Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » BETA Unitra Diora rádió hibája
 
Témaindító: tams, idő: Jún 11, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 3
(#) abstrax hozzászólása Feb 9, 2023 /
 
Amúgy ha végképp le szeretnénk ütni az eredeti kérdést (kompatibilis-e a GML az STK-val?) - mint kiderült szinte biztosan NEM a válasz, nos álljanak itt fotók is ennek igazolására, hogy meg lehessen különböztetni könnyen a 2 változatot kidobozolás után.

Először akkor a GML-panelos (korai) változat. Egyszeres táp, a tök más lábkiosztás miatt eltérő NYÁK és alaktrészek.
STK-ból véleményem szerint a 015-össel lehetne helyettesíteni (lásd fentebb).
Azután már az STK077-tel készült újabb panel, dupla tápokkal (+- 21V), nem lehet összetéveszteni szerintem.

A panel szélén a számozott bekötéseket kell átnézni... biztosan lesz HF bement, Föld, + Táp, - Táp, HF kimenet...talán föld több helyen is kivezetve.
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2023
(#) abstrax hozzászólása Feb 9, 2023 /
 
Továbbá, ha jól megnézzük az újabb STK-s panelt, kiderül, hogy - szerintem legalábbis - egészen jó a topológiája, nem egy kutyaütő tervnek tűnik, az én tervem más, de ez sem rossz.
A passzív alaktrészek állapota lehet kérdés ennyi idő után, főleg a kondik (elkók kiszáradása pl?) és nyilván mára kissé idejétmúltak (fene tudja, hogy anno gyárilag milyen toleranciájú, hány %-os ellenállásokat, kondikat építettek be, reméljük egészen jókat), de itt sajnos fel kell készülnünk lelkileg legalább 1-2 alkatrészcserére így durván 40 év távlatából...
Lehet itt egyébként sokmindent modifikálni vagy javítani, nekem a legfontosabb kritikai észrevételem az üvegbiztik használata a teljesítmény kimeneten, hát ez szerintem alaposan lerontja a hangminőséget, én ezt nem használom.
Anno a Bikki-féle meg később a Ferenczy-könyvben, illetve az RT hasábjain is megjelenő STK077-es kapcsolásoknál olyasmit ír, hogy "ha kismértékű hangminőség romlást megengedünk, tegyük be ezeket a biztiket a hsz. védelem miatt" - szerintem egyrészt ha nem megyünk tartósan 4 ohm alá, nem lesz baj, illetve régen rossz ha már ezeknek kell megvédeniük a hangsugárzóinkat.
Viszont betettünk egy olyan borzasztóan szűk keresztmetszetet a teljesítmény-jelútba, ami szerintem abszurdum.
És akkor még nem beszéltünk a gyárilag vékonyka belső kábelezésről (mind a betáp, mind a hangszóró kimenet tájékán), valamint a tragédia DIN-es hangfalcsatik esetéről...
Tuningolni, modifikálni természetesen lehet, ha valaki tudja mit csinál, de nagy kár, hogy ezeket a buta gyári "szűk keresztmetszeteket" - áttételesen és sajnos szó szerint is - benne hagyták, és nem fordítottak ezekre szerintem kellő gondot.
Ja, és ennek ellenére mégis jól szólt/szól, csak kérdés, hogy nincs-e ebben a jó kis receiverben még sokkal több, ha rendesen megcsinálják...
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem