Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » AVR-es alkatrész (tranzisztor) teszter
 
Témaindító: Sly, idő: Máj 25, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   72 / 72
(#) raczg hozzászólása Jan 14, 2018 /
 
Köszönöm mindenki segítségét. Most már tökéletesen működik a teszter.
(#) Temela hozzászólása Feb 17, 2018 /
 
Üdv!

Újra elhalálozott egy teszterem. A hiba, hogy hibásnak jelez mindent. Két csúcs (1-3) között több, mint 11 megaohmot mér és ennyi. A menü rendszerében pedig lépked rendesen, bekapcsol, kikapcsol- ismeretlen vagy hibás alkatrészt ír ki tesztelés során. Esetleg valami javaslat?
(#) Unfi válasza Temela hozzászólására (») Feb 17, 2018 /
 
Valószínű az ATmega328 elhalálozott. GND-hez képest mérd meg a bemenő pontokat.
(#) pipi válasza Temela hozzászólására (») Feb 17, 2018 /
 
Hali!
Mit mértél vele utoljára? Feltöltött kondi esetleg?
Akkor szerintem is proci.
(#) Unfi válasza Temela hozzászólására (») Feb 18, 2018 /
 
Egy öntesztet futtass végig azért!
(#) Temela válasza pipi hozzászólására (») Feb 18, 2018 /
 
Igen, esélyes a dolog.
(,de nem elsőre ment tönkre. Előtte nap már párszor művelt hasonlót, akkor mérőzsinor kontaktra fogtam és multival is ellenőriztem pl. tranzisztort. Így jártam...)
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2018
(#) Temela válasza Unfi hozzászólására (») Feb 18, 2018 /
 
A kailrálás rendesen lefut, jelez is ki valami értékeket.
Természetesen majd, ha lesz másik proci kicserélem és megpróbálom rátölteni a szoftvert.
(#) Unfi hozzászólása Márc 28, 2018 /
 
Sziasztok.
Olyan gondom van, ha a teszterhez grafikus kijelzőt illesztek, az enkodert nem kezeli.
Tud valaki segíteni? Trunk 1.31 verzióról van szó.
(#) szines válasza Unfi hozzászólására (») Márc 29, 2018 /
 
Most uton vagyok,de emlékeim szerint a makefile-ban kell variálni hogy ne a PD1 PD3-at használja az encoder.
(#) Hp41C válasza Unfi hozzászólására (») Márc 29, 2018 /
 
Hint for ATmega 328:
If you connect a rotary encoder to PD2/PD3, please connect the module's /CS to
PD5 and set LCD_CS in config_328.h (applies to graphic displays). Otherwise
the rotary encoder would screw up the display by interfering with the data bus.
(#) Unfi válasza szines hozzászólására (») Márc 30, 2018 /
 
Én a PD2-PD3-at használom, és így nem jó!
(#) Unfi válasza Hp41C hozzászólására (») Márc 30, 2018 /
 
Köszönöm!
(#) burgdavid hozzászólása Ápr 15, 2018 /
 
Sziasztok!

Nemrég vettem egy ilyen tesztert.
Érdeklődnék, hogy melyik sw-t érdemes letölteni rá? A mostani sajnos nem mér tirisztort meg triakot. Illetve kiegészíteném nehány dologgal pl. Zener mérés. Ehhez elég ha raepitem a cikkben tárgyalt kiegészítést a mostani panelre vagy kell más is? Milyen egyéb funkciókkal lehet még okosítani ezt a verziót?
Köszi!
(#) vision61 válasza burgdavid hozzászólására (») Ápr 16, 2018 /
 
Szia!

Ez is mér tirisztort és triakot, de csak alacsony gate áramúakat, ezen nem változtat semmit az újabb sw.
(#) burgdavid válasza vision61 hozzászólására (») Ápr 16, 2018 /
 
Azt sejtettem, hogy az ökölnyi nagy orosz tirisztort nem fogja megmérni, de egy BT151-et vagy TIC206-ot illene szerintem.
Közben nagyjából végignyálaztam az előzményeket és úgyahogy képbe kerültem a lehetőségekkel. Előkerült közben az avr égetőm is, meg tettem rá programozó tüskéket.
(#) braner hozzászólása Máj 20, 2018 /
 
Sziasztok!
Próbáltam készíteni egy ilyesmi alkatrész tesztert.Szinte ugyan ilyen.De a gondom az, hogy nincs 5V.A 9V eljut a tranzisztorig és tovább nem.A T5 nálam BC807.Elvileg AVR nélkül is meg kellene lennie az 5V-nak mindenhol? Kapcsolás
A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2018
(#) braner válasza braner hozzászólására (») Máj 20, 2018 /
 
A nyomógombra is elmegy a feszültség 8.6V.Ha a nyomógombot megnyomom a nyomógomb lábain 3,6V van.
(#) eyess válasza braner hozzászólására (») Máj 20, 2018 /
 
Idézet:
„AVR nélkül is meg kellene lennie az 5V-nak mindenhol?”


AVR nélkül is. A T5 az automata kikapcsolásért felel.Viszont , ha az ic2 bemenetére fixen rákötöd a 9v ot , akkor igen lenni kell 5v nak mindenhol ahol a rajz jelöli.

Nézd át a szerkezeted , mert ez olyan kapcsolás, ami bolond biztosan szokott indulni.Egy két aprólékos beállítás, vagy a kijelző fényerő beállítás szokott gond lenni.De ezen kívül semmi egyéb.Tehát valamit hibáztál , és azért nincs meg az az 5v neked.
(#) braner válasza eyess hozzászólására (») Máj 23, 2018 /
 
Szia!
Rákötöttem a 9V-ot fixen.Most mindenhol 7,7V van.Az 5V-os stab lábán is.
(#) braner válasza braner hozzászólására (») Máj 23, 2018 /
 
Valamint a piros led így folyamatosan világít.Ha állítom a kontraszt potit akkor csak kockák jelennek meg.
(#) eyess válasza braner hozzászólására (») Máj 23, 2018 /
 
Hát az 5v os stab kimenetén +5v nak kellene lenni , és nem 7.7v nak.A kijelző , és az atmega között az adatvonalak biztos hogy jól vannak.És hát kérdés még itt az atmegában a tartalom , hogy jó e az egyáltalán.Melyik verzió lett megépítve, és melyik nyák terv stb.Nem ártana kép is a készülékedről hátha mi észre veszünk valamit , ami esetleg elkerülte a figyelmedet.De én még mindig azt mondom, hogy valami szerelési hiba lehet még mindig.
(#) pipi válasza braner hozzászólására (») Máj 24, 2018 /
 
az 5V stab gnd-je nem szakadt a betáphoz képest?
Következő: »»   72 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu