Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Akkumulátor töltő
 
Témaindító: josephx, idő: Jan 18, 2006
Lapozás: OK   242 / 298
(#) KKobra hozzászólása Dec 26, 2018 /
 
Lenne egy kérdésem az Accu-Mat mod 2 ültetésével kapcsolatban
A sorkapocs mellett kévő Q3 tranzisztor tokos alkatrész mi lenne?
A D10 D11 és az R19 (1k) kapcsolódik hozzá
(#) Marty McFly hozzászólása Dec 26, 2018 /
 
Boldog karácsonyt mindenkinek!

Egy ünnepi beszélgetésen felmerült a kérdés amire azóta sem találom a választ hiába a google Az lenne a kérdésem hogy mi az oka annak hogy hidegben gyengülnek az akkuk? Kérem aki tudja az válaszoljon mert nagyon kíváncsiak vagyunk Előre is köszönöm!
(#) tbarath válasza Marty McFly hozzászólására (») Dec 26, 2018 /
 
Milyen akkuk?
(#) Marty McFly válasza tbarath hozzászólására (») Dec 26, 2018 /
 
Alapvetően az autók akkujáról volt szó! Jellemzően mindig télen a hidegben jön elő ha baj van vele és igaz hogy az olaj is ledermed és nehezebb forgatni a motort, de elvileg általánosan igaz hogy az akkuk hidegben gyengébbek, és nem tudjuk a tudományos okát ennek a jelenségnek .(
(#) Chipmunk1960 válasza Marty McFly hozzászólására (») Dec 26, 2018 /
 
A hőmérséklet függvényében változik a savsűrűság, azonos töltöttság mellett. A komolyabb savszint mérön van egy hőmérő, mellette egy korelációs táblázat.
(#) tbarath válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Dec 26, 2018 /
 
Valamit főleg rövid úton használva: télen indulásnál megy a ventillátor pára ellen, a világítás, a stb., szóval több fogyasztó van, az akkunak több idő kell a feltöltődéshez. Ha erre nincs lehetősége, akkor szépen halálba merül.
(#) Marty McFly válasza tbarath hozzászólására (») Dec 26, 2018 /
 
Igen ez tiszta de ha akár egy ceruza elemre is gondolunk, hidegben gyengébbé válik de ha felmelegítjük megemelkedik a feszültsége is. Ez mitől van?
(#) tbarath válasza Marty McFly hozzászólására (») Dec 26, 2018 /
 
Gondolom a mindenféle kémiai reakciók nem annyira működnek benne hidegben, szobahőmérsékletre vannak készítve ezek az elemek.
(#) (Felhasználó 122012) válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Dec 26, 2018 /
 
Ha van benne egyáltalán sav ... Csak savas akkumulátort ismersz?
(#) (Felhasználó 122012) válasza KKobra hozzászólására (») Dec 26, 2018 /
 
Ez most komoly?
Bővebben: Link
(#) Alkotó válasza KKobra hozzászólására (») Dec 26, 2018 /
 
Q3 az áramkör referencia forrása. A kérdéses áramkor egy integrált feszültségstabilizátor, ami viszonylag precízen tud állandó feszültséget tartani. A bonyolult felépítése ellenére egy nagyon egyszerűen használható, olcsón beszerezhető építő elem.
(#) KKobra válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 27, 2018 /
 
TL431 ?
(#) KKobra válasza (Felhasználó 122012) hozzászólására (») Dec 27, 2018 /
 
Azt tudom mi a TL431 De a feliratos panelen nincs rajta és a kapcsolási rajzon sem találtam
(#) KKobra válasza KKobra hozzászólására (») Dec 27, 2018 /
 
Rá jöhettem volna előbb is hogy nem a módosított kapcsolást nézem
(#) Alkotó válasza KKobra hozzászólására (») Dec 27, 2018 /
 
Igen.
(#) KKobra válasza KKobra hozzászólására (») Dec 27, 2018 /
 
Sajnos nem csak most néztem el hanem a bevásárló lista is a régi
Így most hiányzik pár apróság Átvizsgálom az itthoni készleteket
(#) Chipmunk1960 válasza (Felhasználó 122012) hozzászólására (») Dec 27, 2018 /
 
Nem, de "Alapvetően az autók akkujáról volt szó! Jellemzően mindig télen a hidegben jön elő ha baj van vele és igaz hogy az olaj is ledermed és nehezebb forgatni a motort,..." ebből gondoltam, hogy nem LiFePo van benne!
(#) Chipmunk1960 válasza (Felhasználó 122012) hozzászólására (») Dec 27, 2018 1 /
 
Nem maradt a bejgliből, vagy miért kötekedsz mindenkivel?
(#) fastaction válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Dec 27, 2018 1 /
 
Az Ő utcájukban , csak Teslák parkolnak . Természetes a felháborodás . Még a nyolcvanas években is lúgos akkumulátoros kispolszkik keringtek arrafelé . t
(#) (Felhasználó 122012) válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Dec 27, 2018 /
 
Nem Teslák parkolnak, de fel lehet készülni eleve a hideg beálltára: nem mindenkinek van garázsa, lehet, hogy nem az akkumulátorral van a baj, hanem van egy fogyasztó, amit nem vettél észre, hogy meríti az akkumulátort, ha savas aksid van, nem árt foglalkozni a savszinttel (sokan évekig nem gondozzák, csak akkor veszik észre, ha baj van), ülésfűtés, fűthető tükrök - ezeket ki kellene kapcsolni és az elektromos előmelegítés a dízelautóknál. A leggyakoribb probléma, az egyébként hibátlan akkumulátor rossz kontaktusa vagy az akkusaru szennyezettsége. Hiba ha az autó generátora ne megfelelően tölt, de még nem jelez hibát ... ja és a savas aksin kívül van még AGM, zselés, ciklikus és még sokfajta - én erre próbáltam utalni és nem kötözködni.
Kötözködés - véleményem lehet nekem is, ha nem megfelelő a hangnem, akkor töröl a moderátor.
Ha már többször tölteni kell az autóaksit, akkor el lehet gondolkodni a miérten!
(#) mr.Cara válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 28, 2018 /
 
Szeretnék én is kérdezni ! Olyan szépen ki vannak emelve betűzött kapocspontok , A-tól H-ig.
Semmilyen csatlakozást nem látok hozzájuk. A legújabb panelen is ott virítanak. Mi a szerepük ? Csak mérőpontok vagy egyéb is ? Köszönöm a választ !
(#) Alkotó válasza mr.Cara hozzászólására (») Dec 28, 2018 /
 
A "mérőpontok" találó elnevezés rájuk. A működést nem befolyásolják.
(#) Remci hozzászólása Dec 28, 2018 /
 
Ma megkaptam Alkotótól az Accu-Mat 1 mod 3.1 paneljeit. Gyorsan ide ért,tegnap adta fel. Profi kivitel, bátran tudom ajánlani mindenkinek aki még gondolkodik azon hogy beruházzon-e rá. Van mellé csomagolva kapcsolási rajz,valamint panel és beültetési rajz is. Valamint a panelen fel vannak tüntetve a pozíció számok és az alkatrész értékek is. Köszönet Proli007-nek és Alkotónak a munkájukért.
(#) mekmester67 hozzászólása Dec 28, 2018 /
 
Ma délben én is megkaptam Alkotótól a panelokat azzal a módosítással, megkértem,hogy a hozzá való alkatrészeket is küldje el a részemre.Ő ezt is megtette.Köszönet Prloli007-nek és Alkotónak a panelokért és külön köszönet Alkotónak amiért ilyen rugalmasan kezelte a kérésemet.Boldog új évet kívánok minden fórumozó kollégának és családjának.
(#) Marty McFly hozzászólása Dec 28, 2018 /
 
Autó akkumulátor, telefon akkumulátor, ceruzaelem, stb. bármi lehet. Nem az a kérdés hogy mit rontunk el a karbantartásnál, és mit okoz még a hideg más berendezésekben. Alapvetően igaz minden ilyen hogy is fogalmazzak elektrokémiai elven működő energiahordozóra hogy hidegben gyengébb a kapacitás és csökken a kapocsfeszültség, akkor is ha öreg akkor is ha vadi új! A kérdés az hogy mi ennek a tudományos magyarázata? Van köze ahhoz hogy hidegben lassabban mozognak a részecskék, vagy mégis mi történik ilyenkor? Nincs rossz akkumulátorom, nem akarok semmit megjavítani, ez egy szimpla tudományos elméleti kérdés. Ha jól sejtem ugyanennek a hatásnak a fordítottja történik akkor ha például néhány ceruzaelem látszólag lemerült, de feltesszük pár percre a radiátorra melegedni és láss csodát mégis van még benne egy kis energia. Mitől van ez?
(#) maszek0005 hozzászólása Dec 28, 2018 /
 
Ma délben megkaptam Alkotótól a megrendelt Accu-Mat 1 mod 3.1 paneleket. Hamarabb mint vártam. Amint kibontottam a csomagot, elakadt a szavam. Profi kivitelezés, kapcsolási és beültetési rajz mellékelve. Profi csomagolás, rugalmas kérés kezelés! Bátran merem ajánlani Mindenkinek! Az egész projekt értékelése részemről egy 10-es skálán "10*****" Ja és külön köszönet Proli007-nek a tervezésért és Alkotónak az önfeláldozó munkájáért.
Minden Kedves Fórumtársnak és Családjának Boldog, Eredményekben gazdag Újévet kívánok.
(#) _BiG_ válasza Marty McFly hozzászólására (») Dec 28, 2018 /
 
Az elektrolit sűrűségváltozása és a belső energia eloszlásának változása, ami kvantumszinten módosítja a mobilizálható töltés mennyiségét. Hiszen nem mindegy, hogy mennyi elektron tud "kiugrani" a fémből, hogy az elektrolitban ionokat képezzen, tehát a belső ellenállás is nő.
(#) tbarath válasza Marty McFly hozzászólására (») Dec 28, 2018 /
 
A részecskék mozgására hatással van a hőmérséklet, de itt a hőmérsékletet Kelvinben kell érteni, és 0K = -273 °C, szóval egy +10 °C -> -17 °C változás csak 10%. És az rémlik, hogy talán nem is a hőmérséklettel, hanem annak gyökével arányos a változás, de ezt rég tanultam, és rég el is felejtetem.
Viszont a hőmérséklet befolyásolja annak a kémiai reakciónak a sebességét is, ami az elem/akku által leadott áramot állítja elő, és itt ez a lényeges. Mégis mi más lenne?

Találtam egy ilyet, el nem olvastam de a témáról szól és vannak benne képletek, hátha választ ad a kiváncsiságodra: Bővebben: Link
(#) Marty McFly hozzászólása Dec 28, 2018 /
 
Nagyon köszönöm _BIG_ és tbarath! Megkaptam a választ
(#) rotomat hozzászólása Dec 28, 2018 /
 
Ma déltől nálam pótkarácsony van, mert a Jézuska postás jelmezbe öltözve meghozta az Alkotó fórumtárstól a megrendelt Accu-Mat 1 paneleket.
A panelek kivitelére, a csatolt dokumentumokra egy szó illik, az, hogy profi.
Nagyon köszönöm Alkotó és proli007 munkáját!

Évekkel ezelőtt ennek a töltőnek az első változatát is megépítettem, de ez a mostani panel egész más, ezzel lényegesen praktikusabb az egész kivitel.
Bátran ajánlom mindenkinek!

Üdv rotomat
Következő: »»   242 / 298
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem