Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » BEAG APT-100
 
Témaindító: kovi91, idő: Márc 25, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   22 / 22
(#) fecameca válasza gernerakos hozzászólására (») Sze, 16:54 /
 
Azt is ki lehetett volna mérni, ha már úgyis feszültség alá helyezted. Szerintem a vége felé van még hiba, mert a -16 V rajta van a kimeneten. Olyan, mintha az egyik vég-tranzisztor rövidzárlatban volna. Ha az IC 6-os láb 0 körüli, illetve a 2.3 láb rövidre zárására beáll 0 Volt-ra a kimenete, az IC valószínűleg hibátlan.
(#) fecameca válasza gernerakos hozzászólására (») Sze, 17:13 /
 
Most már mérni kellene, de nagyon. Szakadt ellenállás nem lehetséges? Pl: R143, 56 ohm. Én ilyenkor az összes 100 ohm alattit meg szoktam mérni a multiméteremmel. Ezeket a kis értékűeket még ki sem kell forrasztani ahhoz, nem tart semeddig.
(#) gernerakos válasza fecameca hozzászólására (») Sze, 17:25 /
 
Megyek, megmérem az ic-t, és az ellenállásokat is, aztán jelentkezem. Kezd nekem is gyanús lenni, hogy az aktív alkatrészek sorozatos döglése, az bizony valamelyik passzív miatt van. Csak találjam meg.
(#) gernerakos válasza gernerakos hozzászólására (») Sze, 17:45 /
 
Az ellenállásokat rendben találtam, de az IC-t nem. A 6-os lábon -11V van, és ez stabilan marad, ha a 2-3mat rövidre zárom. Gondolom cserés? A végére oda jutunk, hogy csak az ellenállások maradnak eredetiek. De nem baj, csak menjen. Ebben a típusban lévő kondikkal kinek mi a tapasztalata? Ebben 3 db mev-es van, azoknak jó a hírük, hogy nem kiszáradósak. Emelett vannak fekvő, sárga kondik is, ezeket érdemes lenne cserélni?
(#) fecameca válasza gernerakos hozzászólására (») Sze, 18:17 /
 
Ha egyébként a + és a - 12 Volt is megvan ott a 4. és a 7. lábakon, akkor gyanús, hogy ki van akadva az IC. A - bemenetre a hangszóró felől -16V érkezik, de mivel azt invertálja, a kimenetén annál inkább + nak kellene lenni.
(#) blasz válasza fecameca hozzászólására (») Sze, 18:31 / 1
 
Sziasztok én is sokat kinlódtam ezekkel a panelokkal egyszerüen szörnyü a fólia minősége,ha csak meglátja a pákát közeledni máris feljöttek a fólia csíkok.Körbenéztem akkor, és vettem 5000ft ért 2db hibátlan panelt.
Pedig én is megszerettem volna javitani elsőre, de feladtam.
(#) gernerakos válasza fecameca hozzászólására (») Sze, 18:35 /
 
A 4-es lábon míg be van kapcsolva a főkapcsoló, addig 0 volt, a kikapcsolás után felemelkedik olyan 7,5V-ig, majd onnan esik le, ahogy sülnek ki a pufferek. A 7-esen 3,75V. Ennek ellenére, a 6-oson stabil a 11 volt.
(#) fecameca válasza gernerakos hozzászólására (») Sze, 18:49 /
 
Ez nem 12 Volt akkor egyik irányba sem. Be kell szerezni az IC-t is.
(#) gernerakos válasza fecameca hozzászólására (») Sze, 18:51 /
 
Az ic cseréjétől várhatóan helyreállnak a végtranzisztor kollektorain a feszültségek is, vagy talán az egész kapcsolás?
(#) fecameca válasza gernerakos hozzászólására (») Sze, 19:06 /
 
Most nézem, + - 7,6 Voltról megy az IC az eredeti rajzon. Eddig amazt a másik módosított rajzot néztem. Akkor is a két oldali tápnak egyformának kellene lennie. A kimenetnek meg 0 -hoz közeli értéknek. Reménykedjünk. Ha nincs benne további hiba, vagy elkötés, akkor még jó is lehet.
(#) gernerakos válasza fecameca hozzászólására (») Sze, 19:08 /
 
Csere alkatrészem perpill nincs, szóval holnap délutánig pihen. Addig is köszönöm mindenkinek a segítséget, már csak emiatt is muszáj lesz megszólalnia.
(#) djcaveman hozzászólása Sze, 19:55 /
 
Nincs szakadás az R123, 124, 125, 126, 134, 141 4,7K ellenállásoknál? A C109 47pF nem zárlatos, átvezetéses?
(#) gernerakos válasza djcaveman hozzászólására (») Sze, 20:55 /
 
Nem, mindegyiket jónak mértem.
(#) gernerakos hozzászólása Csü, 9:23 /
 
Nem olyan egyszerű ez az IC csere sem. Ahol kerestem, ott már nem árulnak uA741pc-t, de LM741-et sem. Ehelyett van a sima uA741, ami a 14 helyett csak 8 lábú. Amennyire néztem, a lábkiosztásuk megegyzik, szóval elvileg a kisebb IC-t nyugodtan beforraszthatnám a 14 lábú helyére, és működne? (Feltéve, hogy más nem rossz, ugye...)
(#) ozpecs válasza gernerakos hozzászólására (») Csü, 9:27 /
 
Az ugyanaz, jó bele
(#) gernerakos válasza ozpecs hozzászólására (») Csü, 9:28 /
 
Köszönöm, csak fura lesz, hogy kimarad egy pár láb.
(#) ozpecs válasza gernerakos hozzászólására (») Csü, 9:39 /
 
Azok nincsenek bekötve a 14 lábúban
(#) gernerakos hozzászólása Pé, 9:42 /
 
Üdv!
Kicseréltem az IC-t, a kisebb, 8 lábúra. Nem javult meg, sajnos...
A hibajelenség: bekapcsoláskor a trafó primerjen az izzó felvillan, majd 1-2mp-ig szinte alig izzik, ilyenkor világít a kivezérlésjelző izzója is, majd kis idő után a primerköri izzó világítani kezd, a kivez.jelzőé kialszik. Emellett továbbra is melegedik a T113 - T112 páros, illetve az R142 is.
(#) fecameca válasza gernerakos hozzászólására (») Pé, 17:00 /
 
R142? Az R141 nincs vele sorba? Vagy rossz a rajz? Én sajnos csak azt a rajzot látom, amit ide feltettetek. Ilyen erősítőt én már sajnos évtizedek óta nem láttam. Annak idején is úgy lehet malacom volt, amit hidegen rosszra mértem, azt kicseréltem, és utána egyből jó lett. Akkor még lehet benne keresgélni.
(#) gernerakos válasza fecameca hozzászólására (») Pé, 17:39 /
 
Rosszul írtam: R140 melegedett, bocsánat.
(#) ROBESTON válasza fecameca hozzászólására (») Pé, 18:10 /
 
R141 és R142 közös pontja a T113 Emitterén van ....
(#) fecameca válasza gernerakos hozzászólására (») Pé, 18:28 /
 
Azért van még mindig -16 V a kimeneten. Az az oldal valamiért még mindig félre van billenve.
(#) fecameca válasza gernerakos hozzászólására (») Pé, 18:36 /
 
Ilyenkor kezdődik az, hogy az ember rója a köröket, olykor feleslegeseket is, fel lehet készülni akár több nap vetődésre is, míg végül valami bődületesen egyszerű dolog derül ki, valami leszakadt, fordítva lett betéve...
(#) reloop válasza gernerakos hozzászólására (») Pé, 19:59 /
 
Ahhoz, hogy érdemi külső segítséget tudjunk nyújtani, sajnos elég nagy munkát kéne elvégezned. A kapcsolási rajzra rá kéne írnod valamennyi félvezető lábain testhez képest mérhető feszültséget. A leolvasás legyen tized volt pontosságú és feljegyezendő a polaritás is. Mellékelek egy szerviz dokumentációból kiollózott kapcsolás részletet, hogy érthető legyen mire is gondolok.
(#) gernerakos válasza reloop hozzászólására (») Pé, 20:03 /
 
Nem ígérem, hogy ma, de szerintem meg fogom csinálni. Jó lenne, hogyha menne, és ha ez kell ahhoz, akkor meg fogom csinálni. Köszi előre is, ha készen vagyok, jelentkezem.
(#) reloop válasza gernerakos hozzászólására (») Pé, 21:56 /
 
Kijelöltem a mérési pontokat, hátha ezzel segítségedre leszek, valamint rátettem a rajzra a passzív alkatrészek értékét, ami a kiértékelésnél nélkülözhetetlen.
Következő: »»   22 / 22
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu