Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » BluePanther v350b PNA javítás
Lapozás: OK   1 / 1
(#) HungaryFox hozzászólása Aug 26, 2012 /
 
Sziasztok!

Tegnap került a kezem közé egy BluPanther V350B típusú PNA készülék melyen sikerült is előcsalogatnom a WinCE felületét és programokat raknom rá. A továbbiakban is szerettem volna használni, de tegnap reggel amikor bekötöttem a tápra az egyik alkatrész egy rockkoncertnek képzelte magát és füsteffekttel jelezte nekem, hogy ő kiszáll a bandából.

Sajnos képet nem találtam a készülék paneljának azon oldaláról amelyiken az érintett alkatrész van, nekem meg nincs elég jó fényképezőm hozzá, hogy megörökítsem.

Az alkatrész a tápcsatlakozó túloldalán van, kicsi, sárga színű, téglatest alakú, C145-ös nyákfelirattal. Több hasonló is van rajta.

A kérdéseim a következők lennének:
- van-e valakinek hasonló készüléke és megtudná-e nekem nézni milyen felirat van az alkatrészen, vagy valaki aki ügyesebb a google barátunk használatában és talál róla képet?
- ha igen, mennyire lehet macerás beszerezni és kicserélni vagy helyettesíteni ezt az alkatrészt?

Köszönöm!
HunFoxy
(#) Ricsi89 válasza HungaryFox hozzászólására (») Aug 26, 2012 / 1
 
Szia!
Az egy tantál kondi volt, gondolom a tápot szűrte. Viszont a kondik nem szoktak csak úgy elfüstölni, valami oka volt, hogy kiadta magából az éltető füstöt. Amikor tápra kötötted, akkor a saját tápjára kötötted, vagy mire? Fordított polaritást és a nagyobb feszt sem viselik jól. És lehet más is tönkrement, nem csak ez.
(#) HungaryFox válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 26, 2012 /
 
Szia!

Nem volt saját tápja, csak egy készülék maga, így kaptam kézhez. Kerestem hozzá egy 5V-os adaptert ami jó hozzá, ezzel működött. De valószínű figyelmetlen voltam,n mert amikor másnap bekapcsoltam, lehet a polaritás fel lett cserélve (olyan adapter ahol a feszültség és a polaritás változtatható) és ez volt neki a probléma. Remélem másnak nem esett baja és csak ez az egy alkatrész szenvedett kárt.

Ilyen alkatrész beszerzése nehéz és drága?
Egy PDA-kkal és PNA-kkal foglalkozó oldalon sajnos nem segítenének, mert mondták, hogy ezen márkával nem foglalkoznak már, valamilyen ok miatt.

Illetve gondolkodtam azon is, hogy ezen a board-on lehetne-e olyan ugyanolyan alkatrész amihez nem kötődik semmilyen fontos funkciós és jó lenne cserealkatrésznek.

Köszi!
(#) hbfj hozzászólása Aug 26, 2012 / 1
 
Szerintem van meg par ilyen panelem otthon - este 10 utan megnezem , ha kell ,irj ram privit,szivesen kuldok es jatszhatsz vele
(#) Ricsi89 válasza HungaryFox hozzászólására (») Aug 26, 2012 / 1
 
A beszerzése nem nehéz, csak tudni kellene a méretét és akkor lehetne szerezni. Szerintem max 10µF-os lehetett. A gond ott van, hogy ha fordított polaritást kapott, akkor lehetséges, hogy más is tönkrement, csak nem látszik. Ha van a bemenetnél védődióda, akkor az is tönkremehetett. Igazából ha kiveszed a kondit, akkor is el kellene indulnia, ha tényleg csak ennyi baja van. Rámérhetsz még a bemenetre is ellenállásmérővel, hogy nincs-e zárlat a bemeneten.
(#) konam válasza HungaryFox hozzászólására (») Aug 26, 2012 /
 
Szia egy jó tanács!!! Egyes PNA-hoz speciális táp kell!!lehet semmi gond a készülékkel.
(#) konam válasza HungaryFox hozzászólására (») Aug 26, 2012 /
 
Talán érdeklődj egy szakszervizbe mi lehet a gond ot több tucatot javítanak hidd el ha tudnak segítenek.üdv.
(#) Ricsi89 válasza konam hozzászólására (») Aug 26, 2012 /
 
Azt írta, hogy előzőleg működött vele, tehát nem ez a gond. Inkább az, hogy lehetséges fordított polaritást kapott a gép.
(#) papuska47 válasza HungaryFox hozzászólására (») Dec 6, 2012 /
 
Ha segíthetek azzal hogy van egy cím: *

*Törölve ez így reklám.
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2012
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem