Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Általánosságban a hangtechnikáról, akusztikáról
Lapozás: OK   2 / 9
(#) killerdj válasza Doky586 hozzászólására (») Júl 25, 2007 /
 
Ez a Hangdoboz építés könyv egy sz**t se ér mer én egyedi dobozt szeretnék építeni.
Ha valaki tudja hogy hogyan kell kiszámolni egy hanszóróra a dobozt azt megköszönném mert az ilyen hangdoboz tervező programok nem érnek sokat ha valaki nem ért hozzá
(#) Gery válasza killerdj hozzászólására (») Júl 25, 2007 /
 
Ha nemértessz hozzá akkor várj még vele mert mbacoustic már csinálgatja a winisd cikket
(#) yyy hozzászólása Júl 25, 2007 /
 
b*******s! ezt nem gondoltam volna. senki sem tudja a harmad vagy negyedrendü rc szürök számitási képletét. ez a magyar oktatás szégyene. mi a tökömnek van magyarországon elméleti képzés. de legföbbként. minek járnak oda emberek? aludni?
(#) vega55 válasza yyy hozzászólására (») Júl 25, 2007 /
 
Szerintem vegyel vissza egy kicsit...!

Ha azt gondolod, hogy egy kolcsonosen terhelo harmadfoku szuro csak egy kepletbol all, akkor hatalmasat tevedsz!!
Jobban jarsz, ha megfogadod, amit irtam...

Ha megsem, es mazohista vagy, akkor pl a Tietze Schenk: analog es digitalis aramkorokben megtalalod a szukseges kepleteket es tablazatokat.(hamar el fog menni a kedved )
(#) lamalas válasza yyy hozzászólására (») Júl 25, 2007 /
 
... micsoda szegyen, hogy senki nem tudja kisujjbol kirazni egy harmad v. negyedfoku szuro szamitasi kepletet Felhaborito! Javaslom neked yyy, hogy menj az oktatasi miniszterium ele tuntetni, hogy ne adjanak senkinek se erettsegit se diplomat amig fejbol nem tudjak az emberek a harmad es negyedrendu szurok szamitasi kepleteit :integet2:
(#) Gory válasza yyy hozzászólására (») Júl 25, 2007 /
 
Szerintem azért mert nem kapsz választ egyből a kérdésedre még nem biztos hogy másban van a hiba, és nem kell mindenkit lefikázni. Másrészt meg ezek a képletek rajtad kívül elég kevés embernek kellenek, úgyhogy a magyar oktatás táncsak nem ezzel fogja például az én időmet is elbaszni hogy ezt megtanítja nekem. Talán megmozdulhatnál és utána kereshetnél máshol is.

Killedj: Rossz nyomon jársz ha azt hiszed hogy egy egyedi hangdoboz építése annyi, hogy nulla hozzáértéssel egy képletbe behelyettesítessz és kész. Az a könyv pont arra való, hogy megtanuld az elméletet, és egyedit tudj tervezni. De ahhoz még kell egy jópár év rutin is. Addig sajnos kénytelen leszel utánépíteni, vagy megtanulni egy programot használni.

Egy hangszóróra a dobozt pedig már ahogy említettem is a hangszóró paramétereinek megfelelően megválasztott doboz fajtájától (nyitott, zárt, reflex, tölcsér, TL meg mittudom én még mi van) függően mind más módon kell méretezni. Szerintem írd le milyen hangszóród van és megmondják neked milyen fajta és hány literes doboz kell. Utána már a formájával variálhatsz. De van pár hasznos gyakorlati tanács amiket érdemes betartani. Például hogy a doboz oldalainak mérete ne legyenek egymásnak többszörösei. De előtte mindenképp olvasd el itt a fórumon a témába vágó topikokat, mert azokban sok hasznos infó van, és nálam jobban tudjják ezeket.
(#) yyy hozzászólása Júl 25, 2007 /
 
na ez már igen! legalább magyarok vagyunk. addig már eljutottunk hogy nyált fröcsögve meg tudjuk mondani hogy mit miért nem tudunk vagy nem akarunk megcsinálni.
egyébként a harmad vagy negyedrendü rc szürö nem olyan bonyolult dolog. majdnem olyan mint az ohmtörvény némi kiegésszitéssel. legalább is azoknak akik épp most járnak ilyen oskolába. kérdezd meg a tanárodat.
nekem most nem jutott azonnal eszembe mert már rég tanultam. gondoltam más nem ilyen feledékeny hülye. de ugy látszik másoknál csak a feledékeny szo hiányzik. ezek után senki fel ne merje tenni azt a kérdést hogy hogy kell kiszámitani egy másod vagy harmad rendü LC szürö (hangválto) adatait.
csak akkor miröl is irkálunk itt?
(#) yyy válasza lamalas hozzászólására (») Júl 25, 2007 /
 
"micsoda szegyen, hogy senki nem tudja kisujjbol kirazni egy harmad v. negyedfoku szuro szamitasi kepletet Felhaborito!"

ige barátom. szégyen! felháborito! pedig az RC és LC rezgökörök számitását kisujbol kellene rázni. meg az ohm törvént is. ezrét van az hogy olyan topikokat lehet olvasni hogy hogyan kel egy ledet 220 ra bekötni, vagy mit tegyek ha 50 voltbol akarok 12V ot csinálni mrt a stabiltok csak 30v ig birja. ez siralmas.
(#) Gory válasza yyy hozzászólására (») Júl 25, 2007 /
 
Akkor minek kérdezted ha kisújjból kell kirázni, hogy merted elfelejteni? Ha ilyen baromi okos vagy, minek kérdezted? Ráadásul nem is bonyolult, most írtad. De ha olyan okos vagy akkor mondd meg mit értessz számítási képlet alatt? Átviteli függvényt, átviteli karakterisztikát? Vagy mit? Milyen szűrő, aktív passzív, milyen karakterisztikájú? Aluláteresztő, esetleg felül áteresztő, sávszűrő? Milyen meredekségű? Vagy milyen képlet kell? Tanulj meg pontosan kérdezni először, és utána becsméreld mások iskolázottságát ember. Ha meg nem kapsz választ nem a fórumozók hibája hanem a dilettáns kérdésfeltevés miatt lehet.
Legjobb tudásom szerint egy mezei rezgőkör nem egyezik meg egy negyedfokú szűrővel. De kérdezd meg a tanárodat. Nem is a kérdés feltevésével van baj, hanem a modortalan tahóságoddal. Inkább segítek olyannak aki nem tud LED-et 230-ra kötni.


(#) Gory hozzászólása Júl 25, 2007 /
 
Ja és linkelj már be nekem egy negyedfokú szűrőt amiben csak ellenállás meg kondenzátor van. Köszi.
(#) lamalas válasza yyy hozzászólására (») Júl 25, 2007 /
 
Szereny velemenyem szerint ohm torvenye vagy egy sima RC felul v. alulatareszto szuro vagy LC rezgokor szamitasa lenyegesen egyszerubb mint amire Te kivancsi voltal. Ugy gondolom nincs abban semmi felhaborito, hogy az ember nem tud fejbol olyan dolgokat amit kerdeztel. Abban egyetertek, hogy az oktatasi rendszer nem a legjobb, mert nagyreszt lexikonnak kesziti fel az embert aminek aztan az lesz a kovetkezmenye, hogy vizsgak utan aztan mindent elfelejtunk. Eletszerubbnek es kreativabbnak kell lenni es nem felhaborodni ha egy viszonylag gyakorlatias forumon nem tudnak az elmeleti kerdesedre valaszolni (foleg azok akik meg csak kozepsuliba jarnak). Szepen utana kell nezni a neten v. a tankonyveidben a problemanak es ha igazan uriember lennel akkor okulaskepp meg 1 cikket is irhatnal ide a Hobbi Elektronikara a temabol
(#) Slope válasza yyy hozzászólására (») Júl 25, 2007 /
 
Idézet:
„gondoltam más nem ilyen feledékeny hülye. de ugy látszik másoknál csak a feledékeny szo hiányzik.”


Jóember vegyél már vissza a pofádból!

megj.: én is modortalan voltam, de ez kihozott a sodromból, ha nem tetszik majd töröljétek!
(#) yyy hozzászólása Júl 25, 2007 /
 
lc szürök: http://web.axelero.hu/whiteful1545/crossover2.htm
egyébként jol gondoltam.

RC sürö: "két azonos szűrőt egymás után kapcsolva észrevehetjük, hogy a határfrekvencia lejjebb csúszott, mégpedig Ö2-ére. Három azonos szűrőt egymás után kapcsolva a határfrekvencia Ö3-ára esik vissza. „n" számú szűrőt egymás után kapcsolva a határfrekvencia 1/Ön-edére csökken."

erre voltam kiváncsi.
ez néhány sec alatt dobta ki a google.
(#) yyy válasza Slope hozzászólására (») Júl 25, 2007 /
 
tudod barátom a tudatlanság és a képzetlendég nem mentesit a bunkoság alol.
(#) Slope válasza yyy hozzászólására (») Júl 25, 2007 /
 
Ehhez csupán annyit fűznék hozzá, hogy ezt akár ki is számolhattad volna... ha már olyan k*rva okos vagy!

(#) Gery hozzászólása Júl 25, 2007 /
 
A moderátorok vajon hol lehetnek??
yyy te meg szerintem örülj ha megúszod egy hatalmas piros háromszöggel de mondjuk ahogy elném neked nincs is szükség az oldal forumózóinak segítségére (és ezekután lehet nemis kapsz )
(#) idavid hozzászólása Júl 25, 2007 /
 
yyy,

nem azt kérdezted, hogy ki tudja fejből? erre te linkelsz egy oldalt, hogy "hát én vagyok a keménylegény, 3s alatt megtaláltam guglival"...a többiek legalább tudták, melyik könyvben kell keresni. hát gratulálok neked.

és szerintem sokan szívesen vennék, ha a Ki, mit épített? -be esetleg belinkelnél párat a profi munkáidból, amiket nem a guglival találsz, hanem saját magad építetted...hamár te ilyan "jól képzett" vagy.
(#) Doky586 hozzászólása Júl 25, 2007 /
 
Csak ajánlani tudom az Analóg és digitális áramkörök című könyvet...
A különféle szűrők méretezése is megtalálható benne.
Viszont ne lepődj meg ha egy elsőfokú hangváltónak jobb hangja lesz mint egy harmadfokúnak.
(#) Gory hozzászólása Júl 26, 2007 /
 
Én még mindig azt mondom yyy kérdésére, hogy amit ő talált az nem negyedfokú RC szűrő. Legjobb esetben is LRC. Tehát a saját kérdésére még mindig nem találta meg a választ. Vagy ahogy említettem dilettáns a kérdésfeltevés. Ennyi...
(#) Kombany hozzászólása Aug 3, 2007 /
 
hali!
jó lene ha valaki tudna segiteni
egy hangfalat akarok a gépre rakni de ha rákötöm az adaptert csak zug és nem erősíti meg a hangott.
mit kell vele csínálni?
kösz!
(#) titi válasza Kombany hozzászólására (») Aug 3, 2007 /
 
Hali!
Egy kicsit több infó kéne, esetleg kép, hogy miről is van szó.
(Egyébként üdv a szomszéd faluba!)
(#) idavid válasza Kombany hozzászólására (») Aug 3, 2007 /
 
adapter alatt mit értesz? a táp adapterét, ami a hálózatról jön, vagy a jack dugót, ami a gépből? alapvetően csak egy hangszóróról van szó, vagy van benne egy kis erősítőmodul is?
(#) Kombany hozzászólása Aug 3, 2007 /
 
mindjárt küldök képet
(#) Kombany hozzászólása Aug 3, 2007 /
 
itt a kép

Kép.jpg
    
(#) Gery válasza Kombany hozzászólására (») Aug 3, 2007 /
 
ÉS mit dugsz hova? Erősít vagy vmi?
(#) Kombany hozzászólása Aug 3, 2007 /
 
itt egy másik kép

Kép2.jpg
    
(#) Gery válasza Kombany hozzászólására (») Aug 3, 2007 /
 
Te most áramot engedsz a hangfalba?? Akkor persze hogy zúg
(ha rosszul látom bocs)
Vagy rajzol már le piantba hogy hogyvan ez megoldva.?
A gép kimenetét összekötöted a hangfallal + DC feszt raksz rá?
(#) Kombany hozzászólása Aug 3, 2007 /
 
látjátok a képeket?
help my!!
(#) Kombany hozzászólása Aug 3, 2007 /
 
IGEN A GÉP KIMENETELÉTBE VEZETEM AZ ÁRAMOT MI A BAJ.
(#) Kombany hozzászólása Aug 3, 2007 /
 
????????????????
Következő: »»   2 / 9
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem