Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Arduino alapú, Programozható Logikai Vezérlő
Lapozás: OK   8 / 8
(#) dB_Thunder válasza sargarigo hozzászólására (») Sze, 22:48 /
 
Talán nem ölnek meg mert itt kérdeztél!
Befejezem a mondatod:
..energia menedzsment, riasztó(vagyoni és tűz), beléptetés!
Ami pedig a jegjobb,hogy mindez "all in one", nem kell a rendszerek összekötésével, átjárhatósággal bajlódni!
A hozzászólás módosítva: Sze, 22:50
(#) proli007 válasza sargarigo hozzászólására (») Csü, 5:43 /
 
Nem, de azért van rá külön topik..
(#) sargarigo válasza proli007 hozzászólására (») Csü, 6:17 /
 
Sorry
(#) szendi001 válasza sargarigo hozzászólására (») Csü, 7:34 /
 
Kicsit off, de remélem releváns részben: Éppen egy 15 éve készült, akkor csúcstechnológiával vezérelt okos házat kezelek. Szobánként FC vezérlés. Ez 2 AI 5 DO. Modulálható világítás vezérlés. Okos redőnyök. A valós gépészet viszont Sauter alapú, ez viszi a gépházakat. Egy modern mostan ház vidéken: Szobánként padlókör, hűtési gerenda a födémben. Ehhez valai mini légkezelő vagy elszívás, ha van még redőny és egy fa tüzelésű kazánház, a hőszivattyú mellé, nekem is elfogyna a 200 adatpont. Itt is lehet azt mondani, hogy a padlókört csak időjárás követőben vezérlem és nem szabályozom, és a redőnyt lehúzom kézzel, de ha 50-100 milla egy közép családi ház beruházás, a tervező automatikával számol. Nyilván nekünk meg marad a kádár kocka, radiátorokkal.

Visszatérve erre az eszközre: Most hogy foglakozok vele, látszik a gazdasági része is: Doboz 3000, Nano 4000, relék 5000, 0-10 volt leválasztó 6000, DC DC konverter 7000, valami gyári nyák átlagosan 5000. Magyarul 3 féle vezérlő jön ki: Nano alapú, bemenetileválasztás nélkül, ekkor DC DC konverter is felesleges hókuszpók. Ez a legolcsóbb verzió. Ez például a gyereknek oktatási céllal teljesen jó megoldás. A 2. verzió tartalmaz sima tápot, de a bemenetek csak DI-k. Ezzel az eszköz le van választva, nincs földhurok és lehet rá írni például egy tartály szint érték tartást. A kútból felszívja a vizet a hegy tetőre, diszkrét szintek között tartja a vizet és mondjuk néz pár paramétert. A 3. verzió teljesen le van választva, de tud kezelni 0-10 volttal frekiváltót és analóg jelet is fogad. Ilyennel el lehet ketyegtetni egy háztályi kazánházat. PL befűtesz fával, az egyik hőmérő ezt érzi, kitiltja a hőszivattyút, jó helyre állíthja a vízkört, és ha a fa leégett és éjjel 3 kor hideg van, visszakapcsolja a temperáló fűtést.

Engem a fejlesztés élménye köt le az ügyben.
(#) dB_Thunder válasza szendi001 hozzászólására (») Csü, 8:05 /
 
Egyébként.. ha mega64, vagy talán 128-as proci megteszi, akkor van rack széles de lapos komplett dobozolt eszközöm, amiket még Bakman kollégától kaptam! Ezen van egy halom optocsatolt bemenet, fél halom relés kimenet, 2*24 karakteres kijelző, usb, vagy valamelyiken még RJ45 is! Fizikailag kész PLC, és az Arduino IDE-vel is programozható!
Egyet felajánlok neked természetesen ingyen!
Következő: »»   8 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem