Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Átfolyásmérő
Lapozás: OK   1 / 1
(#) kisedison hozzászólása Jún 29, 2010 /
 
Helló

Van egy ilyen átfolyásmérőm (képek). Az a kérdésem hogy hogyan van az átfolyásmérő csatlakozójának lábkiosztása? Azt tudom hogy a sebességmérő adapter az egy egyszerű megszakító. És hogyan lehetne ezzel egy szélsebességmérőt építeni. Gondolom valami olyasmi kéne ami az átfolyásmérőnek váltja át valahogy a bemenő adatot. Az adapterek nincsenek meg hozzá.

A válaszokat, ötleteket köszönöm előre is.
(#) kisedison válasza kisedison hozzászólására (») Jún 29, 2010 /
 
További képek.
(#) kisedison válasza kisedison hozzászólására (») Jún 29, 2010 /
 
Kicsit szórakoztam vele és kiderült hogy az átfolyásmérőre menő kábel is megszakítós egy összeérintésre 0,01 litert ugrik, a sebességmérőnél meg egy összeérintésre 1 métert ugrik a kijelzett távolság.
(#) Ksanyi válasza kisedison hozzászólására (») Jún 29, 2010 /
 
Szia!
Valamikor volt nálam egy üzemképtelen példány ebből a műszerből.A Km adó, egy adapter volt a mechanikus Kmóra,és a spirál között,ami egy reed relét ,a forgórész pedig mágnest tartalmazott,tehát valóban két vezetéket kötött össze fordulatonként.Az átfolyásmérő nem volt meg hozzá.
Üdv
(#) jules9999 hozzászólása Jún 2, 2019 /
 
Sziasztok!
Van egy kis átfolyásmérõ turbinás mûszerem, ami négyszögjelet ad ki (hall detektorral). Hogyan lehet a kimenõ jelet a legegyszerûbben kijelezni lineárisan?
(#) elektrorudi válasza jules9999 hozzászólására (») Jún 2, 2019 /
 
Szia!
Kell csinálni egy monostabil multivbrátort (például NE555-el) és a kimenetére kötni egy Deprez műszert. Esetleg kellhet az 555 kimentére egy RC szűrés vagy egyutas egyenirányítás+kondenzátor, attól függően, hogy mekkora a négyszögjeled frekvenciája.
A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2019
(#) jules9999 válasza elektrorudi hozzászólására (») Jún 4, 2019 /
 
Köszönöm a választ, megcsinálom!
(#) jules9999 válasza jules9999 hozzászólására (») Jún 5, 2019 /
 
Szia, nem tudnál kapcs.rajzot adni hozzá? Előre is köszönöm!
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem