Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   282 / 308
(#) patexati válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /
 
Ő is nemrég múlt 2 éves A nagyítót a bolhapiacon 3 ezerért vettem. Volt még pár csak nem volt nálam pénz rá. Azóta nem láttam ...
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2015
(#) Doncso válasza patexati hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /
 
Annyiért ajándék volt. Látom nálad is van EMG szkóp, weller, meg a kék dobozok. Mitha az én kuckómat látnám. Bár nálad van meleglevegős páka. Az még egy jó dolog. Neked hogy vállt be?
(#) patexati válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /
 
Ritkán használom mivel csak hobbi az egész de néha nélkülözhetetlen. EMG "valós kétidejű" bár nem sok hasznát vettem ennek a funkciónak még Weller TCP van három is 12V halogénizzókhoz való önberezgő kapcsitápot áttekertem a szekunderen 24V-ra ezzel mennek így könnyű,mobil.
(#) satlokk válasza patexati hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /
 
Mintha csak az én kisfiamot látnám,ő is így csinálta ennyi évesen.A mühelyed jól néz ki.
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2015
(#) patexati válasza satlokk hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /
 
Szerencsére érdekli a technika Remélem így is marad,de nem erőltetem rá mert akkor lehet elmegy tőle a kedve.
(#) satlokk válasza patexati hozzászólására (») Ápr 27, 2015 /
 
Ez így igaz!
(#) Zoli_bácsi válasza Mate78 hozzászólására (») Ápr 27, 2015 /
 
Szerintem nagyon kevés a hely. Nem nagyon lehet elférni szerelés közben. A kávéfőző és a rádió teljesen fölöslegesen foglalja a helyet. A kollégák már írták, a szekrényhez ülni nagyon nem jó, teljes kényelmetlenség. Látom ez lenne a fő szerelő hely. Nagyon rossz.

Sajnos tele van ergonómiai hibákkal. Eleve az ablakkal szembe kellet volna elhelyezni az asztalt, hogy minél több természetes fény érkezzen az asztalra. Azzal, hogy a hátad mögött van az ablak, a legrosszabb szerintem.

Egyszóval szerintem nem lesz kényelmes hosszú távon.
(#) rascal válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Ápr 27, 2015 / 1
 
Én is háttal vagyok az ablaknak a műhelyszobámban, hiába lenne jobb fény, meg kilátás szempontjából. Azért raktam a szemközti falhoz a szerelőasztalt, hogy ha megszalad a kezem, vagy valami lepattan, az nehogy kiverje az ablakot. Az, hogy engem mekkora eséllyel talál el valami az független attól hogyan ülök, viszont így ami az ablakra veszélyes lenne, az már bennem elakad.
(#) Zoli_bácsi válasza rascal hozzászólására (») Ápr 27, 2015 /
 
Értem. Nem annak kellene lenni az elsődleges szempontnak, hogy ha megszalad a kezem, akkor valami kiveri az ablakot, hanem a lehető legjobb ergonómia és kényelem kialakítása a műhelyben.
(#) Mate78 válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Ápr 28, 2015 /
 
Szia

Köszönöm az észrevételeket.A kávéfőző és a rádió máshova kerül, csak a képen még ott voltak.Illetve nem is ez a rádió lesz, csak ott maradt.Az ablakos falnál sajnos nem férnének el a bútorok,mert ott van a lépcső, meg egyebek, illetve magasan is van az ablak,kb. 170cm-en mivel pince.
A szekrényhez ülés tényleg kényelmetlen, erre majd kitalálok valamit.
(#) gernerakos hozzászólása Júl 20, 2015 /
 
Sziasztok!
Nagyjából egy éve ilyenkor is kiraktam kicsiny műhelyemet, ( Bővebben: Link ) ami azóta (szerintem) sokat fejlődött. Mondjuk még mindig csak egy asztal a szobámban, meg pár doboz, meg a kötelező mennyiségű (tele van velük a szoba) rádiók. Szerintetek hogyan lehetne jobbá tenni, min változtassak? Tudom, több műszer, de milyenek?
Remélem azért tetszik!
(#) elektroncso válasza gernerakos hozzászólására (») Júl 20, 2015 /
 
Mondjuk egy SWR mérő?Bocs.
Szerintem jó. Az, hogy mi hiányzik, azt csak Te tudod. Hiába állnánk neki felsorolni műszereket, ha neked azokra még nincs szükséged. Ha magamból indulok ki, akkor nekem a rádiós kísérletekhez nagyon hiányzik egy RF és egy HF jelgenerátor még. De ha minden jól megy akkor ezek a nyár folyamén elkészülnek. Oszcilloszkóp, frekvenciamérő, tápegység már van, illetve nemrég gazdagodott a műhelyem egy univerzális alkatrész teszterrel, nagyon hasznos találmány. Ami néha még jól jönne az egy wobleroszkóp és egy spektrumanalizátor, de ne álmodozzak, örüljek annak ami van!
A páka meg tökéletes! Nekem is olyan van, csak fehér. De van fekete is!
(#) gernerakos válasza elektroncso hozzászólására (») Júl 20, 2015 /
 
Na ja, az SWR mérőre nagy szükség lenne! Hogy mi hiányzik? Egy jól felszerelt műhely... A pákát én is szeretem, mindig azt használom.
(#) Alkotó válasza gernerakos hozzászólására (») Júl 20, 2015 /
 
Mint magad is említed, ez nem műhely, hanem egy asztal. Persze ezen is sok mindent meg lehet oldani, de mégis "csak" egy asztal.
A műhely éppen attól jó/rossz, hogy milyen összhangot sikerül teremteni a meglévő és várható igényekhez szükséges dolgoknak.
Alapvetően két funkció van, amik sajnos egyáltalán nem kompatibilisek egymással. Egyik a gyártáshoz szükséges hely (vagy inkább térnek kéne hívni), és minden ehhez kapcsolódó gép, eszköz, műszer. A másik a raktár, ahol rendszerezve tárolni lehet tárolni amire szükség van.
A végén van a dolog kulcsa, a "szükséges". Ezt mondani sokkal könnyebb, mint definiálni, tehát jó eséllyel mindig lesz egy csomó fölösleges dolgod, és ha kidobsz végre valami kacatot, akkor az sokszor hirtelen kellene valamihez.
Tehát első lépés felmérni, mire van szükséged, és mire van lehetőséged. Az szinte teljesen kizárt, hogy minden szempontból ideális műhelyt lehet létrehozni, de azért törekedni kell rá. Ne legyen illúziód, sok munka, sok pénz, sok türelem, és óriási kitartás kell az ilyesmihez.
(#) gernerakos válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 21, 2015 /
 
Ezen kívűl van még a pincében is egy sarok kialakítva, ahol a zajongós-koszolós munkákat tudom elvégezni, bár elég kezdetleges. Van egy satum, de ilyen "mobil" satu, nincs lecsavarozva, mert műanyag az asztal odalent.

Szóval bőven van hova fejlődni, de én mindent megteszek annak érdekében, hogy jobb legyen.
(#) Lava hozzászólása Aug 15, 2015 /
 
Sziasztok!
Nézegettem a képeiteket ,gondoltam én is megmutatom hol javítom a gépeket.
(#) borvendeg hozzászólása Szept 29, 2015 /
 
Kicsit én is dicsekszem. Bővült a műhelyem két serensen labortáppal.
Ha valaki szeretne jó labortápot nagyon kedvezményesen van jófogáson. Semmilyen üzleti érdekem nem fűződik hozzá hogy reklámozom.

asztal.jpg
    
(#) elektroncso hozzászólása Nov 16, 2015 /
 
Nagytakarítás volt a műhelyemben és a takarítás végeztével körbefényképeztem.
(#) dokidoki válasza elektroncso hozzászólására (») Nov 16, 2015 /
 
Kafa, nem látom a spektrum analizátorod. Vagy még nem került a helyére?
(#) elektroncso válasza dokidoki hozzászólására (») Nov 16, 2015 /
 
Pedig ott van a képen. A labortáp tetején van, csak nincs befejezve.
(#) dokidoki válasza elektroncso hozzászólására (») Nov 16, 2015 /
 
Na, az is valami, de nem erre gondoltam. Egyszer említetted, hogy bepottyant egy gyári de hibás HP SA, Valamelyik topikban csorgott a nyálam érte..., az legalább olyan jól mutatna mint a szkóp.
(#) elektroncso válasza dokidoki hozzászólására (») Nov 16, 2015 /
 
Én is emlékszek rá, de az nem én voltam!
(#) dokidoki válasza elektroncso hozzászólására (») Nov 16, 2015 /
 
Akkor bocsánat, már ezekután sehogysem tagadhatom le a öregkori gyengülést...
(#) elektroncso válasza dokidoki hozzászólására (») Nov 16, 2015 /
 
Semmi gond, nekem is rossz a névmemóriám. Főleg így, hogy a nevekhez nem tudok arcokat kapcsolni. Igaz nyáron több taggal találkoztam, de az arcmemóriám még a névmemóriámnál is rosszabb.
U.i.: Mondjuk a szkóp tetején meg a wobler kísérletem pihen, nem spektrumanalizátor, szóval én sem vagyok most a toppon.
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2015
(#) Zoli1974 hozzászólása Dec 2, 2015 / 5
 
Sziasztok!
Bemutatom én is a műhelyem ami egy Predom Prespol N126 lengyel lakókocsi.
Mivel a házban sehol nem tudtam kialakítani egy csak műhelynek való helységet, a leggyorsabb megoldás felé néztem így esett a választás erre a 30 éves jószágra. Az alváza galvanizált, a felépítmény üvegszálas.
Kidobtam belőle mindent, lehőszigeteltem és elkezdtem belakni. A jelenlegi képek a legutóbbi átrendezés maradványait tükrözi, ennélfogva még nincs végleges helye mindennek, magyarul marha nagy a kupi.
(#) yulo5310 válasza Zoli1974 hozzászólására (») Dec 3, 2015 /
 
Nagyon klassz! Ezt egy kis hősugárzó is befűti télen,és jól lehet benne dolgozni. Annak idején én egy Barkast alakítottam át,még aggregátor és hegesztő trafó is volt benne,na meg egy kihúzható munkapad a mosógépekhez. Ha jól berendezed,minden nap öröm lesz benne dolgozni. Gratula!
(#) Alkotó válasza Zoli1974 hozzászólására (») Dec 3, 2015 /
 
Már több lakókocsiban dolgoztam, ahol azok belső átalakítása volt a cél. Azoknál egységesen volt egy iszonyatosan nagy probléma, az ajtó mérete. Én normál alkat vagyok, de nagyjából csak élére tudok ki-be járni.
(#) Zoli1974 válasza yulo5310 hozzászólására (») Dec 3, 2015 /
 
Köszönöm az elismerést, sokat nyomott a latban az olcsósága. Eddig gàzzal fűtöttem de most vettem egy Eberspacher dízel levegőbefúvásos állófűtést, a héten be is üzemelem.
(#) zosza18 hozzászólása Dec 3, 2015 / 1
 
Üdv Mindenkinek! Az ősszel volt egy kis átalakítás, mivel nem fértem az asztalomon. A Szembe lévő ablak lett átalakítva nem kicsit, mivel semmi fény nem jött be rajta és nem is volt sok értelme, így kihasználva a 30cm-es falat, bepolcoztam az egészet. Mindennek meglett a helye és az asztalom is teljes méretében szabad lett. Régóta terveztem már ezt amúgy, csak sose volt időm. Most is egy hirtelen felindulásból indult az egész és egy nap egy éjszaka alatt kitakarítva, használatra kész lett. A két felső kis rész kivételével, minden rész kapott egy neont, ami az asztal megvilágítását is jól megoldja. Bal oldalra még csináltam egy mérőzsinór tartót, ami forgatható, ha a mögötte lévő dobozokból kellene valami. Nekem nagyon tetszik és a praktikussága nagyon jó.
(#) zosza18 válasza zosza18 hozzászólására (») Dec 3, 2015 / 2
 
És itt vannak a képek az új alkatrésztárolómról. Bár még nincs készen, de a neheze már megvan. Így már átlátható minden és sokkal de sokkal gyorsabb bármit is összerakni, rengeteg időt spórol az ember, ha nem kell keresnie.
Azóta teltek már be üres dobozok, de még most sincs kész, sajnos nincs annyi időm rá, hogy egybe kész legyek, de hát kialakul ez úgyis hamarosan már.
Következő: »»   282 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem