Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Altium Designer
 
Témaindító: Pavel, idő: Feb 19, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   45 / 47
(#) cross51 válasza jano36 hozzászólására (») Júl 8, 2019 /
 
Az error marker-ek nem tűnnek el maguktól.
Tool->Reset Error Markers-el tudod törölni őket és javítani a hibákat.

Valamint a nyákon ha DRC akkarsz ellenőrizni akkor ne a Tools->Design Rule Check..-el csináld mert az a messages window-ba tolja ki a hibákat és abban nem feltétlen tudod megnézni rendesen a hibákat.

A Panels alatt->PCB Rules And Violations (vagy View->Panels->PCB Ru...) itt külön külön bármelyik rule-ra tudsz ellenőrizni.
Vagy az All-Rules->Jobb Klikk->Run DRC Rule Check.
És ebből ki tudsz venni hibákat amiket ne ellenőrizzen, ha az adott rule-ra kattintasz és az On-t ról ki kattintod a pipád akkor nem fogja ellenőrizni.

Érdemes az Assembly Testpoint Style/Usage és a Fabrication TP Style/Usage eket kikapcsolni mert nekem mindig csomó hibát dob amik lényegtelenk, persze ha vannak test pontjaid akkor szükséges lehet viszont a testpontok elég inkonzisztensen vannak megoldva az Altium-ban mindenki másképp csinálja nincs standardizált menetrend erre.
(#) cimopata hozzászólása Aug 11, 2019 /
 
Sziasztok.

Egy rendkvül idegesítő problémára kellene megoldást találjak, rendszeresen ütközöm abba hogy megrajzolok egy kapcsolást generálok szépen designátorokat az alkatrészeknek de amikor updatelem a tervet a PCB designerbe akkor egy csomó alkatrésznek nem csinálja meg a bekötést:

Ez miért van?

hiba.png
    
(#) superuser válasza cimopata hozzászólására (») Aug 11, 2019 /
 
Keress összefüggéseket; mi a különbség két ellenállás között, amikor az egyiknél él a kapcsolat, a másiknál nem. Keress hibát az sch dokumentumban, olvasd el a hibaüzeneteket az update PCB parancs végrehajtásakor, vesd össze a footprinteket, stb.
Mintha lenne DRC a sch dokumentumban is...
(#) david10 hozzászólása Aug 28, 2019 /
 
Sziasztok,
Csatoltam egy Altium Designer Summer 09-ben tervezett letöltött kapcsolási rajzot és nyáktervet.
A kapcsolási rajzot megtudom nyitni gond nélkül, azonban a nyákterven valamiért csak az alkatrészek látszódnak, azonban az alkatrészeket összekötő vonalak nem.
Megtudja-e valaki nézni, hogy a csatolt nyáktervvel van-e a baj a programmal beállításával amelyikkel megszeretném nyitni?
A választ előre is köszönöm!

DEV_Print.rar
    
(#) matheattila válasza david10 hozzászólására (») Aug 28, 2019 / 1
 
Szia,
Szerintem a verziók közötti áttérés/konvertálás okozza a problémát.
16-os Altiummal próbáltam de nálam is sávok (trace-ek) nélkül jelenik meg, mindemellett még figyelmeztetéseket is kiad mikor megnyitom a nyáktervet:

Idézet:
„File in Previous Format
Date : 8/28/2019
Time : 11:33:33 PM
Filename : D:\DEV_Print\DEV_Print.PcbDoc

Version Warning
Release 12 CAUTION - Air Gap Width previously controlled by Clearance rule is now controlled by Polygon Connect Style rule's newly introduced Air Gap Width (set to default value). Suggest reviewing each Polygon Connect Style rule's Air Gap Width attribute for correctness.
Release 13 CAUTION - Silkscreen Over Component Pads Rules are converted to Silk To Solder Mask Clearance Rules. Suggest examining rule scopes for accuracy.

This file was generated by an earlier version of the software”

DEV_Print.png
    
(#) david10 válasza matheattila hozzászólására (») Aug 29, 2019 /
 
Szia.
Köszönöm higy megnézted!
Felveszem a kapcsolatot azzal, aki tervezte a nyákot, rosszabbik esetben megpróbálom újratervezni.
Mi a véleményed az Altium-ról? Nehezebb használni mint az Eagle-t? Tud-e valamivel többet mint az Eagle?
(#) sdrlab válasza david10 hozzászólására (») Aug 29, 2019 / 1
 
Érdekes egy jelenség. Nekem vannak régi terveim, melyek még abban a verzióban készültek, és simán megnyílik most is az újabban. Ez alapján azt mondanám, vagy szándékosan ki van kapcsolva valamilyen módon a huzalozás megjelenítése, vagy valami más baja van... Egyébként nálam is úgy jelent meg...
(#) david10 válasza david10 hozzászólására (») Aug 29, 2019 /
 
Köszönöm a válaszokat!
Sajnos akitől van a rajz az nem valami segítőkész, pedig közel 200 dollárba kerül egy kész panel alkatrészekkel.
Egyik szép őszi estén nekiszomorodok és megrajzolom a nyákot.
További szép estét mindenkinek!
(#) matheattila válasza david10 hozzászólására (») Aug 29, 2019 / 1
 
Szia,
Nagyon szívesen
Eagle-t csak nagyon keveset használtam de nekem nem tetszett a felhasználói környezete, azóta már több éve Altium-ot használok bonyolultabb áramkörökhöz, a pofon egyszerűekhez (vasalásos módszerhez) meg Sprint Layout-ot.
Szerintem nehezebb megtanulni kezelni az Altium-ot, mint az Eagle-t viszont ha már egyszer megtanultad akkor utána már könnyedén dolgozol majd benne. Altium messzemenően többet tud, mint az Eagle ezt akkor tapasztalod meg mikor többrétegű (4+) nyákokat tervezel benne, pl. nagyfrekvenciás differenciális sávok automatikus impedancia meg sávhossz kiszámítását végzi el helyetted, meg nagyon egyszerű benne egyszerre több sávot párhuzamosan megrajzolni, áttérni egyik rétegből a másikba meg ehhez hasonlók... a lényeg, hogy az elején be kell állítani mindenféle szabályt (design rule, clearence, meg ilyenek) ez nagyban megkönnyíti majd a munkád.
Mindemellett az áramkör megtervezése után árqamköri szimulációkat is végezhetsz benne és még a 3Ds modelljét is megnézheted a panelednek.
Néhány link kezdésnek:
Bővebben: Link
Bővebben: Link
Bővebben: Link
(#) sysy hozzászólása Okt 8, 2019 /
 
Sziasztok!

Küzdök egy hierarchikus kapcsolási rajzzal.
Van egy 256 pontos csatlakozó halmazom és egy 16 portos meghajtó áramköröm, amiből 16 darab épülne meg és ezek csatlakoznának a 256 csatlakozó érintkezőhöz (16x16). Nem akarom megrajzolni a 16 meghajtó áramkör kapcsolási rajzát, hanem az Altiumban használatos buszokkal és Repeat funkciókkal akarnám összekötni a két egységet.
Az istenért sem tudom beparaméterezni a buszt, hogy bekösse nekem a 256 vezetéket a 16 áramkör 16 portjába.
Duplikált netname-ra hivatkozva dob fel egy csomó hibát.
Az internetet feltúrtam de nem találtam meg a megoldást.
Youtubén sem volt használható videó számomra.
Mellékelek néhány képet, hátha tud valaki segíteni nekem.

Előre is köszönöm!
(#) lóri válasza sysy hozzászólására (») Okt 8, 2019 /
 
Csak egy gondolat. Ha duplikált netname-ra hivatkozik, akkor az nem bus entry. Lehetséges, hogy nem netlabel a szöveg? Nem látom jól a képen, hogy a ferde vonal, az bus entry-e és a megjegyzési szöveg az nem csak portname-e. De lehet, hogy más a hiba. Várjuk meg a többieket, én csak egy lángossütő vagyok.
(#) sysy válasza lóri hozzászólására (») Okt 8, 2019 /
 
A ferde vonalak bus entry-k, csak a képernyő mentő nem áll a helyzet magaslatán.
(#) sdrlab hozzászólása Okt 14, 2019 /
 
Sziasztok!
Letöltöttem egy alkatrész könyvtárat egy csatlakozóhoz. Majd szerettem volna ebből a saját könyvtáramba másolni a szükséges alkatrészt, és meglepődve tapasztaltam, hogy nem elérhető az Edit/Copy Component menü! Nem tudom semmilyen módon se átmásolni a sajátomba az alkatrészt. Gondolom valami szerkesztés elleni védelem lehet rá alkalmazva...de ez csak feltételezés!
Találkozott már valaki ilyennel? Mit lehet ez ellen tenni?
(#) lóri válasza sdrlab hozzászólására (») Okt 14, 2019 /
 
Szia!
Találkoztam ilyennel. Leginkább az sch lib-ből nem enged copy-zni, azt meg kell rajzolnom, a pcblib-ből tudok másolni.
(#) sdrlab válasza lóri hozzászólására (») Okt 15, 2019 / 1
 
Végül megoldódott a dolog, licenc típus váltás után már engedte módosítani/másolni a letöltött könyvtárat is! Az továbbra is rejtély, hogy miért van az, hogy az egyikhez jó az egyik féle licenc, a másikhoz meg nem...
(#) zsombor9917 hozzászólása Nov 3, 2019 /
 
Sziasztok!
Altium designer 16 ban egy schematic rajzról egy net filet kellene kimentenem úgy, hogy így nézzen ki: NET ’kábel név’ kezdőpont(csatlakozó-pin) végpont(csatlakozó-pin)
Valaki tudna segíteni hogy ez hogy lehetséges?

Ezer hála, és előre is köszi
(#) HTEurep válasza zsombor9917 hozzászólására (») Nov 7, 2019 /
 
Szia!
Talán a legegyszerűbb megoldás, ha keresel egy olyan netlist formátumot, mely leginkább megfelel az általad preferált formátumnak. Abba kigenerálod a listát és pl. Excel-ben vagy egy saját programmal átalakítod a fájlt.
(#) dani555 hozzászólása Nov 9, 2019 /
 
Sziasztok!

Nem olyan régen kezdtem el használni az Altium Designert (v2019), viszont van egy olyan problémám, amelyben a Google nem a barátom. Ha a kapcsolási rajzon (.sch) kereszteződik két vezeték huzalozás közben, az mindenképpen össze lesz kötve egy csomóval. Viszont én ezt nem szeretném, mert a vezetékek csak elmennek egy más fölött/alatt, jó példa erre egy Graetz-híd AC bemenete. Kézi rajzban is így jelöljük tudtommal, esetleg egy kis görbülettel szokás, de arra nekem semmi szükségem itt; csak a csomó ne legyen ott, és kész... Tudna valaki, - aki jártas az Altium kezelésében - segíteni, hogy hogyan tudnám mgoldani a problémámat?

Minden építő jellegű hozzászólást előre is nagyon szépen megköszönök!
(#) Tasznka válasza dani555 hozzászólására (») Nov 9, 2019 / 2
 
Normális esetben nem köti össze,csak olyan helyen,ahol mindenképpen csomópont lenne.Vagy a sematikus rajz hibás,és nem mutat valamit, és bekötésnél csomópontnak látja.De lehet,hogy 1 kivezetés végénél szeretnél elmenni,mert az is simán odaköti. Bár én a 2016-os verziót használom,de dobd fel az sch-t,és megnézzük,hogy mi is a gond.
(#) dani555 válasza Tasznka hozzászólására (») Nov 13, 2019 /
 
Ne haragudj, hogy kicsit megkésve, de itt van a .sch: A problémám a diódahídnál van, de látni fogod...

Sheet1.SchDoc
    
(#) lóri válasza dani555 hozzászólására (») Nov 13, 2019 / 1
 
Hát igen, pont a lábvégnél húzod a madzagot, azért köti hozzá. Érdemes egy osztással lejjebb vinni, vagy eltolni egymástól fel-le a diodákat.
(#) sdrlab válasza dani555 hozzászólására (») Nov 13, 2019 / 1
 
Tanszka válaszát értelmezd...
Idézet:
„De lehet,hogy 1 kivezetés végénél szeretnél elmenni,mert az is simán odaköti”
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2019
(#) dani555 válasza lóri hozzászólására (») Nov 13, 2019 /
 
Huh, hát tényleg, erre nem is gondoltam. Megnézem akkor arrébbtéve. Azért nem tudtam értelmezni, mert erre nem is gondoltam, hogy ez probléma lehetne. :/
(#) ativagyok hozzászólása Feb 20, 2020 /
 
Sziasztok,
Hogyan tudnám legegyszerűbben megvalósítani, hogy egy teliföld polygonja csak egy pontban csatlakozzon az adott nevű net-hez?
(#) cross51 válasza ativagyok hozzászólására (») Feb 20, 2020 /
 
Nem tudom, hogy ez e a legegyszerűbb megoldás, de tegyél polygon cutout-ot oda ahol nem akarod, hogy a polygon összefollyon a net-el.
(#) StefuPeti válasza ativagyok hozzászólására (») Feb 21, 2020 /
 
Szia.
Legenerálod a polygont úgy hogy nem álitasz be net-et, majd azt az egy forrpontot "kézzel" odakötöd hozzá.
(#) ativagyok hozzászólása Feb 27, 2020 /
 
Köszönöm a válaszokat. Mindkét megoldás jónak tűnik, viszont esetemben aránylag összetettebb panelról van szó. Az első esetben nem tudom magamnak garantálni, hogy nem felejtek ki egy forrpontot sem. A második esetben pedig a net nélküli polygonra nem vonatkoznak a szükséges "Rule"-ok.
(#) cross51 válasza ativagyok hozzászólására (») Márc 1, 2020 / 1
 
Másik lehetőség pl GND polygon-ra csinálsz két GND polygon rule-t a nagyobb prioritásúnál beállítod a Connect Style - No Connect-re és írsz hozzá query-t mely komponensekre kell a kisebb prioritásúnál beállítod Relief Connect-re.
Majd ha újrafolyatod akkor a kiválasztott komponensek nem lesznek be kötve a polygon-ra és kézzel úgy kötöd be ahogyan akarod.
(A polygon properties-nél viszont a Pour Over All Same Net Objects legyen kiválasztva)
(#) ativagyok válasza cross51 hozzászólására (») Márc 2, 2020 /
 
Szuper, köszönöm Ez a megoldás már tetszik.
Azt a részét nem értem, hogy a kiválasztott komponensek nem lesznek bekötve és kézzel bekötöm. Megcsináltam a két rule-t és újrafolyatás után simán bekötötte a kiválasztott alkatrész lábára.
(#) ativagyok hozzászólása Márc 5, 2020 /
 
Lenne is egy újabb rule-os kérdésem: Clearance szabályt szeretnék beállítani egy Mechanical rétegen lévő sáv és réz sávok között, azonban sehogy sem akar sikerülni. Többféle módon próbáltam, a legegyszerűbb:
First Object: (OnLayer('Mechanical 4'))
Second Object: (OnLayer('Top Layer'))
Illetve a constraints résznél beállítottam, hogy "Any net".
Valamiért nem vizsgálja a távolságot. Mi lenne a megoldás erre?
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2020
Következő: »»   45 / 47
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem