Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Bőrellenállás mérés
 
Témaindító: Nanok, idő: Okt 21, 2011
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Nanok hozzászólása Okt 21, 2011 /
 
Sziasztok!

A következő problémám lenne, bőrellenállást szeretnék mérni precízen multiméterrel. De nem sikerül, mert mindig van egy pár minivoltnyi feszültség a két elektróda között.
Pedig azonos fémeket választok. Úgy viselkedik mint egy galvántelep vagy kondenzátor. Mikor bekapcsolom olyan 150 KOhm és elindul felfelé 2MOhm-ig és ennyit tud a műszerem. Ilyenkor átkapcsolom Volt mérőbe és feszültség van rajta. Mit javasoltok, használjak valamiféle kontakt anyagot, vagy próbáljak meg valahogy váltóárammal mérni?

Köszönöm!
(#) gkari válasza Nanok hozzászólására (») Okt 21, 2011 /
 
Ez nagyon ingoványos talaj. A bőr elektromos ellenállását mérni külön, csakis a bőrre vonatkozóan nem is lehetséges(hacsak nem frissen el lett távolítva az eredeti helyéről), mert az áram a bőr alatti szöveteken is megy. Jónyéhány ilyesmit mérő készűlék van-pl. a "hazugságvizsgáló", valamint a biorezonancia-készülékek, de ezek mind valamilyen elég magas frekvenciával dolgoznak, de mindezek hatékony, és reprodulálható eredményes működőképessége világszerte erősen vitatott. A biorez. készülékek közül gyógyító eszköznak még egyet sem ismertek el sehol.
(#) efraim válasza gkari hozzászólására (») Okt 21, 2011 /
 
A hazugságmérőknél használt bőrellenállás mérés sem valódi bőrellenállást mér, hanem azt mutatja ki, ha a hazudós izzad és emiatt megváltozok a vizsgált szakasz bőrellenállása. Tehát csak a változást indikálja.
(#) JackONeil válasza Nanok hozzászólására (») Nov 2, 2011 /
 
Erre van külön gyakorlat az orvosi egyetemeken. Rövid kivonat:
Bővebben: Link

Remélem segítettem!
(#) kurtyka válasza Nanok hozzászólására (») Nov 28, 2011 /
 
Szia!

A bőrnek az impedanciáját szokás mérni hídkapcsolásban konstans árammal, szinuszos jellel aminek a frekvenciája 1..100kHz közötti. Mivel biológiai mérésről van szó a mérőáramot nagyon kicsire kell választani, hogy ne befolyásolja a sejtek, szövetek működést. Egy megfelelő mérőhíddal, generátorral kivitelezhető lehet a mérés!

Üdv
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem