Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gondolkodó ház avagy házautomatizálás
Lapozás: OK   42 / 42
(#) Billzzz hozzászólása Dec 21, 2019 /
 
Sziasztok!
Nem tudom jó topicban kérdezek e, de ezt találtam ami talán picit érintve van a kérdésemmel kapcsolatban.

Szóval az lenne a megoldandó feladat, hogy ha egy készüléket bekapcsolok, akkor egy másik készülik és automatikusan áram alá legyen helyezve.
Ezt vagy az alapján kéne megtenni, hogy az egyik készülék egy bizonyos áramot elkezd felvenni, vagy másik lehetőség, hogy az infrás távirányítója bekapcs. gombjára kapjon áramot a második készülék. Emellett még feltétel, hogy a mások készüléket manuálisan is áram alá tudjam helyezni, az első készüléktől függetlenül. Van erre valami okos konnektor? Vagy valakinek valami jó ötlete erre? Leírom a pontos helyzetet, úgy könnyebb megérteni.

Édesanyámnak van egy tévéje, aminek nagyon gyatra és gyenge a hangja. De van egy erősítője is. Az lenne a feladat, hogy ha a tévét bekapcsolja, akkor kapcsolódjon be az erősítő is. Ha kikapcsolja a tévét, akkor kapcsoljon ki az erősítő is. Ezt még azzal megspékelve, hogy ha nem akar tévézni, de rádiót hallgatna, akkor be tudja a tévé nélkül is kapcsolni az erősítőt.

Találtam WiFi-s konnektort, de az túl bonyolult. Minél egyszerűbb megoldás lenne célszerű!
Köszönöm az építő jellegű tanácsokat, segítségeket előre is!
(#) kaqkk válasza Billzzz hozzászólására (») Dec 21, 2019 / 1
 
Master slave elosztót keress az pont erre van kitalálva
(#) proba válasza Billzzz hozzászólására (») Dec 21, 2019 / 1
 
Ha van USB rajta, és azon bekapcsoláskor megjelenik az 5V azzal egy relén keresztül kapcsolgatható bármi. A relé érintkezőjével párhuzamosan meg egy kapcsoló köthető, amivel a TV-től függetlenül mehet a rádió. A legegyszerűbb meg a kapcsolós elosztó. Ha bekapcsolja, szól a rádió, ha távirányítóval bekapcsolja a TV-t akkor az is megy, ha meg befejezte, kikapcsolja az egészet, és minden elhallgat. ( Ha az ágy mellé teszel egy kapcsolót, amivel az egészet ki/be kapcsolja kényelmes is lesz, meg készenlétben sem lesz semmi.)
(#) Billzzz válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 21, 2019 /
 
Köszönöm! Ez az egyik kérdésre tökéletes válasz!
(#) Billzzz válasza proba hozzászólására (») Dec 21, 2019 /
 
Köszönöm neked is. Az USB 5V-ja jó trigger lehet valami relének!
(#) D_Zsolt hozzászólása Jan 16, 2020 /
 
SmatHome rendszerbe illeszthető 4 lakásos kamerás kapucsengőt keresek, de csak 1 csengőgombosat találok. Létezne, hogy nem létezik? Esetleg ilyesmi DIY kapucsengőt láttatok már a weben?
Következő: »»   42 / 42
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu