Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Casio Fx-39
Lapozás: OK   1 / 1
(#) rockersrac hozzászólása Okt 10, 2009 /
 
Ma sikerült hozzájutnom a téma címében már említett casio fx-39-es számológéphez,de az a bajom vele,hogy forrasztgatva van a panelen,és minden vezeték le van forrasztva a csatlakozókról! Annyit sikerült kihámoznom hogy a fekete megy valószínűleg a negatívra,de a többivel tanácstalan vagyok,mert volt rajta power szál is ha jól tudom,meg adapterről is lehetett üzemeltetni! Szeretném ha segítene valaki megoldani a problémámat! :hide: Képeket este tudok feltenni,vagy holnap,mert akkor lesz csak itthon a fényképezőm! Előre is köszönöm a segítséget! Egyébként fekete,barna,,narancssárga,piros a vezetékek sorrendje,hátha ez ad valami támpontot addig míg nem teszek fel fényképeket róla!
(#) belganarancs válasza rockersrac hozzászólására (») Okt 10, 2009 /
 
A panelről csinálj pár fotót,ha van a fényképezőgépeden makró funkció(kis virág szimbólum),akkor készíthetnél pár közelit,jól megvilágítva!
A piros általában a pozitív-de így látatlanba ne kösd össze.Várom a képeket!
(#) K.Leslie válasza rockersrac hozzászólására (») Okt 10, 2009 /
 
Üdv!
Remélem ez segít valamiben: Bővebben: Link

Bár a csati nem látszik, keresgetek még...
(#) rockersrac hozzászólása Okt 10, 2009 /
 
Itt van 4 kép,remélem tudtok segíteni! :hide: (nem vagyok türelmetlen,és nem is sürgetni akarom a megoldás megszületését,és nem is sos fontosságú a dolog,csak valamikor szeretném ha üzemelne,mivel trafó tekercseléshez szeretném beüzemelni számlálónak!esztétikai,és ,, fizikai" állapota miatt
(#) K.Leslie válasza rockersrac hozzászólására (») Okt 11, 2009 /
 
Üdv!
Még keresek leírásokat, de nem sok sikerrel. Szólok, ha van valami.
Nem vagy elfelejtve.
(#) belganarancs válasza rockersrac hozzászólására (») Okt 11, 2009 /
 
A narancssárga az egy pozitív,ha megnézed,akkor tőle jobbra van egy kondi,aminek a pozitív lába rámegy a narancssárgára,így első ránézésre.Mindjárt nézem a többit is.
(#) belganarancs válasza belganarancs hozzászólására (») Okt 11, 2009 /
 
A fekete fehér madzag az csak egy átkötés, a fekete madzagot köti át a sérült panel vezetősávja miatt,első tippre a fekete lesz a negatív(GND) a panelre rá is van írva.Nézem tovább..
(#) belganarancs válasza belganarancs hozzászólására (») Okt 11, 2009 /
 
Hopp,kilóg egy narancssárga vezeték az elemtartó alól,meg kellene nézni,hogy hol a vége.Gyanítom az elem pozitív kivezetésénél..
(#) belganarancs válasza belganarancs hozzászólására (») Okt 11, 2009 / 4
 
Bár először a piros vezetéket raktam volna a pluszra,ha enyém lenne a gépezet,akkor küldenék rá 3V-ot próbaképpen-fekete:mínusz,narancssárga:pozitív.
Képek alapján ennyit tudtam segíteni.
Üdv!
(#) rockersrac válasza belganarancs hozzászólására (») Okt 11, 2009 /
 
Pillanatokra sikerült beüzemelnem a gépet,de még erősen kontaktos szegényke,úgyhogy a gányolt forrasztásokat újra fogom csinálni,mert ha hozzáértem egy olyan ponthoz ami javítva volt,egyes karaktereknél a 0 látható! A piros az szerintem a hálózati adapter csatlakozójához ment,és lehet hogy a barna is? :hide: (elnézést,ez utóbbi kettő csak tipp)
(#) belganarancs válasza rockersrac hozzászólására (») Okt 11, 2009 /
 
Így ránézésre nem merném hálózati adapterre kötni-legalábbis a barna és a piros vezeték azért így a képek alapján nem annyira adja magát.Továbbá,ha megnézed egy vezeték még hiányzik a piros mellől,látszódik a forrasztáson,hogy a vezeték egész egyszerűen letört róla,pedig a nyákon is ki van alakítva a kis vágás a vezeték helyének-ergo ott vezetéknek kellett lennie..Az a vezeték egyébként egy negatív szál(kondi negatív lába szépen rámegy),bár ez még nem oldja meg a dolgot.
(#) belganarancs válasza belganarancs hozzászólására (») Okt 11, 2009 /
 
Olyan adatlapot kellene keresni,amin jelölve van az öt vezeték,vagy legalább megnevezve.Rá kell googlézni,hátha..
(#) rockersrac válasza belganarancs hozzászólására (») Okt 11, 2009 /
 
Azt nemtudom hogy mért van az,hogy sikerül beüzemelnem a kijelzőt,az első két karakter nem világít,a többi igen,ha megnyomom bármely gombot,elalszik a kijelző,és sötét is marad! Valami tipp esetleg? Annyit sikerült kiderítenem hogy ott az a szál a gnd-re kell elvileg menjen,majd ha hazajöttem kipróbálom mit reagál erre a gép! Hamarosan jövök vissza! És mindenkinek köszönöm az eddigi segítséget!
(#) belganarancs válasza rockersrac hozzászólására (») Okt 11, 2009 /
 
Vezetősávok,gombok leellenőriz,átvizsgál,jobb ötlet nincs,kell rajta lenni egy módválasztó kapcsolónak,azt is érdemes lenne szemrevételezni,távgyógyítani nem tudok sajni.
(#) rockersrac válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 11, 2009 /
 
Semennyire sajnos Egyébként ezt már linkelték az elején! Második vagy harmadik hozzászólás
(#) rockersrac válasza belganarancs hozzászólására (») Okt 15, 2009 /
 
Valószínű megtaláltam a hibák egyik forrását,mint kiderült,két helyen is meg van még szakadva a vezetősáv,most azokat javítom,meg az átkötéseket amiket az előző tulaj csinált,azokat rakom rendbe,mert valószínű hogy kontakt hibás helyenként a forrasztása! Egyébként már azt el sikerült érnem hogy működjön a számológép ha tápfeszt kap! Úgyhogy mostmár TALÁN használható lesz végre! Mindenkinek köszönöm a segítséget,a tippeket,hamarosan jelentkezem ismét,hogy mik a fejlemények!
(#) rockersrac hozzászólása Nov 21, 2009 /
 
Sikerült üzemelésre bírnom időközben a kicsikét,csak ahogy megoldódott a dolog,el is felejtettem hogy nyitottam ezt a témát! :hide: Szóval akinek jár ami jár,az megkapja a magáét!
(#) fgabor87 hozzászólása Dec 14, 2014 /
 
Sziasztok.
Nem pont ehhez a témához, de nem akartam új topicot nyitni, mert lehet, hogy 2-3 hozzászólással vége is lesz.
Szóval van egy Casio JF-100-as kis számológépem. Egyik napról a másikra a kijelzője nem működött megfelelően. Pl a 0 helyett egy 1-est ír ki, tehát a nullának csak az egyik "szárát" mutatja. Minden helyen más-más részt jelenít, vagy éppen nem jelenít meg. Az egész kijelző ilyen, sehol nem jelennek meg normálisan a számok. Szétszedtem, mert én a kijelző szalagkábelére gyanakodtam, bár mivel zárt dobozban van az egész... nem is hibás, ha nyomkodom, mozgatom, semmi nem változik a kijelzőn.
Magában a gépben nem sok cserélhető dolog van. Van kettő darab dióda, ezeknek szerintem ahhoz van köze, hogy elemes+napelemes a gép. Ezen kívül van 3 darab kondi. Okozhatja ezek közül valamelyik ezt a hibát, vagy egyértelműen kijelző, vagy esetleg processzor hiba?
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2014
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem