Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CD-ROM-ból, MP3 lejátszó
 
Témaindító: damatic, idő: Júl 19, 2005
Lapozás: OK   5 / 5
(#) damatic válasza Shoo hozzászólására (») Feb 1, 2009 /
 
Da capo. Ezt kellene olcsón reprodukálni. Én is autóba akartam, de rögtön az első hozzászólásban olvashatod, hogy miért nem ment a dolog.
(#) MaSTeRFoXX válasza Shoo hozzászólására (») Feb 1, 2009 /
 
Üdv

Pl itt Bővebben: Link vagy itt Bővebben: Link vagy itt Bővebben: Link van egy-egy lehetséges megvalósítás
(#) Shoo hozzászólása Feb 4, 2009 /
 
Hali!
Köszi a gyors reagálásokat! Remélem a napokban jobban át tudom majd nézni a kapcsolásokat, bár lehet hogy nem érdemes vele szenvedni, hisz egy fm transzmitter kb azt tudja amire szükségem van... De még egyszer köszi!
(#) damatic válasza damatic hozzászólására (») Feb 4, 2009 /
 
Megkérdeztem a VPOP-t a dologról (mivel nem EU).
22€ érték felett ÁFA köteles a behozatal, 150€ felett pedig vámköteles is. Tehát a KITSTREAM féle cucc a kettő közé esik, így az áfát kell rá megfizetni. Az még nem világos, hogy a rendelési árban benne van-e a postaköltség. Az is fontos, mert a behozatali értékbe az is bele tartozik.

Bár a szv az, hogy a postaköltséget meg lehetne bundeszelni egy külön előre utalással, és akkor azt mondaná a feladó, hogy a szállítási ktg-et a feladó átvállalja.
(#) fefelektonikus hozzászólása Jún 3, 2009 /
 
Üdv emberek!

Azok a lelkes "házilagépítők" közé tartozom, akik szeretik a saját "terméküket" fejleszteni, használni, és szeretnek zenét hallgatni, valamint autózni.

Szeretném kérdeni hogy ki hogy áll a kísérletezéssel, milyen alkatrészekböl próbálja összerakni a cuccot.
4-5 éve akartam egy ilyen kütyüt összerakni a Link alapján, de a chipek és a szakértelem hiánya miatt hanyagoltam. Most megint felmerült bennem, több ötlettel együtt. Szal hajrá!

Valamint szerintem az újfajta SSD vinyókban kellene gondolkozni, mivel ezeknél nem hat be a rázkódás, valamint a fogyasztása is kevesebb.
(#) fefelektonikus válasza fefelektonikus hozzászólására (») Jún 3, 2009 /
 
SDD, elirtam, bocsi!
(#) Norberto válasza fefelektonikus hozzászólására (») Jún 3, 2009 /
 
A piros az már a javított verzió!

Solid State Disc
(#) fefelektonikus válasza Norberto hozzászólására (») Jún 3, 2009 /
 
hmmm... igaz! Nekem meg a Disk Drive mocorgott a fejemben.
(#) Hurka hozzászólása Feb 12, 2012 /
 
Hellosztok!

Bascomban programoznék egy IDE->MP3 lejátszót. A fájlkezelés hibátlanul megy már AVR-DOSt használva (a célic egy ATMEGA128, az MP3 dekóder pedig egy VS1011-es lenne). A problémám az, hogy nem sikerül sehogy sem elindítani az MP3 dekódert. Hogyan kell elkezdeni? Hogyan kell az IC-t New mode-ba állítani? Hogyan kell elkezdeni az SDI adatstreamet? Egyáltalán hogyan kell az SCI-n keresztül a dekóder regisztereit módosítani?

Segítségeteket előre is köszönöm: Hurka
(#) laszlo raduj hozzászólása Szept 2, 2013 /
 
Szép napot!
Bátyám a napokban megharagudott ,hogy kezdem elfoglalni alkatrészeimel a muhelyét(egy kis garázs ). Azt kifogásolta ,hogy potyára halmozom fel a régi CD olvasókat, ugysem csinálok semmit veluk és hamár anyi van ,"egybol csinálhatnék neki MP3-as lejátszót a garázsába", adott a 12Vdc, (lekezelés képenn a "nagyszaki" kifelyezésel ilettet). Aval érvelt ha másnak van ilyen a muhelyben neki miért ne lenne ha ugyis elnézi a dolgaimat.
Segitségeteket kérnem , hogyan lehet ezt megcsinálni. Elmondása szerint amit látott, nem volt szétszedve a CD olvasó.

Előre is köszönöm!
(#) zenetom válasza laszlo raduj hozzászólására (») Szept 2, 2013 /
 
Szia!
Először is.
Helyesírásra figyelj oda!
Ha MP3-as zenét akarsz lejátszani, akkor ahhoz feltétlenül kell egy PC, vagy mikrokontroller.
Ha audio-t, akkor a "CD audio connectors" résznél tudod "levenni" a hangot. De ahhoz olyan lejátszó kell, amin ki vannak vezetve a play.. gombok, vagy legalább rajta van a nyák-on a helyük.
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2013
(#) Inhouse válasza laszlo raduj hozzászólására (») Szept 2, 2013 /
 
Vannak már erre témák, belefért volna, főleg, hogy nem lesz hosszú életű.
A PC-s CD olvasók nem tudnak MP3-at és nem is fognak egyszerűen. Ha arra gondoltál, hogy csak kihagytak a panelon egy IC-t, azt beforrasztod és kész, akkor el kell keserítselek. Nem fogja megérni egy vezérlést és egy MP3 dekódert építeni mellé, nagy meló és olcsón kapsz MP3 lejátszót helyette.
Anno volt itt maga a vezérlés téma, a külső play gombos volt az egyszerű megoldás audio CD-hez. Bár volt aki ügyes volt és kitartó, és megcsinálta a teljes vezérlést. MP3 dekódert/lejátszót is építettek már itt, keress rá a topicokban!
(#) laszlo raduj válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 2, 2013 /
 
Koszonom valaszotokat!
Mindenek elott, nem MP3-as dekodolot akarok epiteni. "zenetom" (koszonom) , tehat akor audio CD-erol lenne szo, a batyam csak anyit mondott ,hogy beteszik a CD-et es kilyelzes nelkul szol a zene.
Ezek szerint aram ala helyezem a CD-olvasot, a jack dugaljbol leveszem a jelt es szol a zene?
(#) laszlo raduj válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 2, 2013 /
 
Koszonom valaszotokat!
Mindenek elott, nem MP3-as dekodolot akarok epiteni. "zenetom" (koszonom) , tehat akor audio CD-erol lenne szo, a batyam csak anyit mondott ,hogy beteszik a CD-et es kilyelzes nelkul szol a zene.
Ezek szerint aram ala helyezem a CD-olvasot, a jack dugaljbol leveszem a jelt es szol a zene?

UI; az en temamnak semmi koze az MP3-hoz, az erdekelt , hogyan lehet mukodesre birni a CD olvasot PC nelkul. Mivel nem volt alapom amibol kiinduljak (egy hozza nem erto ember latott valamit) azert irtam Mp3-as lejatszot.
(#) Inhouse válasza laszlo raduj hozzászólására (») Szept 2, 2013 /
 
Külső play gombost keress és akkor úgy fog működni ahogy írtad. De a play-t lehet, hogy meg kell majd azért nyomni.
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2013
(#) laszlo raduj válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 2, 2013 /
 
Nagyon koszonom , ez erdekelt, van ilyen CD-olvasom egy tucatal, betomhetem a batyam szajat egy idore. Halas vagyok.
(#) eyess válasza laszlo raduj hozzászólására (») Szept 2, 2013 / 1
 
A mai cd olvasók , vagy dvd R/RW egységek alapból tudják lejátszani az Mp3 mat is PC nélkül.
Vagyis a hátsó részén található Táp aljzatba +5v , és +12 v megtáplálás után , és ha az egységen elől található fülhallgató kimenet , és hangerő szabályzó potméter , akkor onnan azonnal levehető a hangforrás . akár egy más külső erősítő egység is meghajtható innen.
(#) laszlo raduj válasza eyess hozzászólására (») Szept 2, 2013 /
 
Kesz van , a CD-plvaso kapott egy regi autos erositott 2X40W. Ugy orvend neki mind egy gyerek a szopokanak, en mar csak azt kivanom bar elrontana, igy megzsarolhatom en is egy kis helyel, a javitasert .
Eszreveteleim;- nem mindegyik olvasa az eredi CD-eket, talan hogy ne lehesen masolni.
-csak SLAVE allasba olvasnak igy.
(#) zenetom válasza laszlo raduj hozzászólására (») Szept 2, 2013 /
 
Akkor rakd Slave állásba...
(#) eyess válasza laszlo raduj hozzászólására (») Szept 2, 2013 /
 
Az hogy nem olvas eredeti cd lemezeket ez arra utal , hogy lehet nem sok van neki hátra .Mert ha azt írtad volna , hogy írott lemezzel csinálja ezt , akkor lehetne mondani bár ott se nagyon kéne előfordulnia , illetve ha karcos a lemez esetleg , és az olvasó fej már nem az igazi.
Akkor szokott esetleg talán hiba lenni , ha a lemezt túl gyorsan írják meg , és esetleg az olvasó nem kezeli úgy a hibás biteket mint mondjuk egy másik fajta korszerűbb cd egység .Ott szokott ilyesmi előfordulni , de ma már ez sem gyakori esett.
Egyébként ezért szoktak , ha csak audió , vagy zenei lemezeket 2x es sebességgel írni , hogy kevesebb legyen benne a hibás bitek száma.
(#) Inhouse válasza eyess hozzászólására (») Szept 2, 2013 /
 
Idézet:
„A mai cd olvasók , vagy dvd R/RW egységek alapból tudják lejátszani az Mp3 mat is PC nélkül.”

Ezt olyan nehéz elhinni, biztos? Minek raknának egy CD/CDRW, vagy akár DVD olvasóba/íróba MP3 dekódert, amikor úgyis a számítógép végzi a dekódolást?
Azt inkább el tudnám képzelni, hogy az újabbakba már nem raknak analóg audio kimenetet sem...
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2013
(#) zenetom válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 2, 2013 /
 
Erre én is kíváncsi vagyok.
(#) eyess válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 2, 2013 /
 
*Mivel , ha rendelkezik fejhallgató kimenettel , és azon szépen hallatszik a cd - n lévő hang anyag Audió , mp3 és a többi, akkor már eleve PC től függetlenül szól, Az egy dolog , hogy a pc - n ilyen olyan zenelejátszó programot használva tesszük ezt , de a cd , vagy DVD egységek pc nélkül is megteszik ezt.Járj utána , és meglátod.
Egyébként nem hogy a mai már amelyiken van , de egy ősrégi 52x sima cd író egség, ami még nem is tudta a DVD formátumot , és rendelkezik az elején a megfelelő kimenettel simán lejátssza pc nélkül , csak táp kell neki .Van vagy 50 darab belőle , ha kell küldök tesztre egyet neked.

*Szerkesztve!
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2013
(#) Inhouse válasza eyess hozzászólására (») Szept 2, 2013 /
 
Az nem téma, hogy a külső play gombos PC-s CD egység lejátssza az AudioCD formátumú lemezt, ha kap +12V-ot és +5V-ot, DAC van benne. Viszont te MP3-at mondtál, erre jó lenne valami infó, nekem ez nagyon nem kerek...vagy most már azt is írtad, hogy és a többi, tehát az optikai meghajtók viszik az OGG-ot, FLAC-et, meg mindent?
(#) eyess válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 2, 2013 /
 
Igen és a többi ez nem téma szerintem se.A többit arra értettem , hogy persze minden formátumot nem próbáltam ki , de egy filmet elindítván pl csak a hangot hallottam , és azt hiszem az Ac3 ban volt, vagy pcm.Na de mindegy az a lényeg , hogy az illető megírta , hogy működik neki innentől fogva csak felesleges köröket futunk, tehát a problémája megoldva.
(#) Inhouse válasza eyess hozzászólására (») Szept 5, 2013 /
 
Idézet:
„de egy filmet elindítván pl csak a hangot hallottam”

PC nélkül hogyan indítottad el a filmet? A hangot a fülhallgató kimeneten hallottad?
Idézet:
„Na de mindegy az a lényeg , hogy az illető megírta , hogy működik neki innentől fogva csak felesleges köröket futunk, tehát a problémája megoldva.”

Nem, neki a külső play gombos CD játssza le az AudioCD fomrátumú lemezeket. Ezt írtuk is, hogy megy, ezzel nincs gond. Amit te írtál az MP3-ról és a többiről, azzal van a gond...
A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2013
Következő: »»   5 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem