Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Lapozás: OK   123 / 215
(#) peter1995 válasza proba hozzászólására (») Márc 12, 2015 /

Az usb és sd kártya olvasó a cd meghajtó panelére van kötve. Van 2db 5V pont is 4,72V van rajta. A cd panelom az usb panel felé is megvan az 5 év 3,3V is
(#) peter1995 válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 12, 2015 /

Ezen nincs ilyen. Ha a mode gombot nyomogatom kiírja, hogy dvd, de nem történik semmi
(#) zoszka válasza peter1995 hozzászólására (») Márc 12, 2015 /

A tapasztalatom az, hogy a szalagkábel szokott eltörni, vagy a csatlakozó feljön, főleg ha sokszor szétszedik. És azért szedik szét mert az olvasófej hamar beég és bizonytalan lesz a működése. Sok ilyen átment a kezemben, mivel annak idején foglalkoztam a behozatalukkal. Ha meg is csinálod, szerintem akkor se fog lemezt olvasni. Általában a főmenü háttere és grafikája is a dvd olvasó panelján van tárolva. Ha nincs háttér, akkor biztos kábel, vagy csatlakozó hiba.
(#) peter1995 válasza zoszka hozzászólására (») Márc 12, 2015 /

Hát mikor a dvd üzemmódra nyomkodom a mode gombbal kiírja hogy dvd és onnantól sötétség. Szétszedve még nem volt gyári matrica rajta volt.

A kártyaolvasó és a dvd egy vezérlésen fut. Ha esetleg zárlatos valamelyik akkor a másik se megy. Húzd le a fejkábelt és ha tudod a motorokat is. Próbáld panelon végigmérni a kábelt. Ha minden ok akkor keress stab ic-ket azokat fullon járatják. A legutóbbiba ami jelenleg is van nekem egy 3.3V-os kis smd stab ment tönkre. Ehhez tartozik, hogy a cimbimnek is hozattam egyet és 2 hét különbséggel neki is elszállt ua az alkatrész 13 hónap után. A hibajelenség ua volt mint nálad.
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2015

A kártyaolvasó és a usb valóban egy közös szalagkábelen megy a olvasó panelra. Az 5V és a 3,3V is megvan. Az előbb azért nem tudtam mérni mert nem DVD módban volt és csak akkor ad tápot a panelra. A motorok sajnos forrasztva vannak. Ami még hozzátartozik, hogy mikor kap tápot a panel akkor a nagy IC Sunplus sphe8202D kezd erősen melegedni

Az a fejhez tartozó D/A proci. Az is 3.3V-os. Nem feltétlen csak 1 tápot kap minden. Sőt biztos, hogy nem. A perifériák külön külön kapnak, külön stab-ról.

Lehúztam a fejról a szalagkábelt akkor is melegszik. A villanymotorokat is az vezérli? Mert egyszer régen egy dvd lejárszónál jártam úgy hogy nem akart olvasni és melegedett egy ic kicseréltem a cd forgató motort és azóta is megy. Pedig működött a motor, de a fene tudja...

A stabkockákat mérd végig először. Az enyémbe 7 ilyen van, amiből egy volt rossz. Ezzel kizárod az alap táphibákat és könnyen merhető is. Hja és igen, az vezérli. Az SD-t is ez olvassa és dekódolja.

Ezek lehetnek az "egészen nagytól" a nagyon kis fizikai méretűig bármilyenek? 4db ot találtam kinek van kis hűtőzászlója
Ohh valamelyik motor zümmögött de nagyon szenvedősen. A hűtőzászlós alkatrészeken nenlehet ésszerű adatot mérni... A csatlakozóig megvan az 5V onnantól a hűtőzászlós darabokon már csak 1,7 körüli értékek

Típust olvasd le és nézd meg mennyinek kell lennie. Ha a bemeneten van, de a kimeneten nem annyi, amit a típus jelöl, akkor vagy zárlat van, vagy rossz a stabko. Ha találsz ugyan olyat és a gnd-jük azonos, akkor rövid időre, próbaképp kösd át a másikról a kimenetet. Ha feléled akkor tuti rossz a stabko.

Az előbb nekiértem a testnek a műszert gnd mérőcsúccsal és az olvasófej koppig kiment végállásba, átugrottak a fogaskerekek, átnyomtam a modet, hogy álljon meg. Nem lehet hogy valami forrasztás az autóban rázkódás miatt elrepedt? Előttre meg beraktam a lemezt és kézzel tekertem a motort, hogy vigye be a lemezt aztán mikor beért beindult a motor és kilökte a lemezt.

Ezzel kezdtem a belekotyogásom. Mérd meg a szalagkábelt, ami összeköti az olvasó paneljét az alaplappal. A csatlakozóknál mérd(panelon) szakadásvizsgálóval. Persze vedd le előtte a tápot.

Köszönöm a segítséget, holnap újra nekiállok, mára elég volt

Még annyi, hogy mikor a motorok próbálkoztak, nem melegedett a proci.
(#) peter1995 válasza zoszka hozzászólására (») Márc 13, 2015 /

Helo. A cd panelon 2stabot talaltam egy 3,3v os es egy 1,8v os. Ezeknek meg is van a feszultseguk. A rádió fopaneljan is van egy 5 es egy 9v os azok is jok.
Mikor dvd funkcióra kapcsolom semmi mozgás a proci es a 1,8v os stab melegszik. A cd panel nelkul 4,9v az 5v a pabellal egy tizedet esik.
Az 1,8v mit táplál?
(#) zoszka válasza peter1995 hozzászólására (») Márc 13, 2015 /

A proci rom-jának a tápja...

Hajajj. Procival lenne valami gond?

Ezt már nem tudom.

Gondolom azzal hülyeséget kérdezek, hogy a proci mit vezérel, mert mindent... Az 1,8V-os stab 23mA vesz fel az 5V-ból.

A belső program futásához kell. Nem is kell több áramot felvennie. De ha rákeresel a datasheet-jére akkor ott látható is. Külön van minden funkciónak tápja, aztán hogy ebből melyikek vannak közös tápon, az legfőképp az adott perifériák terhelésétől függ. A stabkók max 1A-t, de folyamatosan 0.5A viselnek el. Jellemzően a folyamatos áramfelvételt 8-900mA-re álítják be, hogy legyen eladható a következő széria is. Gondolom ezt nem kell ecsetelni.
Igen, mindent ez vezérel (audio, video, sd,usb,mikrofon,dekoderek...stb). A rádió, tv, menü, gps... stb ezeket természetesen nem, másként fogalmazva az analóg és egyedi perifériákon kívül mindent.
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2015

Ertem. Maga a proci el szokott halalozni? Vagy inbabb valami hozzakapcsolt resz hibája miatt melegedik es blokkolja a működést.

Inkább a körülötte lévők halnak ki. De még mindig azon vagyok, hogy kontaktos, vagy tápos.

És táphiány miatt csinálhat olyat, hogy melegszik a proci? Bár ha azt vesszük a végfokok is össze vissza hibáznak ha pl csak féltápfeszt kapnak. Holnap délután lesz időm nekiállok méregetni tovább. Esetleg egy kiszerelt nyák "sütőzése" érdemes próbálkozás volna?

Én nem ajánlom. A sütőben nem tudod irányitani és koncentrálni a hőt. Nem onozó

Értem. A szalagkábelt kisípoltattam magában az jónak néz ki. holnap összecsatlakoztatom a két panelt és úgy sípoltatom. Ha az sem akkor marad valami hibás alkatrész. Nemtudom írtam e már délután lekötöttem az összes motort és akkor is volt melegedés így talán azokkal nincs gond

A mechanika pozíció kapcsolóit is mérd meg. Írtad hogy kiadta a lemezt amikor belehajtottad kézzel. Ha minden igaz van benne egy, vagy két infrasorompó is. Ezek hibája is okozhat katyvaszt.
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2015

Igen igen. Van benne 4db infra led 2-2 és van 2 db mechanikus kapcsoló az egyik a fej mozgató végállása a másik a lemez behúzás végállása. Az, hogy kidobta a lemezt csak egyszer volt, és akkor is kiért végállásba de nem állt le a motor. Talán az infra kapuk lennének hibásak? Azt viszont ki tudom mérni. NA mindjárt Mert ha jól sejtem mikor a lemezt elkezdem betolni az érzékeli, hogy ott van és kezdi működtetni a mechanikát.
(#) zoszka válasza peter1995 hozzászólására (») Márc 14, 2015 /

Kivéve, ha a lemez végállás is érzékel (rosszul). Mert ugyebár minek húzza be, ha már úgy érzi a kapcsoló, hogy bent van. Az infra akkor is takarva van. Vagy ilyesmi
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2015
(#) peter1995 válasza zoszka hozzászólására (») Márc 14, 2015 /

Hat ügye 4db infra led van. Abbol ketto a cd meghajtó paneljan es ketto vele szembe es onnan 3 szal meg a panelra. Namost ami a pabelon van 2led az kamerán át vilagit re ami vele szembe jetto az sotet. Annak is kene világítani?
(#) zoszka válasza peter1995 hozzászólására (») Márc 14, 2015 /

Nem. Az a vevő. Ott változik a kimenetén a jel, ha megszakítod a sugarat.
Következő: »»   123 / 215
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem