Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   241 / 312
(#) karesz01 válasza szamóca hozzászólására (») Aug 28, 2013 /

Szerintem új hiánya van! Régóta megvan már ha igen akkor megérett a cserére!
(#) szamóca hozzászólása Aug 28, 2013 /

Elég elkeserítő dolgokat írtok.
(#) zolika60 válasza szamóca hozzászólására (») Aug 28, 2013 /

Vegyél helyette ilyet. Nem fogod megbánni.
(#) Leraz válasza szamóca hozzászólására (») Aug 28, 2013 /

Szia.
Megcsinálni meglehet de sosem lesz a fele annyira se jó mint volt.Ráadásul a javítási költségért már kapsz másikat.
(#) szamóca válasza Leraz hozzászólására (») Aug 28, 2013 /

Csak nem kerül a javítása 16ezer forintba?
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2013
(#) Leraz válasza szamóca hozzászólására (») Aug 28, 2013 /

A hiányzó részt fel kell tölteni.Ekkor már lágyulni fog az anyag. Utána köszörülés, edzés és felületkezelés.
Ezekre mennyit tippelsz?
Mondjuk egyszerűen leköszörülni is lehet ami csak a formáját adja meg de használni nem nagyon lehet.
(#) szamóca válasza Leraz hozzászólására (») Aug 28, 2013 /

Kidobni meg sajnálom.
(#) Gafly válasza szamóca hozzászólására (») Aug 28, 2013 /

Hát, ennek annyi.
Add le selejtbe és vételezz másikat a raktárból...

Ilyet mondjuk én is csináltam annó, amikor a szöget (pedig pici volt) is megpróbáltan elvágni a kedvenc csípőfogómmal. Annak letört a fél pofája
(#) szamóca válasza Gafly hozzászólására (») Aug 28, 2013 /

Egy tetves kis paneltrafó lábait vágtam el vele, de mint később kiderült, valami kemény anyagból volt, nem rézből. Pedig a hajszálat hosszára elvágta előtte.
Na akkor béke poraira.
(#) Schnitt válasza szamóca hozzászólására (») Aug 28, 2013 /

köszörüld le simára, és van egy jó kis preciziós fogód. Mint egy izmos csipesz.
Nagyon jó ilyennel alkatrészlábakat hajlítani, vagy ha valamit erősebben kell megfogni, húzni, de kicsi a hely, a csipesz meg gyenge.
(#) Gafly válasza Schnitt hozzászólására (») Aug 28, 2013 /

Most hogy mondod, jó ötlet, ha úgysem lehet leadni cserére
(#) _vl_ válasza szamóca hozzászólására (») Aug 28, 2013 /

Nekem ezért van többféle minőség és méret. A precíziós, "hajszálat is elvágja" típusok hamar tönkremennek, ha mindenfélét vagdos velük az ember - azokra vannak brutálisabb cuccok, amiket nem sajnálok, mert óccsóért vettem őket. Oda kell figyelni...
(#) Alkotó válasza szamóca hozzászólására (») Aug 29, 2013 1 /

Véleményem szerint nem szabad ennyit fizetni egy ilyen funkcióért. Ha veszel 1-2 ezer forintért egy fogót, az talán némiképp elmarad egy ilyen mögött, de ha megsérül, akkor még 7-szer megismételheted a vásárlást.
Az esetek túlnyomó részében fontosabb az ügyesség és a hozzáértés, mint a kéziszerszám minősége. Azért merem így neked szegezni ezt az állítást, mert tudottan nem vagy híján egyiknek sem, ezért azt gondolom egyet fogsz érteni velem.
(#) szamóca válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 29, 2013 /

Ezt annak idején, egy Nyíregyi barangolásom alkalmával vettem 2600Ft-ért, amit nagyon megért.
Le is dolgozta az árát, csak sajnálom, mert még egyszer, nem lesz ilyenem a jelenlegi árát elnézve az biztos. Most egy somogyis piroska van helyette, de komfortérzete, vágás minősége sehol sincs hozzá, és ez minden egyes vágásnál eszembe jut.
(#) nagym6 hozzászólása Aug 30, 2013 /

Alkatrészláb vágásra nekem a bőrvágó kisolló a legjobb, 8-900Ft. Vágórésze kb. 1cm. rövidre leköszörülve, sűrű alkatrészlábak közé is befér, könnyen viszi a -nem vastag- lábakat. Erre a célra minden fogónál jobb.
(#) Frankye válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 30, 2013 /

Egyszer biztosan szétszedhető... A kérdés, hogy utána vissza is állítható-e az eredetihez hasonló állapot.
(#) Frankye válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 30, 2013 /

Persze. Behegesztetted a csapot. Legfeljebb Szamóca csak nézegetni tudja a fogóját, használni nem. (Na jó, nem gonoszkodom tovább...
(#) Hutty hozzászólása Aug 30, 2013 /

Nekem hasonló van. Ezt tényleg nem lehet szétszedni....

ck-3955.jpg

(#) Schnitt válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 30, 2013 /

Nekem ilyen van alkatrészlábakhoz:
Toolcraft csípőfogó 125mm

A conradban néha akciós, én ezresért vettem, 1 mm huzalvastagságig jó.
Csak egyik oldalról van szögbe köszörülve, a másik uldal sík, így nem hegyesre vágja az alkatrészlábat, hanem szép merőlegesen.
(#) 20sz Jófiú válasza szamóca hozzászólására (») Aug 30, 2013 /

Ezt simán egy sarokcsiszolóval és ügyes kézzel meg lehet javítani. Egy darabig biztosan jó lesz még utána. Ráadásul a művelet után a keletkező hőtől olyan kemény lesz, mint az üveg.
A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2013
(#) efraim válasza szamóca hozzászólására (») Aug 30, 2013 /

Az ebay-on 2,45 dollárért veszem a csípőfogót bár van idehaza más oldalcsípő és homlokcsípő is. Elektronikához azonban csak ezt használom.
A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2013
(#) Alkotó válasza 20sz Jófiú hozzászólására (») Aug 30, 2013 /

Nem értek egyet.
(#) peterpan válasza Schnitt hozzászólására (») Aug 30, 2013 /

Ha még nem késtem el: azt hittem mindenki ilyet használ!
körömcsipesz
(#) zolika60 válasza peterpan hozzászólására (») Aug 30, 2013 /

Csak ha nincs más kéznél.
(#) nagym6 válasza Schnitt hozzászólására (») Aug 30, 2013 /

Az olló két újjal használva könnyebb, praktikusabb. Nem az egész tenyerem mozog mint fogónál, csak a két ujj. Van fogóm is, de ollóval fele fáradtság, dupla sebesség.
(#) Schnitt válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 31, 2013 /

És a másik 3 ujjaddal mit csinálsz, uborkát gyalulsz ?
Egyébként a nyitórugós fogókat nem muszáj marokra fogni, a rugó ellenállása megtartja a mutató és hüvejkujj közt is, csak a nyél kényelmesebb, mint az ollóban a lyuk.
(#) pinyó39 válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 31, 2013 /

Több kisüzemben láttam amikor nem vették elő a gépi alkatrészhajlítót, vagy nem volt kritikus a láb hossza a forrasztás előtt, hogy Fiskars (lehet nem írtan jól) csontvágó ollóval vágták a hevederezett alkatrészeket napokon keresztül ( két ember gyorsabban vágta mint a kis alkatrész előkészítő gép).
(#) Attila86 hozzászólása Szept 4, 2013 /

Most olvasom hogy szó volt az SMD alkatrész-tárolásról. Nos mondhat nekem bárki bármit, szerintem messze a legeslegjobb SMD tároló ez:
(#) Schnitt válasza Attila86 hozzászólására (») Szept 4, 2013 /

Szia!
Ehhez a boxhoz tudnál egy hazai forgalmazót mondani?
Előre is köszi.
(#) Attila86 válasza Schnitt hozzászólására (») Szept 5, 2013 /

Szia!

Sajnos nem, Ebay-ről vettem.
Következő: »»   241 / 312
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem