Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autó riasztó (bekötés)
 
Témaindító: tom79, idő: Szept 12, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   40 / 40
(#) lacimbi hozzászólása Júl 29, 2016 /
 
sziasztok. segítséget kérnék. Vettem egy opel asztra H-t és a riasztója kürtre van kötve. Ha jól gondolom 2kürt van az autón. 1 a riasztó, 1 a "jelző" kürt.
Nos. Van nekem egy szirénám. Rá tudom-e kötni, ki tudom-e valahogyan cserélni a riasztó kürtjével, hogy ne szaggatottan dudálgasson ha valami riasztás van, hanem egy normális riasztóhangot adjon ki.
(#) marton0101 hozzászólása Nov 8, 2016 /
 
Sziasztok!

Nemrégiben egy Skoda Fabia tulajdonosa lettem egy Gepard Ca-112r típusú autó riasztó van benne. Az előző tulaj elhagyta a távirányítóját és ehhez a riasztóhoz keresnék bekötési rajzot mivel ez már használhatatlan átkötném egy új riasztóba. Válaszokat előre is köszönöm!
(#) SzervízMacska válasza marton0101 hozzászólására (») Nov 10, 2016 / 1
 
Szia! Nekem az a véleményem, hogy a régit tőből ki kell pucolni, ha újat szerelsz be. Ehhez nem kell rajz, csak a vezetékek lekövetése. Egyébként sem kompatibilis egyik a másikával 100%-osan (érzékelők, ajtónyitás stb). De a legfőbb ok, hogy nem szivatnám magamat a sok korrodált, kontaktos bekötéssel, esetleges szakadással. Azt sem tudod, mennyire volt szakszerű az az előző bekötés... Jó eséllyel könnyebb az új riasztót a nulláról kezdve bekötni, mint a régi kábelezés hibáit feltárni és javítani. De ezt már kérdezted egy másik témában is, nem?
(#) marton0101 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Nov 12, 2016 /
 
Szia! Köszönöm a választ. Megoldodott a probléma énis arra a döntésre jutottam hogy egyszerűbb volt az újat újrakötni mint a régivel bajlódni.
igen, nem tudtam melyik a megfelelő topik erre
(#) SzervízMacska válasza marton0101 hozzászólására (») Nov 12, 2016 /
 
Régebben, párszor csináltam ilyen rákötéseket, de többnyire visszajöttek garanciában. Nem esett jól, de megcsináltam és tanultam belőle. Pár évvel ezelőtt még komoly bevételeim is voltak ilyen jellegű javításokból. Saját tapasztalat, hogy az átlag beszerelésre kerülő vezetékek kb. öt év alatt offosak lesznek, főleg a kültéri részeken. A csatlakozókról meg ne is beszéljünk... Szerintem nagyon jól döntöttél!
(#) Inhouse válasza SzervízMacska hozzászólására (») Nov 13, 2016 /
 
Különös tekintettel a simán összetekert és leszigetelőzött vezetékekre, ill. azokra a rányomható színes műanyagba ágyazott fémlapos "gyorscsatlakozókra".
(#) SzervízMacska válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 13, 2016 /
 
Igen. Meg a szabadon futó, itt-ott áttekert, behúzott vezetékek.
(#) szebi76 hozzászólása Márc 21, 2017 / 1
 
Üdv mindenkinek.Egy Opel omega 2,5 B V6 autóba szeretnék bicskakulcsos Kp. -vezérlöt bekötni.Lenne valakinek kapcsolási rajza az autóhoz vagy kötött be már valaki ebbe a tipusba?Vagy tudja valaki merre keressem a gyári kp. vezérlöt,?Köszönöm a segitsége
(#) Gigapixel hozzászólása Szept 14, 2018 /
 
Sziasztok, valakinek telepítve van a pc-jére (laptopjára) a "DS500programmer"? Csak egyvalamit kellene az autóriasztómon átállítani. Fizetnék is valamennyit... (Bp-en)
A szervíz nem szimpatikus....csúnyán viselkedtek.
Előre is köszi.
(#) Lacaboy hozzászólása Ápr 13, 2019 /
 
Sziasztok!
Egy autoriasztot epitek be. Az auto renault scenic 2001es.
A riaszton van jobb es bal index kimenet, ahova +12vot kapcsolgat.
A problemam az, hogx az auton a index csatlakozonak mindket laba a testen van. Ezt mi okozza? Illetve hogy tudom bekotni az indexeket? Regebbi autonal eddig ezzel nem volt gondom.
(#) Uviktor válasza Lacaboy hozzászólására (») Ápr 13, 2019 /
 
Szia,
Persze,a fogyasztókon keresztül testet fogsz mérni.
Azon a lábon,ahol szaggatott pozitívot mérsz,nyugodtan kötheted az index kimenetet.
(#) Lacaboy válasza Uviktor hozzászólására (») Ápr 13, 2019 /
 
Koszonom. csak attol feltem, hogy valami tranyos agyonbonyolitott kapcsolas vezerli.
(#) Inhouse válasza Lacaboy hozzászólására (») Ápr 15, 2019 /
 
Az izzó hidegen egy kis értékű (néhány ohm, vagy az alatti) ellenállást képvisel. Ezért méred azt a pontot is testnek. Az elmúlt pár évig az index izzókat relé kapcsolta.
Következő: »»   40 / 40
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu