Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Arduino alapú, Programozható Logikai Vezérlő
Lapozás: OK   8 / 8
(#) dB_Thunder válasza sargarigo hozzászólására (») Máj 31, 2023 /
 
Talán nem ölnek meg mert itt kérdeztél!
Befejezem a mondatod:
..energia menedzsment, riasztó(vagyoni és tűz), beléptetés!
Ami pedig a jegjobb,hogy mindez "all in one", nem kell a rendszerek összekötésével, átjárhatósággal bajlódni!
A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2023
(#) proli007 válasza sargarigo hozzászólására (») Jún 1, 2023 /
 
Nem, de azért van rá külön topik..
(#) sargarigo válasza proli007 hozzászólására (») Jún 1, 2023 /
 
Sorry
(#) szendi001 válasza sargarigo hozzászólására (») Jún 1, 2023 /
 
Kicsit off, de remélem releváns részben: Éppen egy 15 éve készült, akkor csúcstechnológiával vezérelt okos házat kezelek. Szobánként FC vezérlés. Ez 2 AI 5 DO. Modulálható világítás vezérlés. Okos redőnyök. A valós gépészet viszont Sauter alapú, ez viszi a gépházakat. Egy modern mostan ház vidéken: Szobánként padlókör, hűtési gerenda a födémben. Ehhez valai mini légkezelő vagy elszívás, ha van még redőny és egy fa tüzelésű kazánház, a hőszivattyú mellé, nekem is elfogyna a 200 adatpont. Itt is lehet azt mondani, hogy a padlókört csak időjárás követőben vezérlem és nem szabályozom, és a redőnyt lehúzom kézzel, de ha 50-100 milla egy közép családi ház beruházás, a tervező automatikával számol. Nyilván nekünk meg marad a kádár kocka, radiátorokkal.

Visszatérve erre az eszközre: Most hogy foglakozok vele, látszik a gazdasági része is: Doboz 3000, Nano 4000, relék 5000, 0-10 volt leválasztó 6000, DC DC konverter 7000, valami gyári nyák átlagosan 5000. Magyarul 3 féle vezérlő jön ki: Nano alapú, bemenetileválasztás nélkül, ekkor DC DC konverter is felesleges hókuszpók. Ez a legolcsóbb verzió. Ez például a gyereknek oktatási céllal teljesen jó megoldás. A 2. verzió tartalmaz sima tápot, de a bemenetek csak DI-k. Ezzel az eszköz le van választva, nincs földhurok és lehet rá írni például egy tartály szint érték tartást. A kútból felszívja a vizet a hegy tetőre, diszkrét szintek között tartja a vizet és mondjuk néz pár paramétert. A 3. verzió teljesen le van választva, de tud kezelni 0-10 volttal frekiváltót és analóg jelet is fogad. Ilyennel el lehet ketyegtetni egy háztályi kazánházat. PL befűtesz fával, az egyik hőmérő ezt érzi, kitiltja a hőszivattyút, jó helyre állíthja a vízkört, és ha a fa leégett és éjjel 3 kor hideg van, visszakapcsolja a temperáló fűtést.

Engem a fejlesztés élménye köt le az ügyben.
(#) dB_Thunder válasza szendi001 hozzászólására (») Jún 1, 2023 / 1
 
Egyébként.. ha mega64, vagy talán 128-as proci megteszi, akkor van rack széles de lapos komplett dobozolt eszközöm, amiket még Bakman kollégától kaptam! Ezen van egy halom optocsatolt bemenet, fél halom relés kimenet, 2*24 karakteres kijelző, usb, vagy valamelyiken még RJ45 is! Fizikailag kész PLC, és az Arduino IDE-vel is programozható!
Egyet felajánlok neked természetesen ingyen!
(#) zosza18 hozzászólása Aug 6, 2023 / 1
 
Üdv Mindenkinek!

Csak érdekességképp megosztom Veletek, hátha pont ilyenre lenne szükség.
Kerestem Din sínre moduláris készülékházat és a keresés közben láttam meg, hogy már ilyen is kapható. Nagyon komolyan kivitelezhető így egy "ALC" vagy hasonló vezérlő.

PLC készülékház
(#) Massawa válasza zosza18 hozzászólására (») Aug 6, 2023 /
 
Jol néz ki a doboz. Kár, hogy amikor kerestem nem találtam ilyent.
(#) zosza18 válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Dec 15, 2023 /
 
Szia!
Mi ujság a projekttel kapcsolatban? Hogyan haladsz, mik a fejlemények?
Már elcsendesült a téma, úgyhogy gondoltam rákérdek.
Én sajnos semmit nem haladtam a saját cuccaimmal a külsős munkák miatt, de remélem hamarosan eljutok odáig, hogy érdemlegesen is tudjak foglalkozni velük.
(#) kameleon2 hozzászólása Dec 18, 2023 / 1
 
Sziasztok!
Sok készülék kapható már ebben a témában készen, tokozott változatban is, és így már a szoftveres támogatás is kézzelfogható. Most nemrég jelent meg a Finder Opta nevű készüléke, ami STM32 mikrokontrollerrel van felépítve, bevizsgált, LVD álló termék, DIN sínes kivitelben. Volt szerencsém az elsők közt tesztelni, Arduino IDE alól tökéletesen ment. Kicsit akkor még nehézkes volt hozzáférni a pinek listájához, de azóta ez is megoldódott. Nálam az RS-485 Pro verzió járt. Kis feladatokhoz, akár olcsó slave eszközökkel is sok mindenre alkalmas. Ugyanígy a piacon van a Controllino is, ami fapadosabb és biztosan nem bevizsgált termék, de DIN sínes és dobozolt. PLCDUINO. Arduino PLC IDE (Létra). ANXQ. OPEN ELECTRONICS Arduino PLC. Jobbnál jobb panelek vannak már készen is. Persze az optocsatolós verziókat a szemétbe kívánom, de szórakozni ezek is jók. Hacsak nem akar az ember magának még profibbat. Lehet, hogy én lustultam el, de olcsóbb ezeket beszerezni, mint megépíteni. Bár olyat én is elkövettem, hogy olcsó, kínai PLC-t berendeltem, mert foglalatban volt a mikrokontrollere. A foglalathoz készítettem egy adapterpanelt és máris másik mikrokontrollerről megy. Egy kínai STC vezérlő helyett belekerült egy Parallax Propeller. De Arduino alapon is lehet bennük bármi. Bocsánat ha evidenciákat írtam. Csak pár megoldással én is próbálkoztam ezen a téren.
Következő: »»   8 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem