Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Analóg billentyüs zongora, számítógépre kapcsolás
Lapozás: OK   1 / 1
(#) jimmy47 hozzászólása Jan 12, 2012 /
 
Sziasztok, segítséget kérek !
Lehet "hüjeséget" kérek, de hátha tud segíteni, lehetséges-e számítógépre kapcsolni, egy analog zongorát, átalakító segítséggével használni.
Hasonlóan, pl. van egy program ami a billentyüvel lehet játszani. De az nem tőkéletes, mindig mellé ütök, meg az nem jó. Tudom lehet kapni sokfajta szintetizátort, de vannak tényezők, amiért nem vehetek. Van a gépen a játékportra is kapcsolódó, de valami megoldást szeretnék könyű megoldást, mert kezdő vagyok.
Köszönöm a segítségeteket !
(#) lorylaci válasza jimmy47 hozzászólására (») Jan 12, 2012 /
 
Amennyiben van MIDI kimenete, úgy minden probléma nélkül lehetséges (rengeteg kapcsolás van MIDI-USB vagy MIDI-gameport átalakítóra). Ennek hiányában csak a hangkimenetét tudod a hankártyába kötni, és így felvenni.
Vagy mikrokontrollerrel tudsz hozzá olyan építeni, ami MIDI jeleket generál a billentyűlenyomásokból, de ez persze komoly munka.
(#) jimmy47 hozzászólása Jan 12, 2012 /
 
Tudom, ha lenne rajta midi kimenet, nem lenne gondom, mert mással is össze lehetne kapcsolni, de ez ténleg majdnem jóformán elektronikus billemtyüzet, amiben ic-ék adják a hangot. Csak fejhalgató kimenet van rajta, egy régi konstrukció.
(#) Bassmester válasza jimmy47 hozzászólására (») Jan 12, 2012 /
 
Azzal sajnos nem tudsz mihez kezdeni, az alább leírtakon kívül. Számítógépes zeneszerkesztéshez csak MIDI-s, usb-s hangszerek használhatók. Vásárláskor ma már csak usb portos hangszerre szabad pénzt költeni, jelentősen leegyszerűsíti a zenész dolgát...
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem