Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » ARM - Miértek hogyanok

Témaindító: gtk, idő: Jún 26, 2007
Lapozás: OK   180 / 180
(#) zenetom hozzászólása Pé, 23:01 /

Skill bővítés

Sziasztok!
Én is most merülnék bele az ARM világba. Anno sok évvel ezelőtt beszereztem egy STM32F407Discovery board-ot, és csináltam is vele 1-2 hello world programot, de annyi.
15 éve PIC-ezek (8 bit, asm) és PC-n programozok (ez utóbbit munkahelyen is).
Viszont szeretnék kicsit piacképesebb lenni, gondolom az ARM-es fejlesztést jobban honorálják.
Az iparban/cégeknél melyik család az elterjedtebb? Láttam pont itt előttem tárgyaltátok, hogy az ST kicsit problémás, de én lehet mégis ezt választanám.
A terv, hogy HAL, LL, bare-metal szinteket kb. ebben a sorrendben sajátítom el.
És ha már van egy board-om, kezdem azzal.
Felraktam a STM32CubeIDE és STM32CubeMX progikat (most már külön vannak, régen egybe voltak), és össze is ütöttem egy progit. Tetszik hogy a CubeMX-ben bármit módosítok, rányomok a kódgenerálásra, és az IDE-ben is rögtön változik az érintett kód.
Csak mielőtt nagyon belemerülnék kérdezem, hogy érdemes-e. Egyelőre azt látom, hogy ez az egyik legelterjedtebb/legtámogatottabb/legmegbízhatóbb (mármint az ST).
Illetve, van-e valakinek tapasztalata a munkaerőpiacon a témában...
Előre is köszönöm!
(#) icserny válasza zenetom hozzászólására (») Pé, 23:27 /

Fél szemmel a RISC-V felé is érdemes odanézni, mert az is terjed...
(#) zenetom válasza icserny hozzászólására (») Pé, 23:55 /

Gondolom a licenszdíj kötöttsége (illetve, annak hiánya) miatt.
Ebben lehet valami. Egyre több kiforrott mag lesz, egy idő után megfontolandó lesz a cégeknek váltani, vagy mennek a süllyesztőbe ha az lesz uralkodó. Persze ez most még erős feltételezés.
Most nézem, az ESP32C szériája már nem a korábbi Xtensa-t használja, hanem RISC-V-t.
(#) tki válasza zenetom hozzászólására (») Szo, 13:33 /

"az ESP32C szériája már nem"

A C5 használata komolyan tervben van, persze csak hobbiként. Pár hónapja még ott tartott a dolog, hogy az SDK (mármint az ESP-IDF) nem volt hibátlan, ill. tán funkcióiban sem volt teljes az új procikhoz.
A hozzászólás módosítva: Szo, 13:34
(#) pipi válasza tki hozzászólására (») 10:26 /

Az sima esp32, vagy S3 dual core proci nekem szimpatikusabb
Következő: »»   180 / 180
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem