Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Bluetooth kérdések
 
Témaindító: Gory, idő: Szept 13, 2005
Lapozás: OK   10 / 19
(#) pucuka válasza Balazs98 hozzászólására (») Máj 27, 2016 /
 
Kösd át a jack -ot a hangszóró kimenetre. Jobb lenne a hangerő szabályzóra, de könnyen lehet, ahhoz nem lehet hozzáférni.
(#) Balazs98 hozzászólása Máj 27, 2016 /
 
Nagyonszépen köszönöm!
Tökéletes
(#) Juci hozzászólása Júl 5, 2016 /
 
Sziasztok!
Van egy BTM 182-esem, amit usb-uarttal rácsatlakoztattam a gépemre. Termiten programozom. A telefonomról szeretnék neki időadatot átküldeni, ami át is megy az appon keresztül, azonban nem pontos. (Ha beállítom hogy 9:00 és átküldöm, másodpercben nem 32400 megy át, hanem 36990.)
Valakinek van tippje miért van ez?
Előre is köszi!
(#) kameleon2 hozzászólása Júl 18, 2016 /
 
Sziasztok! Keresek Bluetooth+ Wifi megoldást jó supporttal. Jelenleg már van egy jó Bluetooth megoldásunk Class1 teljesítménnyel, csak közel 50$ az ára. Keresek olcsóbb megoldást, ha lehetne Bluetoot+ Wifi lenne a legjobb. Ki mit javasol? Mivel van jó tapasztalat? Előre is köszönöm a segítséget! Quectel is tetszik, van 10$ körül, de nem tudja a Wifit. Inkább GSM és GPS a bluetoothon felül. Nekem kifejezetten Bluetooth (3.0, 4.0) és Wifi kellene. Legjobb lenne saját antrennával a panelen.
(#) PDM hozzászólása Júl 22, 2016 /
 
A most érkezett HC-05/ZS-040 modulok (version: hc01.comV2.1) eltérnek a korábbi (version:
2.0-20100601) moduloktól. Azon túl, hogy van egy kék led is a panelon, a „STATE pin” nem kimenet, nem jelzi az összeköttetést, hanem lebeg. Természetesen a ”POLAR” sem működik.
Van valami parancs, amivel ez gyógyítható? (Az „AT STATE?” használatával alaposan be kellene
nyúlni a meglévő sw-be.)
Előre megköszönöm a válaszokat.
(#) Bakman válasza PDM hozzászólására (») Júl 22, 2016 /
 
Az itt található leírás és a mellékelt doksi szerint az AT+POLAR parancs segítségével lehet a PI09-es kimenetet aktiválni.
(#) PDM válasza Bakman hozzászólására (») Júl 22, 2016 /
 
Kösz. hogy ránéztél, de a POLAR paranccsal nem PIO9 aktiválását lehet elérni, mert az mindig aktív, hanem a polaritását lehet beállítani, azaz magas vagy alacsony szint jelezze a konnektált állapotot.
A hiba oka : a PIO9 kivezetés, a mellékelt fotón a jobbról a harmadik pad nem volt beforrasztva.
A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2016
(#) trickentrack hozzászólása Aug 19, 2016 /
 
Üdv!

Erősítőt építek és megfordult a fejemben, hogy mi lenne, ha telefonnal rá lehetne csatlakozni és úgy kapná a bemeneti jelet. Ezt bonyolult lenne megoldani? Illetve programozni kellene hozzá? Mivel ahhoz még nincs eszközöm!

Előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2016
(#) Norberto válasza trickentrack hozzászólására (») Aug 19, 2016 /
 
Nem feltétlenül kell hozzá programozni. Elég, ha csak beszerzel egy új vagy használt A2DP-s eszközt, aminek van sztereo kimenete. Azt a kimenetet illeszteni kell az erősítőhöz, az tény. Onnantól kezdve csak az A2DP-s eszköz néhány funkció gombját kell kivezetned (eszköz párosításhoz, hangerő, stb.). Persze ezek egy része kiváltható programozással, de nem mind.
A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2016
(#) trickentrack válasza Norberto hozzászólására (») Aug 19, 2016 /
 
Rendben, megkérdek pár ismerőst! Illetve van egy bontott bluethootos hangszóróm amin van egy bluethoot modu, az magában elég? Vagy s fő vezérlőröl is kellenének cuccok?
(#) csibesz2992 hozzászólása Okt 31, 2016 /
 
Sziasztok!
Egy HC-05-t öt próbálgatok éppen.
A problémám az, hogy amíg nem kap új parancsot, addig a korábbi választ adja vissza folyamatosan, végtelen ciklusban.
Az adatlapot végig bújtam. Valakinek van ötlete?
(#) Bakman válasza csibesz2992 hozzászólására (») Okt 31, 2016 /
 
Leírnád pontosabban, hogy mit csinál? Küldesz valamit az UART portra és a választ ismétli? Mit küldesz?
(#) csibesz2992 válasza Bakman hozzászólására (») Okt 31, 2016 /
 
Az összes AT parancsra jön a megfelelő válasz, csak végtelenszer.
Pl. AT parancsra végtelen számú OK jön vissza, mindig új sorban kezdve.
(Putty terminál-HC05 bt modul)
(#) Bakman válasza csibesz2992 hozzászólására (») Okt 31, 2016 /
 
Érdekes. Másik Terminal programmal próbáltad? Párszor játszottam ilyen modullal, nem találkoztam a jelenséggel. Az AT parancsok után küldesz valamilyen lezáró karaktert (CR, LF)? Tudtommal nem kell ilyesmi, hátha az kavarja meg a dolgokat.
(#) gyeneratus94 hozzászólása Nov 21, 2016 /
 
Üdv mindenkinek! A kérdésem az lenne, hogy egy bluetooth-os hangszórót át lehet e alakítani lámpának? Szóval, hogy telefonon megnyomok egy gombot és a lámpa ki-be kapcsol. Köszönöm a segítséget!
(#) hapro hozzászólása Nov 25, 2016 /
 
Sziasztok! A kérdésem az, hogy a Bluetooth-os audio jel továbbitás jár-e bizonyíthatóan hangminőség romlással? Azzal tisztába vagyok, hogy nincs nagyon mértékegysége a hangminőségnek. Illetve van-e a kábel, kontra Bluetooth összehasonlításban tapasztata bárkinek?
(#) pucuka válasza hapro hozzászólására (») Nov 26, 2016 /
 
A digitális átvitelt azért szeretjük, mert a környezeti zajok, zavarok sokkal kevésbé terhelik, mint az analóg átvitelt.
Ha csak az átvitelre vagy kíváncsi, annak a minőségét az átalakítók befolyásolják legjobban. Az analógnál a mikrofonok,és a hangsugárzók, digitális átvitelnél az A/D, és D/A minősége.
Mivel Bluetooth-on a digitális jeleket átalakítás nélkül visszük át, nem sokat ront a helyzeten.
(#) Inhouse válasza hapro hozzászólására (») Nov 26, 2016 /
 
Tehát a fogadó készüléktől is függ, ami analóg hanggá alakítja. Meg az átviteli közegtől, lassan majd lehet kapni javított dielektrumú audiofil levegőt a két készülék közé jó drágán
(#) hapro hozzászólása Nov 27, 2016 /
 
Köszönöm a válaszokat, pont erre voltam kíváncsi.
(#) rockersrac hozzászólása Dec 3, 2016 /
 
Sziasztok! Fura kérdés: bluetooth eszköz jelét hogyan lehet zavarni? Párommal éjszakain utazunk, és pár ,,kultúrált" egyén elég hangosan hallgat zenét bluetoothos hangszórón, és persze meg lehetne kérni őket, hogy hagyják abba, de mint dokan tudjuk az ilyeneknek az hogy megkéri őket valaki hogy ne zenebonáljanak, kb annyit ér, mint halottnak a csók. Eszembe jutott, hogy hátha valahogy zavarni lehetne az adatátvitelt. Hogy lehrtne ezt megoldani? Azt tudom, hogy egyirányú az adatkapcsolat, és remélem nem túl off a kérdés!
(#) bbb válasza rockersrac hozzászólására (») Dec 3, 2016 /
 
Szia!

Fehérzaj generátor a 2.4GHz-es frekin. Mobil jammer bármelyik külföldi oldalról filléres tétel.
(#) Josi777 válasza bbb hozzászólására (») Dec 3, 2016 /
 
Csak egy apró javítás: olyan, hogy fehérzaj frekvenciája nem értelmezhető. A fehérzajnak egy, ritkábban kettő paramétere van, mégpedig a maximális frekvenciája vagy frekvencia tartománya.
(#) rockersrac válasza bbb hozzászólására (») Dec 3, 2016 /
 
Tudsz esetleg linkelni? Mert én nem találtam ,,filléres" tételben...
(#) bbb válasza rockersrac hozzászólására (») Dec 3, 2016 /
 
Utoljára a dx.com oldalon láttam ilyet kb. 6-7 éve, amikor nyomkövetőt keresgéltem. De most nagy hirtelen rákeresve én se találom, ne haragudj.
(#) Fülöp Ferenc 49 hozzászólása Dec 3, 2016 /
 
Kedves társak. Segitségre szorulnék , Pc és Alkatel-2045 között szerettem volna bluethooth lehetőséggel fájlt küldeni , rendben megtörtént a kapcsolat , de a mobil még kért egy engedélyező kódot a transzfer előtt, amit nem tudok , új a készülék , semilyen kódot nem adtam meg , nem tudom milyen kódot kér a mobil. Próbáltam a pin kódot de nem fogadta el. Ha ismerné a helyzetet valaki , kérem világositson fel . Előre is köszönöm .
A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2016
(#) bbb válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Dec 3, 2016 /
 
Szia!

A PC-n milyen oprendszer fut? Windows? XP, 7, ...? Linux? Ubuntu, Mint, ...? Kódot a kapcsolat létrehozásakor a windows generálhat neked, amit a telefonon is meg kell adnod.
De az is lehet, hogy te adod meg neki a párosító kódot, ilyenkor mindkét eszközön ugyan azt kell beírnod.
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza bbb hozzászólására (») Dec 3, 2016 /
 
Win7 ultimate fut a gépen, probálkozok ujra , köszi
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza bbb hozzászólására (») Dec 4, 2016 /
 
Nem találok W7 driver-t a micro bluetooth 4.0 Dongle adapteremhez . Lehet hogy nincs is hozzá??Amit találtam azt féluton leállitotta a w7. Teljes a sikertelenség , ha bedugom akkor az ikonja kijön az alsó soron rákattintva adja a lehetőségeket , de nem lesz kapcsolat , eddig jutottam . még egy kis segitséget remélek . a mobilon azt írja ki " A meghajtó nem található "
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2016
(#) bbb válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Dec 4, 2016 /
 
A BT kis kék ikonkája előjön? Akkor elvileg tudja használni és feltelepült. Azon jobbklikk, majd bluetooth eszközök megjelenítése után történik valami? Célravezető ilyenkor a mobilt rakni kereshető módba és a géppel megkerestetni, nem pedig fordítva. Ha így felépült a kapcsolat, akkor pedig fájl fogadása a pc oldalon és már küldheted is neki a fájlokat (egyesével).

Nekem mondjuk egy filléres BT2-es kis vackom van, az minden gond nélkül települ és működik...
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza bbb hozzászólására (») Dec 4, 2016 /
 
A kis kék ikon kint van , és küldés fogadás lehetséges , fogadni tudtam a mobilról képet , de küldeni nem tudok rá, itt egy hibaüzenet , már többször kerestettem autómatice , de semmi találat. lassan feladom , majd kábelon probálkozom. köszönöm a segitő szándékot .
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2016
Következő: »»   10 / 19
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem