Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Biztonságtechnika a házban
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Balu hozzászólása Feb 3, 2006 /
 
Sziasztok!

Mindig csak kérdezek, bocsi (kicsit hülye vaok). Olyan gondom van, hogy szeretnék a családi-házamban valahová egy "mozgásérzékelőt" . Olyan dologról hallottam, hogy van egy fényérzékelő dióda, egy kis zseblézerrel(-piacos), belevilágítunk, és amikor a fény "megy bele", olyankor nem engedi át az áramot, de amint megszakítja vmi a fényt, az áram arra a kis időre áthaladhat rajta. Pl.: van a lézer + a dióda, és akkor elhaladunk a kettő (rejtett) eszköz között, és akkor pl. egy rezgőmotor jelez számomra, hogy jön vki. Értitek mire gondolok, illetve van erre egy nyák nélkül is megcsinálható kapcsolás? Naon szeretnék minél hamarabbi választ, mer délután megyek a boltba egy-két dologért, megvenném ehhez is a cuccokat. 5letek?
(#) Tomee válasza Balu hozzászólására (») Feb 3, 2006 /
 
Fotodióda, foto tranzisztor a neve.
De szerintem ez így nem ok! Legalább valami modulált jellel kéne csinálni, mert a külső fényre érzékeny lesz a cucc… Feltehetőleg hibásan fog működni.
(#) Gabi válasza Balu hozzászólására (») Feb 3, 2006 /
 
Szerintem: Nyák nélkül kicsit nehéz, egy pár dolgot azért össze kell kötnöd. Konkrétan ilyen eszközről (dióda) nem hallottam (ettől még létezhet). Elvileg a sima fotodioda vagy fototranzisztor is érzékeny a lézerfényre, tehát a vevő oldalon ezt is alkalmazhatod (a tranzisztorral meg tudod valósítani a rezgőmotorod vezérlését is (persze a megfelelő értékek figyelembevételével). Problémás lehet viszont, hogy a normál fény is vezérli ezeket az eszközöket (megfelelő árnyékolást kell alkalmaznod). Ha esetleg olyan boltba mész, ahol segítőkészek, akkor szerintem az eladót is nyugodtan megkérdezheted.

Tomee közben megelőzött :yes:
(#) hyperprof válasza Balu hozzászólására (») Feb 3, 2006 /
 
Hy!
Ami neked kell az egy fénysorompó.
Ha körül nézel a fórumban vagy egy témakör ami ezzel foglalkozik.
Van ott egy pdf érdemes megnézni...
Az tuti nyerő!itt
(#) Balu válasza hyperprof hozzászólására (») Feb 3, 2006 /
 
Bocsi de nekem a quad 405-ös erősítő topic jött be , és semmiféle pdf nincs itt!
(#) hyperprof válasza Balu hozzászólására (») Feb 3, 2006 /
 
Sry!
Ez tanán sikerűlt! Itt.
(#) Kera_Will válasza Balu hozzászólására (») Feb 3, 2006 / 4
 
HI!

Passziv infravörös PIR kapcsoló nem jó neked mozgás érzékelésnek ???
Boltba kapható komplett cuccos. 2-5 ezer Ft kimenete pedig általában 220as fogyasztót tud kapcsolni azután bármit vezérlehetsz . Lásd mozgás érzékelős lámpa kapcsolók...
Érzékenysége látó szöge távolsága változó tipustól függ.
(#) Balu válasza hyperprof hozzászólására (») Feb 3, 2006 /
 
Bejött, de az egy M*RHA bonyolult kapcsolás, és én még kezdő vaok, amúgy köszi a fáradalmat. A googleba találtam néhány képet, és ott volt olyan fotodióda, aminek kettő lába van. Akkor aztat hogy kell bekötni? Illetve a gyűjteménybe se volt olyan ami nekem jó! Please help!
(#) Gabi válasza Balu hozzászólására (») Feb 3, 2006 /
 
Fogsz egy müszert, ellenállásmérésre kapcsolod, rácsatlakoztatod a fotodiodára amit vagy lesötétitesz vagy fény felé forditod. Ha a müszeren látsz változást akkor megnézed a müszerzsinorok polaritását. (+/- -> katód/anód) és e szerint kötöd az áramkörbe. Ha nem látsz változást akkor megcseréled a dióda lábain a müszerzsinorokat. Közvetlenül ezt nem kötheted semmire, mert csak kis áramot ereszthetsz át a diódán.
(#) Kera_Will válasza Balu hozzászólására (») Feb 3, 2006 /
 
HI!
Ebben a könyvben is van riasztó sugármegaszakításra :

http://oldradio.tesla.hu/konyvekegyben/elektronikai%20receptek%203.djvu

receptkönyv

meg sok más is 70-77 oldal közt van a sugársorpmpó.
Sok sikert !
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem