Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Bluetooth hangsugárzó készítése
Lapozás: OK   3 / 3
(#) antikzsolt válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 1, 2022 /
 
Ezt jeleztem is a megrendelőnek hogy nem lesz pille könnyű. Már az aksi is majd 700gr. De mivelhogy targoncára lesz akasztva így annyira nem számít. Nagy és szép(elfogadható) hangja legyen és bírja a 8 órás üzemet. Évente legalább egy tönkremegy neki de mire talál másikat ami jó sokszor megvesz még 2-3 fajtát. Emiatt is lesz modul rendszerű a belseje.
(#) antikzsolt válasza proba hozzászólására (») Jún 1, 2022 /
 
A bolti rádiók sincsenek bezárva tűz és robbanásmentes dobozba. De azért védve lesznek mindenképp a por és víz ártalmaktól.
(#) antikzsolt válasza mateatek hozzászólására (») Jún 1, 2022 / 1
 
Akkor marad a külön tápos megoldás. Azon gondolkodok ha beteszek egy step down convertert a bt modul akkor is becsipogna ha zenehallgatás közben lenne töltve? Habár ez már szerintem annyira nem lényeges dolog. Próbálom a töltést megoldani egy helyen.
A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2022
(#) mateatek válasza antikzsolt hozzászólására (») Jún 1, 2022 /
 
Ez sem könnyű. 21 kilogramm. Lucfenyőből, hogy "könnyű" legyen. Egész jól szól.

IMG_1104.JPG
    
(#) Inhouse válasza antikzsolt hozzászólására (») Jún 1, 2022 /
 
Az alap DC-DC konverterek nem leválasztottak galvanikusan.
Az akkus cuccokból az olcsóbbak úgy spórolnak energiát, hogy nincs mélyük, mivel az a rész zabálja a legtöbbet, meg a rendes hangszóró is drága. Papírszélűt tesznek bele, ami a jobb érzékenység miatt hangosabb, csak hát nem az igazi. A kisebbekben gumiszélű van, csak azok meg kicsik. A komolyabbak meg drágák.
A kicsik közül a JBL cuccán ámulok el, hogy hogy csinálják ezt...a kamu másolatok ha kívülről elsőre nem is észrevehetőek, amikor megszólalnak rögtön bukta.
Ha többet elfogyasztott már ilyenekből, és esetleg meg vannak még, lehet szemezgetni belőle, gondolom főleg mechanikusan történik velük valami, vagy az akku adja meg magát. Ezekből rendes, masszív dobozba építve már össze lehetne hozni egy strapabíróbbat.
(#) antikzsolt válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 1, 2022 /
 
Membrános megoldása van a mélynek. Én is erre gondoltam hogy követem azt a vonalat és takarítok meg egy kevés aksit. A hangszóró viszont amit kinéztem gumis, tehát valami jobb fajta kell is hogy vízálló legyen. Hűtő raktárba dolgozik, és bizony 30 fokos eltérés nem ritka és lecsapódik a pára. Itt bőségesen meglesz a méret is a 10cm mérettel. Sajnos nincs meg mert mint ahogy írtam a pára betett nekik és ment a megfelelő kukába miután mentettem a menthetőt. Nagy részben elektronika döglik el benne. Aksi ha nem megy az szoktam neki cserélni. Mechanikusan eddig csak az évek alatt egy sérülés volt. Ott viszont megborult a targoncával együtt.


mateatek azzal sem mennék el szívesen bulizni bárhová is
(#) mateatek válasza antikzsolt hozzászólására (») Jún 1, 2022 /
 
Ha azt szeretnéd, hogy hangos legyen, akkor ahhoz kellenek méretek is és jó hangszóró. Itt a méret megvan. Érzékenyebb hangszóróval is csináltam ilyesmit, az nagyon ott volt.
(#) antikzsolt válasza mateatek hozzászólására (») Jún 1, 2022 /
 
Igen tudom hogy kell a méret. Ezért is megy kettő darab 10cm hangszóró a kicsi 2x 5cm helyett. A doboz méretét majd variálom hála a lézergépnek az nem probléma. 12cm magasság úgy is lesz és ha jól saccolom kb 5-6 cm vastagságnál már eléggé elfogadható lesz a minősége. 25*12*6cm lesz a várható mérete. Ez még elfogadható méret és ha nem is tökéletes a hangzása a targonca mellett úgy sem lehet észrevenni annyira.
(#) Gafly válasza antikzsolt hozzászólására (») Jún 1, 2022 /
 
(#) antikzsolt válasza Gafly hozzászólására (») Jún 1, 2022 /
 
Maga a készülék nem lesz órákig bent a +5 fokban, max 5-10 percig de ezt napi szinten több alkalommal is el kell viselni neki és a gond akkor van mikor kijön a melegre vagy bemegy a gyár részre ahol magas a pára tartalom. Ezért kell mindenképp úgy megoldanom hogy könnyedén javítható legyen(moduláris) vízálló(plexy) és megfelelő védelem az elektronikának is kell palstik spray gondoltam hogy teszek rá. Viszont ahogy kezd alakot ölteni a készülék nekem már nem kellene mert igencsak drága már. Lassan 30.000ft körül jár az ára és ebbe még munkát nem is számoltam.
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem