Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Beszélő óra
 
Témaindító: PER, idő: Márc 2, 2015
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) PER hozzászólása Márc 2, 2015 /
 
Üdv,

egyik rokonomnak szüksége lenne egy hangos (magyar) órára.
Sajnos huszonikszezertől kezdődnek.
Létezik ehhez elérhető nyákterv? A beültetés nem okozna problémát, sem az audió fájl előállítása.
Egyik elgondolásomban egy IC vezérelt áramkör lenne, saját clock-kal, amihez egy nyomógomb társulna, amit, ha megnyomunk, elindít egy rutint, ami lejátszik egy audió fájlt.
Tudtok ilyenről, vagy olyanról, ami működik és elérhető a tervrajz?

Köszi
(#) GPeti1977 válasza PER hozzászólására (») Márc 2, 2015 / 2
 
Nyákterv, tervrajz?!
Tudod az ilyen dolgokat nem a nyákterv működteti hanem a szoftver amit megírtak hozzá.
Találtam egy hasonló megoldást:
Bővebben: Tavir AVR Verseny
(#) kameleon2 hozzászólása Márc 2, 2015 /
 
Sziasztok! Nekem van olyan mikrokontrollerem, ami gond nélkül képes beszélni, sőt énekelni is a beállításoktól függően. Elég sok dialektust ismer, akcentusra is képes. Eddig csak próbálgattam, de nagyon tetszett. A szoftverek is elérhetőek - én letöltöttem. Az alapja egy Parallax P8x32 Propeller mikrokontroller. Én kétfelé bontanám a dolgot. Képes a Propeller is órát műlödtetni, de nagyon megbonyolítaná (feleslegesen) a programozást. Így fognék egy "sima" órát, amiből ki tudom nyerni az időjelet valamilyen formában és arra tenném a beszélő chipet. Mi a kívánalom? Mit kellene bemondania? Minden órát, percet, másodpercet? Vagy elég az óra, perc? Az alapszoftver megvan, de adatokkal azt is el kell látni. Le kell gépelgetni a kimondandó szöveget és a dialektus adatokat. Az sem kevés. De nem lehetetlen.
(#) Hp41C válasza PER hozzászólására (») Márc 2, 2015 /
 
Már a PIC16C84 -gyel és egy címezhető üzeneteket kezelni tudó ISD hangtároló áramkörrel megoldható a feladat. Ráadásul most a ChipCad -nál hangosan söpörnek.
(#) kameleon2 válasza Hp41C hozzászólására (») Márc 2, 2015 /
 
Nos igen - de belegondoltál, mennyire fárasztó felmondani a pontos időt? Ráadásul csak a felolvasó hangján működik. Ez pedig beszédszintézis. EMIC2 modul (univerzális text to speech). . Seven demo.
(#) GPeti1977 válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 2, 2015 /
 
RTC hez van kész spin ez nem bonyolitaná túl.
(#) Hp41C válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 2, 2015 /
 
Hát.... Lehet, hogy inkább a Bőzsöny Ferenc időbemondásait hallgatnám egy 580 .. 2000 Ft -os ISD -ből, mint egy 59.99 $ -os hangmodulból a generált szöveget.
(#) kameleon2 válasza Hp41C hozzászólására (») Márc 3, 2015 /
 
Hja kérem, aki hozzáfér! .... Én is szívesen használnám a MÁV hangarchívumát, amit a digitális bemondásnál használnak. De az sem volt olcsó. Hp41C: Igen, tudom, hogy van RTC - és igen igazad van, nekem és neked nem biztos, hogy nagy falat. De egy kezdő Propellerezőnek nem ajánlanám elsőre. Nem mellesleg. A propeller hangja sokkal szebb is tud lenni csak videót nem találtam. Sőt hangrögzítésre és visszajátszásra is alkalmas a KISS wav player spinekkel, amihez van record spin is. Külső memóriával 2GB-os wav fájlokig jó. Akkor RTC+ KISS és ugyanúgy működik és megfűzheted Ulmann Mónikát is, vagy Király Lindát, hogy adják a hangjukat a KISS-hez
(#) sooty válasza PER hozzászólására (») Márc 3, 2015 /
 
Ha most hirtelen kellene egy beszélő áramkör magyar nyelvre, a játékboltba indulnék! Van olyan tanító óra, amely bármely óra:percet bemond valószínű belül valamilyen kódkapcsoló van az óra mutatóihoz kötve, ezzel figyeli azok állását. Ezt a kódkapcsolót nem lehet nehéz egy mikrokontrolerel működtetni. Ez biztos egyszerűbb feladat mint a beszédszintézis. Persze egy sd kártyáról koolvasni a hanfájlokat sem ördöngősség.
(#) GPeti1977 hozzászólása Márc 3, 2015 /
 
Letöltötte valaki amit linkeltem? Nem kell agyalni készen van. Nyákot sem kell tervezni mert arduino shildből összepakolható.
(#) kameleon2 válasza sooty hozzászólására (») Márc 3, 2015 /
 
A beszédszintézis is megvan. Csak paraméterezni kell. A gyerekjátékok sem olcsóbbak. Gyakorlatilag bármelyik megoldás jó, adtunk elég alapötletet azt hiszem. Már csak neki kell fogni.
(#) sooty válasza GPeti1977 hozzászólására (») Márc 3, 2015 /
 
Ok. Az arduino-s tényleg nagyon jó és személyes igényekre szabható. (Viszont a gyerekemnek van ilyen órája majd jól szétszedem )
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2015
(#) kameleon2 válasza sooty hozzászólására (») Márc 3, 2015 /
 
Az szuper. Egyedül PER válaszát nem láttam még .
(#) sooty válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 3, 2015 /
 
Rosszul emlékeztem csak 5 perces a "felbontása"

DSC_0414.JPG
    
(#) kameleon2 válasza sooty hozzászólására (») Márc 3, 2015 /
 
Szegény gyerek!
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem