Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Amatőr lézerépítők találkozója
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Djatis hozzászólása Feb 15, 2008 /
 
Üdv mindenkinek !

Remélem ez a topic mivel nem egy segítségkérő témával foglalkozik hanem konkrétan egy találkozó szervezésével nem fognak kilőni érte .
Bár abban van igazság hogy segíthetünk így is egymáson mivel ez a találkozó nem csak arról szólna hogy összefutunk hanem eszmecseréket folytatunk.
Szóval arra szeretnék minden amatőr lézeres társaimat hogy ha szeretnének egy majdnem egész napos rendezvényen részt venni, és bármilyen lézerrel kapcsolatos témában érdekelt vagy érdekli netán épített is valamit ,ez egy jó esély lenne tudásunk fejlesztésére.
Az összeállításban lenne scanner verseny is és mindenki megmutathatná mit épített legyen az scanner legyen az egy eygszerű házilag épített lézerfényforrás.
Kitétel (de csak a verseny részére nézve hogy gyári scanner galvó szett nem vehet részt a mérkőzésben.
Az egyik fő zsűritag kedves barátom szupepe lenne aki sok tudást adott nekünk régebben és mostanában is csak a hobbyn ritkán fordul meg mostanában.
Ha sikerül megfűznöm második zsűritag ként Bor zoltánt a Szegedi tudományi egyetem lézer fizikusát is az jó lenne de van elég sok esély rá.
Ha valaki netán úgygondolja hogy ő elég gagyi szkennert épített és ezért nem meri bemutatni ne tegye mert ítt nem az a legfontosabb hogy ki milyen minőségű dolgot épített, és senki nem fogja kiröhögni.
A verseny ben nem csak az fog számítani ,hogy milyen szép és minőségi meg milyen ábrákat vetít hanem a fúrmányossága ,és kreatív megépítése.
Egyenlőre még nincs időpont csak annyi hogy Szegeden lenne az ekopark étteremben de ezt majd később. Zárás ként egész éjjel lézerdiszkó lenne akár az összes szkenner bevetésével.
Várom az érdeklődőket.
Ha valaki messzebbről jön ne aggódjon tudok segíteni szállás ügyben is.
(#) pepe33 válasza Djatis hozzászólására (») Feb 15, 2008 /
 
Én nagyon jó ötletnek tartom, hiszen egymás épitményeinek megtekintésével nagyon sokat lehet egymástól tanulni , illetve ellesni.
(#) golyo01 hozzászólása Feb 18, 2008 /
 
sziasztok, engem is érdekel, épitettem már pár galvot és lézert. szegedi vagyok
(#) tommy55 hozzászólása Feb 18, 2008 /
 
Sziasztok! Engem is nagyon érdekel a dolog, remélem el dogok tudni menni rá. Nagyon érdekel ki mit épített. Illetve milyen megoldásokat használt.
(#) Djatis válasza golyo01 hozzászólására (») Feb 18, 2008 /
 
üdv !

Én is szegedi vagyok egyszer összefuthatnánk.
Ja és a Bor Zoltán helyett Bor Zsoltot akartam írni.
kérlek szólj te is mégtöbb emberkének remélem összejönne a dolog.
olyan embeeket ís szívesen várunk akik esetleg nem a hobby elektrón lóg lézerügyben hanem azonkívül de érdeklődik iránta vagy már csinálja is.
Ami még fontos hogy vendégek is jöhetnek nagyon sok szeretettel várunk mindenkit már csak ha bulizni akar akkor is
(#) golyo01 hozzászólása Feb 19, 2008 /
 
gondolom hétvégén lenne, vagy mikorra gondoltátok?
(#) Djatis válasza golyo01 hozzászólására (») Feb 19, 2008 /
 
A banzáj hétvégén lenne de még jópár lézerépítőnek illetve vendégnek össze kellene jönni.
(#) Mr.fantazix hozzászólása Máj 12, 2008 /
 
Hello!

Mennyi idősek mehetnek a találkozóra?
Mert én elmennék.

(#) Djatis válasza Mr.fantazix hozzászólására (») Máj 13, 2008 /
 
Üdv ! Mr

Nem korhatárhoz kötött .
Nyugodtan eljöhetsz, és akárkit hozhatsz is még akkoris ha az akit hozol vagy te stb csak nézni akarod az egészet mindenkit szeretettel várunk..
(#) Mr.fantazix hozzászólása Aug 4, 2008 /
 
Mikor lesz?
(#) Djatis válasza Mr.fantazix hozzászólására (») Aug 5, 2008 /
 
Üdv !

Még nincs időpont mert alig vannak jelentkezők talán veled együtt 4-5
ezért ha nem jelentkeznek többen reménytelen lenne az egész.
De ha esetleg mondjuk jövőhónapig összejönne legalább 40 50 ember akkor már érdemes belefogni.
Egyébként ha elkezdem szervezni akkor kb októberben lenne
(#) daniel.nutty hozzászólása Márc 21, 2010 /
 
Sziasztok

Nemrég kitaláltam egy szerintem igen hasznos dolgot de eddig csak falakba ütköztem. Az igazat megvallva még nem beszéltem olyan emberrel aki úgy igazán ott lenne a témában. Remélem te tudtok segíteni.

Szóval 24V áramunk van és két lézer szükségeltetik hozzá. Az egyik piros, a másik zöld. Most példaképp írom le! Minimum 20cm és maximum 100cm magasságból kellene a földre világítani a piros lézerrel egy 10 - 15 cm átmérőjű karikát. Eddig nincs is benne nehézség. A másik , zöld lézert 15m-rel arrébb kellene a földre vetíteni. Ide nem fontos karika, ide bármilyen forma jó amit torzulás mentesen ki lehet hozni. Ezt a két jelet max 20mp-ig kellene világítani, utána szünet x ideig. És végül ezt a két pontot kéne látni min. 10m max. 30m távolságból.A lényeg, hogy olyan erősségű lézer kellene amit, esőben is lehet látni a földön. A pirosra talán elég lenne egy 20mW-os talán. Próbálkoztam egy 30mW-os pointerrel de egy ipari lézereket gyártó cég felvilágosított, hogy ez nem 30mW, hisz kínai! Ezzel szerte foszlott a mW tudományom és már fogalmam sincs hogy mekkora lézerre is van szükségem. Mindezt minél kisebb kiszerelésben és minél olcsóbban! Ha kipróbáltam és működik is úgy ahogyan azt gondoltam, akkor rohadt boldog leszek és lehet gondolkodni nagyban! Előre is köszönöm a reagálásokat!


Üdvözlettel:
Biró Dániel
(#) epyn hozzászólása Dec 13, 2015 /
 
Nagyon elhalt ez a topic,előre hozom,hátha beindul valami.

Sok fórumozóval és nem fórumtaggal is beszéltem erről a legfőbb akadály minden esetben a távolság és a pénz(!) volt.(az érdektelenséget leszámítva)
21. sz-ban élünk,nem vagyok benne biztos hogy kifogás lehet az a hatalmas távolság: 4 óra alatt el lehet jutni az ország másik felébe akár,a költségekről meg hogy szerintem többet költ az ember fölösleges dolgokra mint a hasznosra.
Aki érdekelt a témában írjon ide nyugodtan.
(#) kaqkk válasza epyn hozzászólására (») Dec 13, 2015 /
 
A hobbielektronika találkozó is minden évben meg van rendezve , nem is kis létszámmal . Ha egyszer valaki megszervezi ezt a lézertalit,tuti hogy a következő évtől már kérdezni fogják mikor lesz a következő ... Csináljatok egy jelentkezési lapot és meglátjuk menyi "lézerbolond" van köztünk .
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2015
(#) kaqkk válasza daniel.nutty hozzászólására (») Dec 13, 2015 /
 
Két lézerpointer kell és két tükör , a piros pointer a közelebbi tükörre irányozva ami 45 fokos szögben áll a vízszinthez képest így éppen a földre vetíti a sugarat , és a távolabbi ugyanígy elhelyezve .
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem