Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Állatazonosítás beléptetővel
Lapozás: OK   1 / 1
(#) welger hozzászólása Jún 17, 2012 /
 
Sziasztok!

Állatok azonosítására keresek megoldást.
Feladat, hogy egyedileg megkülönböztethető legyen kb. 300 db állat, automata etető, mérlegelő, válogató berendezéseknél.
A gyári dolog úgy működik, hogy az állat nyakában van egy azonosító, majd a berendezéshez érve az antenna leolvassa a kódját és máris kiderül, hogy megkapta-e a mai kaja adagját, vagy sem. Sajnos horror áron árulják. Beléptető kártyát, kulcstartót lehet venni kevesebb mint 1%-ért. Nem tudom, hogy a beléptetők tudnak-e 1-2 méterről azonosítani és tudják-e kezelni a 300 db különböző jeladót?
Ha valakinek van ötlete, kérem írjon!

Welger
(#) pucuka válasza welger hozzászólására (») Jún 17, 2012 /
 
RFID témában keresgélj, de nem lesz olcsó. Ez nem kulcstartó kategória. Az ára is a biztonságos azonosítás fokától függ. Nagy távolságra ne számíts, max néhány méter.
(#) Cavalier válasza welger hozzászólására (») Jún 17, 2012 /
 
A hivatalos állat azonosító chipek itt európában a 134,2 kHz-es frekin mennek. Ehhez macerás és drágább építőelemeket kapni.
Ha csak saját "kerten" belül azonosításra kell, akkor a 125kHz-es rendszer lenne a jó. Ebből lehet ajtókeretbe építhető leolvasót csinálni/kapni, és a tag-ek is olcsóbbak.
Lehet, hogy állatokhoz, fülbe akasztható tag-eket is lehet kapni, amiben nagyobb antenna van, így nagyobb távolságot is tud, de úgy is max. pár méter.. A 300 állat kezelése nem gond, egyediek a tag-ek. A leolvasó egy soros csatlakozón pl. wiegand protokollal adja a tag azonosítóját, ezt neked fel kell dolgozni egy PC-vel vagy egy nagyobb mikrokontrollerrel, ahol tárolva van, hogy mikor kapott enni.
(#) tomat5 válasza welger hozzászólására (») Jún 17, 2012 /
 
Szia
Van egy magyar cég Seawing a neve. Nekik van nagy távolságú olvasójuk és vállalnak egyedi fejlesztéseket is. Horrornak ez is horror de lehet, hogy érdemes megkérdezni.
Másik ötlet: Criptex nevű beléptető rendszer, ami viszonylag olcsó. Meg kellene nézni, hogy alapból mit tud a szoftvere. Lehet, hogy valahogy ki lehetne csalogatni belőle valami használható dolgot. Nem tudom pontosan mire van szükség, mit kell vezérelni és hogyan. Van egy "anti pass back" nevű funkció talán azt ki lehetne használni. Ha így nem megy, akkor meg lehetne hekkelni. Adatbázisba menti az olvasásokat, abból meg bármit ki lehet hozni.
Üdv.
(#) Szammer válasza welger hozzászólására (») Jún 28, 2012 /
 
Szia!
Én már kb. 20 éve dolgozok a beléptetős szakmában.
Az 1-2m nem tragédia, bár nem olcsó, de megoldható (125KHZ-es rendszernél).
Ha nagy olvasási távolságot akarsz, megvan az esélye, hogy ha többen jönnek, bárkinek az azonosítóját olvashatja a rendszer (de csak az éppen elkapottat), ha olvasási távolságon belül van.
Ha egyszerre többen jönnek, elveszhet az infó (márpedig, az embereket sem lehet sorbaállítani, az állatokat, meg különösképpen nem).
Rádiós transzpanderekben, lehetne gondolkodni, de ezekkel nem igazán foglalkoztam.
Mindenesetre, gondolkozz el a dolgon, mert nem olcsó megoldás.
A saját fejlesztés itt drágább, mint a készen kapható, bár az adott probléma esetén, mindenképpen kell fejleszteni.
Üdv:
Zsolt
(#) polonkaig hozzászólása Júl 10, 2012 /
 
Szia!
Esetleg még az lehet megcsinálni, hogy beléptető kaput is építesz mellé, ahol az állatok csak egymás után férnek el. De ekkor még mindig nem tudjuk, hogy az állatok áthaladtak-e valamilyen irányban a kapun, csak azt hogy megjelentek ott, illetve eltávolodtak onnan. Ezért én inkább kisebb folyosó kiépítésén gondolkodnék, a két végén a két olvasóval, és ekkor már lehet nagyjából tudni, hogy az állat átment-e a folyosón.
(#) welger válasza Cavalier hozzászólására (») Júl 20, 2012 /
 
Fülbe akasztható azonosítót találtam kínai gyártásban egészen olcsón. 100 db-os kiszerelésben van. Megrendelem és próbálkozok vele.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem