Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   132 / 308
(#) zoly15 válasza Doncso hozzászólására (») Szept 3, 2011 /
 
Köszönöm, tényleg elég jó bőrben van 33Db ezresért cseréltem el postával együtt De szerintem megérte. Az EMG eladásra kerül, feltéve ha találok rá vevőt..
(#) satlokk válasza zoly15 hozzászólására (») Szept 3, 2011 /
 
Heló!
Nem sajnálod szegény EMG-t?Jó kis szkóp szerintem.!
(#) bankimajki válasza satlokk hozzászólására (») Szept 3, 2011 /
 
Ha már a szkópokról van szó, akkor íme amit én használok jelenleg a melóhelyen. Ez után már kényelmetlen az otthoni analóg Philipset használni, pedig az is jó kis műszer.

Kép(059).jpg
    
(#) satlokk válasza bankimajki hozzászólására (») Szept 3, 2011 /
 
hát igen de nem lehet mindenkinek otthon ilyen kis szuper gépe az asztalon,én elfogadnám az EMG-t is csak most másra kell a pénz sajnos.De remélem lesz még több munkám is.!
(#) elektrorudi válasza bankimajki hozzászólására (») Szept 4, 2011 /
 
Micsoda érzés lehet manapság egy ilyen munkahelyen dolgozni...!? Lehet, hogy még pákád is van? Nagyon irigyellek érte.
Már az emléke is a múltba veszett, amikor még a munkaasztalom fő műszere egy IWATSU szkóp és egy SWOB-5 volt, körberakva egyéb "apróságokkal". Persze, azóta egy generáció felnőtt...
(#) Gafly válasza elektrorudi hozzászólására (») Szept 4, 2011 /
 
SWOB, de régen is volt... Azóta is reménytelenül vágyok egy wobblerre
Nálunk olyan szkóp van ami GHz-es és el is mondja amit lát. Sajnos sudokut még nem fejt meg önállóan
(#) bankimajki válasza elektrorudi hozzászólására (») Szept 4, 2011 /
 
Na jó az igazság az hogy én is fejlesztéssel foglalkozom. És csak ritkán használok elektronikus műszereket, a többi PC-n zajlik. De a gyártósornál minden adott, ami csak kell. És azokat is használhatom. (Tehát jó ez. A képen épp egy 8 magos parallax procival játszok, mivel ő a projektem egy fő pillére.)
(#) zoly15 válasza satlokk hozzászólására (») Szept 4, 2011 /
 
Sajnálom vagy nem, de muszáj volt lecserélni. :rolleyes:
(#) satlokk válasza zoly15 hozzászólására (») Szept 4, 2011 /
 
A muszáj az nagy ÚR ám!!!
(#) nagy hoho hozzászólása Szept 6, 2011 /
 
Végre van időm az új műhelyem építésére. Jelenleg az ajtórács készül.A fiam jóvoltából szert tettem egy kis ütve csavarozó gépré.
(#) zolika60 válasza nagy hoho hozzászólására (») Szept 6, 2011 /
 
A Makita igazán jó gépeket gyárt. A rácsot meg lássuk készen. Magam részéről kutyát használok helyette.
(#) nagy hoho válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 6, 2011 /
 
A jó kutya nem rossz, de macerás.Foglalkozni kell vele,enni kell adni,ha nyaralni mennék, valakit meg kell kérni, hogy gondozza.És sajnos nem nyújt tökéletes védelmet.A barátom kuvaszát simán lefújták valami spay-vel és mindent elvittek ami nem volt lebetonozva. Viszont a rácsba lehet 35000 voltot is vezetni, ami nem halálos de visszatartja az illetőt amíg oda érek.
(#) Dániel X válasza nagy hoho hozzászólására (») Szept 6, 2011 /
 
Üdv!

Az asztalt fali konzol tartja a sarokban?
(#) nagy hoho válasza Dániel X hozzászólására (») Szept 6, 2011 /
 
Az asztallap alatt stafnik vannak felfúrva a falra és ezekre támaszkodik a lap. Ezen kívül három helyen lábakkal van alá támasztva és ami nem látszik az asztallap alatt van egy stabil keményfa keret is. Nagy súly nem lesz rajta mert ez az elektronikai részleg asztala lesz. A műhely másik felében lesz a mechanikai illetve lakatos részleg ahol a vasból készült satupad, oszlopos fúrógép, műszerész eszterga, köszörűgép lesz elhelyezve.
(#) Dániel X válasza nagy hoho hozzászólására (») Szept 6, 2011 /
 
Így már megvan. mert néztem hogy mi tartja a lapot a sarokban. Köszi a választ. Szép munka az asztal.
(#) nagy hoho válasza Dániel X hozzászólására (») Szept 6, 2011 /
 
Szemben és bal oldalon mennyezetig polcok lesznek. A szemben lévő asztal az elektronika, jobb oldalon az ablak alatt finom mechanika asztala.Mielőtt berendezem a rácsokat és a riasztót akarom felszerelni. Amikor ide költöztem tíz éve azt mondták a helybeliek, hogy két féle lakos van a községben: akihez már betörtek meg akihez befognak törni. Én ezt komolyan vettem.
(#) Dániel X válasza nagy hoho hozzászólására (») Szept 6, 2011 /
 
Akkor lesz hova pakolni a dolgokat.
(#) zolika60 válasza nagy hoho hozzászólására (») Szept 7, 2011 /
 
Az utcába sem jöhet be idegen úgy, hogy ne tudna róla minden szomszéd, olyan ricsajt csinálnak. Esélye sincs lefújni őket.
(#) Abukodonozo hozzászólása Szept 12, 2011 /
 
Sziasztok!

Igaz sok elektronika nincs benne, de én ezt "építettem". Egy horgászati eszközöket magába foglalni hivatott dobozka volt valamikor. A feliratokat wordban készítettem, a kinyomtatás után mindegyik matrica a hátára kétoldalú ragasztót, az elejére meg sima átlátszót kapott, hogy idővel ne kopjon le róla a festék. Hasznos szerszám!
(#) Mybuster válasza Abukodonozo hozzászólására (») Szept 12, 2011 /
 
Hali! Nekem nagyon tetszik könnyű az ellenálás értekeket megtalálni! szerintem nagyon hasznos ! Jól olvasható szép munka Grat
(#) DJanosi válasza Abukodonozo hozzászólására (») Szept 12, 2011 /
 
En nem így oldottam meg bementem a helyi boltokba kb 3 ba felvásároltam az összes gyufát aztán kiürítettem össze ragasztottam és minden ellenállásnak megvan a külön helye tehát nem úgy hogy ebben van x...y ellenállás !
(#) Abukodonozo válasza DJanosi hozzászólására (») Szept 12, 2011 /
 
A gyufásdobozos megoldás kevésbé strapabíró. Nálad mennyi az a minden ellenállás?
(#) Alkotó válasza Abukodonozo hozzászólására (») Szept 12, 2011 /
 
Ez a kulcskérdés! Nálam -részben- ilyen fiókokból épül fel a tárolás, amiből van 10db. Ez a méret kényelmes 50db/rekesz (szalagban) és passzosan 100db is belefér. Ha kiveszem a szalagból, akkor akár a duplája is elfér.
A gyufásdobozzal az a baj (gyerekkori emlék), hogy nem tudod kihúzni, csak hátulról kitolni. De ha sok van, akkor nem kényelmes mögötte nyúlkálni.
Célszerű lehetőleg végleges megoldást találni, akár kicsit több munka és ráfordítás árán is. A fotókon lévő szekrényt 16 évesen csináltam (30éve), és mai napig szinte tökéletes. (túl passzos, ha megjön a víz a pincébe, akkor kicsit bedagad).
(#) micimacko válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 12, 2011 /
 
Húúú... Ezek a fogantyúk gyönyörűek (asszonykám szerint is!)
Így kényelmes tárolni az alkatrészeket...
Nálam kis fakkos, műanyag dobozkában csücsülnek az ellenállások, egy dobozkában 6+1 rekesz van, kényelmesen elfér benne a szalagban lévő ellenállás, a +1-ben hosszában kettő is. Madaras T*sco-ban vettem még tavasszal. (még a felirat nem végleges, meg sorba is lesznek rakva... Majd valamikor) Ami nem fért bele a dobozkákba, az "svédtálakban" van kis zacsikban, tetőtvel...

100_6115.JPG
    
(#) Alkotó válasza micimacko hozzászólására (») Szept 12, 2011 /
 
Ez is jó lehet, csak talán túl sok ilyen doboz kell. A fedél nem zavaró, mármint hogy mindig nyitogatni kell? Szokatlan sorrendbet találták ki magadnak, nem jöttem rá a benne rejlő logikára. Én érték szerint növekvő sorrendet használok, ami eddig bevált.
(#) albinolynx válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 12, 2011 /
 
Beindultam én is a gyufásdoboz tárolóra, gyalult lécből keret, 6 x (6x10) tárolók, igen pofásan nézett ki, kevés helyet foglalt mélységben csak éppen hihetetlenül macerás volt használni. Ragasztottam kis nyelveket a kihúzható dobozok aljára, úgy sem volt jó.

Most simítózáras tasakokban van minden, sorba rendezve. Ez sem a legprofibb, de megteszi. Ami alkatrészből meg sok van, azt szétosztottam több zacskóra.

Fiókos rendszerekkel mindig az volt a bajom, hogy szépen sorba rendeztem az alkatrészeket, építettem egy új kapcsolást, "bejött" pl. 3-4 új értékű ellenállás - tolhattam arrébb mindent (átpakolás). Fiókonként 4 fakk. Az jó lenne, ha 1 fiók - 1 értékű alkatrész, de furatszerelt alkatrészek esetében ez rengeteg helyet jelentene.
(#) Attila86 hozzászólása Szept 12, 2011 /
 
Nálam így vannak az alkatrészek:

DSCN2192.jpg
    
(#) satlokk válasza Attila86 hozzászólására (») Szept 12, 2011 /
 
Ez is írígylésre méltó!
(#) nagy hoho válasza Abukodonozo hozzászólására (») Szept 13, 2011 /
 
Az ötlet kiváló de én SMD ellenállások tárolására fogom használni, mert a furat szerelt ellenállásaim nem férnének bele.
(#) Alkotó válasza Attila86 hozzászólására (») Szept 13, 2011 /
 
Nagyon "gyári", csak vigyázni kell az ajtócsapkodással, mert ha ez kiborul...
Következő: »»   132 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem