont válasza msandor77 hozzászólására (») Ápr 11, 2021
3x6mm2-es réz kell a 32A-hez, de mi lesz a többi fogyasztóval ha ez bekapcsol..... Ha mindenképpen el van döntve, hogy ez lesz, vigyél 20A-es kismegszakító után 4mm2 -est és figyeljetek rá, hogy egyszerre mennyi főzőlapot kapcsoltok, inkább a 20A-est vágja le mint, hogy az egész lakásban sötét legyen.....
(#) gyulank hozzászólása Ápr 10, 2021
1. Nyitott óraszekrény melletti tűz miatt deformálódott 1 kicsit 1 óra külső burka. Minden működött, mért. Van esély a szabványosítási igény felülbírálatára? Nem égett sem az óra, sem a szekrény.

1b. Villanyszerelő azt mondta nem lehet a régi mérőhelyhez szabványosan bekötni. Pedig csak ott lenne jó. Tudja valaki linkelni minek kell megfelelni?

1c. Ha azt akarom, hogy férjen bele minden ami csak valaha kellhet, H-s, B-s mérő, 3 fázis, 32A, akkor milyen szekrény, vagy szekrények illenének bele a x x cm-es szekrénybe úgy, hogy ne, vagy csak minimális marásra legyen szükség?

2. Megoldható, hogy 1 kötődobozban égett alu vezetékek toldva legyenek? Mert sok van, és van ami a kúthoz megy a föld alatt. Csak mert egy villanyszerelő azt mondta úgy nem lehet, csak cserélni az egész vezetéket. Meg ráadásul rézre. Én láttam már rezet, vasat, és alumíniumot, és az idővel csak az alu vette fel a versenyt. Szóval oxidáció szempontjából az a legjobb. Jól méretezve pedig nem rosszabb, mint a réz. Szóval szerintem alu sorkapoccsal kéne.

3. Mi kell egy napelemes rendszerhez? Konkrét példák is érdekelnek, lehetőleg minél nagyobb teljesítményűek minél olcsóbban. Külön 5,12,32,48V-os napelemek esetén. Utóbbi kettő nem biztos, hogy pont ennyi, de a nagyobbak közt ilyesmik is szoktak lenni.

3b. Ugye a napelem nem fix feszültséget ad le. Nem tudom, egy 12V-os napelem, hogy tölt egy 12V-os akkut. Invertereket csak 12V-ra találtam. Egyik szempontból jobb lenne a nagyobb feszültségű napelem, mert vékonyabb kábellel be lehetne vezetni, és az akkunak azt írják bent jobb az élete. Másik szempont, hogy nem lenne rossz, ha akku nélkül is működne, ha muszáj.

3c. Azt az ábrándot már elkergettem, hogy télen éjjel megy róla a gázkazán keringetőszivattyúja, de nyáron jó időben jó lenne, ha menne róla a telefon, router, AP, monitor, PC, lámpák, mikró, meg néha valameddig a 2500W-os láncfűrész, meg ilyenek.

4. 0,5-0,6V-os napelem panelekből 10-hez kell-e stabilizátor mobil töltésnek, vagy elviseli a pluszt?

4b. Egy darab 0,5V-os napelemre van táp akár 5, vagy 9, vagy akárhány Voltra? Solmindennek elég lenne a teljesítménye, csak a feszültsége alacsony.

5. Van-e olyan feszültségstabilizátor ami az áramot változtatja? Tehát ha sötétebb van akkor 5V kisebb árammal, ha világos, akkor 5V nagyobbb árammal. És hol lehet venni?

6. Bár jobb lenne, ha elő tudnám állítani a 230VAC-t, és úgy forrasztani, de anélkül milyen alternatívákat tudtok? Amivel mondjuk ki lehet, meg be lehet forrasztani egy motorgyújtás tirisztorát?

7. Van kézi generátoros töltő? Én próbáltam step up konverterrel tölteni laposelemről, és pedálos motorbicikli hajtásával, de mindig lement kb. 1V-ra, ha rádugtam a telefont, és nem jelzett töltést. Pedig a step up konverterre 3A-t írtak.

7b. Van magában kézi generátor, vagy dinamó, amiből lámpást, munkalámpát vagy akármit lehet csinálni?

8. Meg lehetne oldani, hogy ha elmenne az áram, (már ha lenne) akkor addig átvált napelemre, aztán visszakapcsol? Vagy akkor ha már a napelem se bírja? Vagy amikor sötét van? Mert azt olvastam, az akkuk nem szeretnek teljesen lemerülni. És ezt lehetne olyan gyorsan kapcsolni, hogy ne kapcsoljon ki mondjuk a számítógép?

9 Ha a tirisztoros gyújtás hol ad, hol nem ad gyújtást, akkor a turisztort kell cserélni, vagy más alkatrész is okozhatja? Robi155

10. Van olyan tranzisztorfoglalat amibe mondjuk a motorgyújtás tirisztorát be lehet dugni? Az IC foglalat lába vékonyabb.
(#) Saggitarius válasza ujfalusi hozzászólására (») Ápr 4, 2021
A 2SB181A igaz germanium, de kisaramu (max 0.5A kollektor aram), ide 12A-es kell. Pd is joval kisebb 12W vs 60W.
(#) Trivium93 válasza jdani hozzászólására (») Márc 29, 2021
Minden ledre egyesével adni vagy 15-20mA és nézni rajta a feszültséget. Vagy megnézni hány voltosak a ledek és annyit adni neki és akkor áramot kell mérni, amelyik eltér a többitől az nem jó. (Persze ha még nem volt cserélve led) általában egy szokott kimenni. A ledes izzón is egy ég ki, csak ott 3-6-9-18V ledek szoktak lenni, mikor milyen.
Áramgenerátor amivel könnyen lehet 20mA áramot adni, a csatolt kapcsolás működik 7805el is, csak a lábkiosztás más.
Áramot meg 5V/0,02A=250ohm.

unnamed.gif

(#) pajesz66 hozzászólása Márc 16, 2021
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni egy problémához:
A lenti áramkörben ha zárom S3 és S4 kapcsolót akkor 12A áram folyik, ami teljesen rendben van 12V, és 1Ohm terhelés esetén.
Viszont ha a két kapcsolómat mosfetes kapcsolóáramkörre cserélem, akkor a csatolt képen látható állapot alakul ki a szimulátor szerint. A felső MOSFET-es kapcsolóáramkörön a VM4 6V körüli fesz. esést mér... miért?
A cél a két kapcsolók mosfetekkel történő kiváltása lenne, de úgy hogy az áramkör polaritásfüggetlen maradjon.
(#) oatis válasza 444Tibi hozzászólására (») Feb 26, 2021
Üdv!
Végül generátor csere lett a megoldás a régi javítási költsége miatt. Sikerült szereznem egy bontott Skoda 120-as autó generátorát. Kivezetése egyezik az enyémmel és a felfogatás is. Ez 42A -es. Az enyém 35A-es volt.
Amit eddig tapasztaltam: A generátor alapjáraton és fordulaton is 13,9-14V-al tölt. Kisebb fogyasztó bekapcsolására a fesz. esés 0,1-0,2V (irányjelző, rádió, helyzetjelző...). Tompított/országúti világításnál a fesz. esés 0,7-0,8V. 13V alá még nem esett a töltés. A visszajelzőn sem látni már azt hogy halványan el kezd világítani fordulaton.
Ezek mennyire elfogadható értékek? Az értékeket a szivargyújtóból vettem. Még nem volt alkalmam az akkunál és a generátornál mérni.
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2021
(#) mpisti válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 25, 2021
A forróviztároló jellemzően független, éjszakai tarifás áramról működik, és ezt az áramkört a 32A-es kismegszakító nem szakítja meg. Az éjszakai tarifás bojler áramkörnek külön kismegszakítója van, minden esetben. Nem gondolom hogy a delikvens nappali tarifáról csinálná a melegvizet, kétszer drágábban.
(#) mpisti válasza erbe hozzászólására (») Feb 25, 2021
Béla, családi házról van szó, feltehetőleg nem új ha eredetileg kisebb kismegszakító volt, amit 32A-ra cseréltek. valószínűleg a vízvezeték is fém, meg talán a forróvíztároló is. Ha a vízvezetéket hajdanán kellő alapossággal szigetelték filccel(ahogy kellett a páralecsapódás miatt)akkor előfordulhat akár 40-60V potenciálkülönbség is a fürdőszoba padozata és a fém vízvezeték csövek közt. Na pont emiatt kell az EPH és a megfelelő potenciálrögzítés az elosztónál. Aztán még az is felvetődik ,hogy az áramvédő kapcsolót műszeres ellenőrzéssel vizsgálták-e? Ugyanis egy hibásan bekötött ÁVK a próbagombbal működik, de funkcionálisan nem mindig.
Következő: »»   8 / 56
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem