Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Atlas Studio 3 music center
Lapozás: OK   1 / 1
(#) tiva77 hozzászólása Júl 11, 2019 /
 
sziasztok

Van egy a címben leírt lemezjátszós, kazettás. rádiós készülék.
Az a hiba hogy az egyik oldal nagyon halkan szól. Ki lett cserélve a végfok IC ami egy STK 437 IC. A hiba sajnos nem szűnt meg hanem továbbra is halk az egyik oldal bármelyik jelforrást választva.
Mi lehet a hiba? Esetleg egy kapcsolási rajza ehhez a készülékhez nincs e valakinek?
Előre is köszi a segítséget!

üdv: Tivadar
(#) Kera_Will válasza tiva77 hozzászólására (») Júl 12, 2019 /
 
Hangerő , ballansz potik, hangszín áramkörök, jelforrás választó kapcsoló/áramkör, a végfokot meghajtó elő fokozat... stb.
(#) proli007 válasza tiva77 hozzászólására (») Júl 12, 2019 /
 
Hello! Nem ismerem a készülékedet. De ha tisztán szól egy erősítő, csak halkabban, akkor általában valamilyen visszacsatolást hidegítő kondi kapacitásvesztése miatt van. Tehát egy kisebb méretű kondit kell vizslatni. (Nem a melák puffer elkókat.) Próbálni pedig úgy kell, hogy ideiglenesen párhuzamosan hozzá kell érinteni egy hasonló kapacitásút. Persze nem a legnagyobb hangerő mellett, mert esetleg a hangszóró kiköpi a tüdejét a csattanás miatt.
Egyébként pedig méregetéssel lehetne ellenőrizni, lévén hogy két egyforma fokozat van a készülékben. De ahhoz egy valamilyen jelgenerátort kellene a két bemenetre adni. Ekkor már mérhető/összehasonlítható a váltófeszültség a két fokozatban. De a generátor lehet akár egy 555-ös astabil is, nem kell túlzásba esni..
(#) tiva77 hozzászólása Júl 12, 2019 /
 
sziasztok

Ez egy NDK-ban gyártott készülék, nem egy mai db. Igen a halk oldal is szép tisztán szól. Potik nem recsegnek , mérésre egyforma a hangerő potin a 2 oldal .
Kiméregetem a kondikat az elő fokozatban , meg most van nálam egy szkóp azzal tudok majd jelszinteket is mérni.
(#) tiva77 hozzászólása Júl 12, 2019 /
 
sziasztok

Sikerült megoldani a hibát.
A rossz csatornánál az elő foknál volt egy hibás csatoló kondi 4,7µF -os. Ennek cseréje után már egyforma hangerővel szól mindkét oldal.
Köszönöm a segítséget !

üdv: Tivadar
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem