Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   246 / 312
(#) Tarbur válasza Schnitt hozzászólására (») Szept 26, 2013 /

Akkor nem jó helyen nézelődtem.
Viszont valami akkor sem kerek, mert nálam a Proxxon állvány 12587Ft. Nettó. Ezt a nettózást nem is engedném, nem kicsit megtévesztő.
Még olcsóbb is mint a Dremel. Meggondolandó.
(#) Schnitt válasza Tarbur hozzászólására (») Szept 26, 2013 /

Beszoroztam 1,27-tel, úgy lett 15985
De azt még számold hozzá, hogy ha dremel fúród van, le kell gyártatnod a közgyűrűt, az is pénzbe kerül, ha nincs esztergályos haver.
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2013
(#) Tarbur válasza Schnitt hozzászólására (») Szept 26, 2013 /

Igen, próbálok mérlegelni. Köszi az infókat!
(#) szamóca válasza Schnitt hozzászólására (») Szept 26, 2013 /

Én csak ezt találtam. A tiéd nagyon jó ár!
(#) Schnitt válasza szamóca hozzászólására (») Szept 26, 2013 /

Igyekszem is eltitkolni a forrást, amíg nem lesz meg
(#) zolika60 válasza szamóca hozzászólására (») Szept 26, 2013 /

Azért van ilyen is.
(#) Schnitt válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 26, 2013 /

Az egy más kategória.
A Te linkeden lévőbe a micromot szériát lehet befogni, 20mm átmérővel, Szamóca és az én linkemen lévő marógép meg 43mm-es befogóval van szerelve, rendes kézifúrógépet is bele lehet akár fogni, és minden irányban 0,05 mm pontossággal mozgatható az asztala.
Megtévesztő, hogy a fotó ugyanakkora mindkettőről, nem lehet látni a méretarányokat.
(#) zoly15 hozzászólása Szept 30, 2013 /

Sziasztok!
Ma gazdagabb lettem egy igazi pákával eddig még csak képen láttam de most már van nekem is egy régi de zsír új pákám, csak kipróbálni tudtam (kb 2 perc) de elég jónak tűnik! Az ára se volt olyan vészes.
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2013
(#) Doncso válasza zoly15 hozzászólására (») Szept 30, 2013 /

Szerintem ez a legjobb páka a fix hőfokosok között, illetve megszégyenít egy két hőfok szabályzósat is. Jó pákászást hozzá.
(#) zolika60 válasza zoly15 hozzászólására (») Szept 30, 2013 /

Gratulálok hozzá. Már több mit harminc éve ilyennel forrasztok. A legrégebbit elajándékoztam, de még az is ment. Vettem egy használt szebbet és most az van. Mivel nem igen SMD-zem már ez is marad.
(#) zoly15 hozzászólása Szept 30, 2013 /

Köszönöm szépen a válaszokat, hallottak alapján jó döntésnek bizonyult ez a páka, de majd kivallatom, nekem is van 2 solomon de a hegyük viszonylag hamar "elromlik".
(#) CHZ válasza zoly15 hozzászólására (») Szept 30, 2013 /

Idézet:
„nekem is van 2 solomon de a hegyük viszonylag hamar "elromlik".”

Én is így tapasztaltam, ezért WELLER hegyet használok hozzá.
(#) pluto válasza zoly15 hozzászólására (») Szept 30, 2013 /

Csak halkan jegyzem meg, hogy az enyémet 1985-ben vettem újonnan trafóval együtt. A mai napig még minden eredeti benne. Még a hegy is meg van. Igaz, hogy én csak hobbiból használom/használtam - azóta leváltotta egy Ersa - de ő már csak családtag marad.
(#) zoly15 válasza CHZ hozzászólására (») Szept 30, 2013 /

Ezt ki fogom majd egyszer próbálni, de a weller mellett nem hiszem hogy fogok a solomonnal dolgozni.
(#) zoly15 válasza pluto hozzászólására (») Szept 30, 2013 /

Egyik fórumtárs is mondta hogy 35 évig ment neki a pákája, majd elajándékozta de még akkor is működött. Belekukkantottam elég jól meg van oldva a belső felépítése!
(#) Gabó válasza zoly15 hozzászólására (») Szept 30, 2013 /

A solomonoknak tényleg a hegyük nem minősíthetőek, de én ilyen wellerrel még smd-t is forasztottam. Persze megfelelő hegy kell hozzá. Most nyugdíjjazott állásba van, (megnövekvő munkák miatt WD1M van WP80 és WSP80al ) de ha vigyáz az ember rá, örök darab. A hegye meg vagy 1000x tovább bírja a fent említett "páka" hegyénél.
(#) zoly15 válasza Gabó hozzászólására (») Szept 30, 2013 /

Tervezem a hegyek beszerzését, de még csak nézelődök, van valakinek valami jó tippe?
(#) Doncso válasza zoly15 hozzászólására (») Szept 30, 2013 /

Nekem solo volt az első pákám a 220-as után, majd kaptam egy wellert.......azóta eladtam a solo állomást.
(#) zoly15 válasza Doncso hozzászólására (») Szept 30, 2013 /

Nekem van 2 Solo-m is, egy digitális hőfok kijelzős és egy analóg 2 pákával, lehet hogy én is eladom a digitálist, bár eléggé brutál a mérete a trafó miatt. (110W)
(#) szamóca válasza Doncso hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Nekem is van egy ilyen kattogós Wellerem, sőt van 15W-os fekete változatban is, de annyira megszoktam az őstrafós csehremeket, hogy nekem az áll kézre csak. Ezek meg azért vannak, hogy elmondhassam nekem is van Wellerem!
(#) Doncso válasza zoly15 hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Akkor pontosan akkora mint az enyém volt.
(#) Doncso válasza szamóca hozzászólására (») Okt 1, 2013 / 1

Én azt szeretem benne, hogy egyrészt nem hül el mint a solomon, tényleg tartós darab, a szilikon kábel valami hatalmas találmány, mintha ott se lenne. A solomonba azt a merev kolbászt nem tudtam elviselni, meg azt, hogy nagyobb fóliaszigetektől megijedt. Hiába, weller az weller.
(#) Schnitt válasza Doncso hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

A kábele tényleg izmos volt, én anno le is cseréltem egy 5 szálas biztonságtechnikai kábelre, a végére meg tettem egy tuchel dugót.
Sikerült találnom olyan 5 eres kábelt, amiben 2 ér vastagabb volt, mint a többi, az volt a fűtőszálra kötve.
Mostanra én is "megWelleresedtem"

Juteszembe, csipeszpákát használ itt valaki?
A weller wmrt-re sajnálnék kiadni több mint 100000 Ft-ot, de SMD kiforrasztáshoz jól jönne valami használható alternatíva.
(#) Gabó válasza Schnitt hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Két vékony hegyű páka?
(#) Doncso válasza Schnitt hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Az jól hangzik. Én nem bűvészkedtem a kábellel, mert nem csak az volt a gondom vele. Nekem elhűlt, a forr hegyek is silányak voltak, persze lehet ezeket orvosolni, másik kábel, másik hegy, stb, dehát egyszerűbb volt bedugni a wellert. Csipeszpákára szerintem lehetne házi megoldást kitalálni. El tudnék képzelni egy jó minőségű fém csipeszt, a végére egy bakelit rudat, arra egy fűtőszálat és galvanizált réz hegyeket. Van a videók között házi galvanizálás, vagy mi. Szerintem megoldható házilag is.
(#) szamóca válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Sárga vagyok! Honnan és mennyiért? de nehogy azt válaszold, hogy 12-ért, mert mert, mert...
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2013
(#) szamóca válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

A levegős rész az ami érdekel, mert van egy csomó bontásra váró furatgalvános panelem.
(#) kegyetlen19 válasza Schnitt hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Itt az egyszerű, lehetséges megoldások.
Én a jó öreg Cseh pillanatpákámhoz is szoktam különböző alakú hegyeket hajtani. Akár a 8 lábú relét is egy melegítéssel kikapom 2 másodperc alatt. /Előre egy kis cin golyót teszek minden lábra és akkor biztosan jó érintkezik, átmelegedik/
(#) Schnitt válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Lábas jószághoz megvan a technika, panelbefogót függőlegesre állítom, egyik oldalról melegítem a lábat, a másikról meg húzom egy fogorvosi szondával.
IC-hez van pákabetétem, SMD-nél voltam gondban, de az általad linkelt ayoue csipesz tetszik, egy forrasztóállomást meg össze lehet dobni hozzá, de lehet, hogy a különféle pákákhoz épített állomások közül valamelyik jó lesz, némi kalibráció után.
(#) Schnitt válasza kegyetlen19 hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Pillanatpákám sajnos nincs, de ha lesz elhasznált pákacsúcsom, reszelek belőle olyat, mint az első képeden van.
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2013
Következő: »»   246 / 312
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem