Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CDI gyújtáselektronika
 
Témaindító: rudolf992, idő: Feb 24, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   14 / 14
(#) psuser hozzászólása Júl 25, 2018 /
 
A CDI Unit-tól a gyújtótrafóra menő vezetéken mit lehetne mérni - talán ezzel kellene kezdeni és akkor innét lehet visszafelé menni a láncon , valami olyat olvastam , hogy kössek vele sorba egy 12 volt 5 wattos izzót - ez lehetséges ?
(#) Roy3 hozzászólása Szept 9, 2018 /
 
Üdv! Honda dióm CDI-ben tiltás van és alig megy. Hogyan tudnám ezt belőle kiiktatni ? Mit kell benne cserélnem ? Ez van ráírva : GFK-90-CI762F ( 13 pines )
Van egy utángyártott CDI-m, beáldoznám szét szedni ha kapnék tanácsot. Kapcsolási rajz sehol nincs, japán belpiacos a robogó.

cdi.jpg
    
(#) Roy3 válasza Roy3 hozzászólására (») Szept 12, 2018 1 /
 
Üdv ismét! Nem tud senki semmit? Közben szét szedtem a cdit.
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2018
(#) cheebito válasza psuser hozzászólására (») Feb 17, 2019 /
 
Szia
Ugyanez a problémám van ugyanilyen mocin esetleg megírnád ha sikerült megjavítanod mi volt a gondd.
Előre is köszönöm
Dani
(#) mhatalyak hozzászólása Ápr 16, 2019 /
 
Üdv mindenkinek!

Olyan gondolat fordult meg a fejemben, hogy nem létezik-e, vagy oldható-e meg egy olyan CDI elektronika, ami nem tartalmaz tirisztort. FET, vagy tranzisztor “végfokkal”. Sajnos szükségem lenne egyre a napokban, de nincs lehetőségem beszerezni jelenleg alkatrészeket, postán pedig viszonylag sok idő. Otthon meg tirisztoron kívül mindenem van.

Nézegettem google képek közt, de jobb lenne, ha lenne egy működő rajz, ha egyáltalán megvalósitható! A motor 4T 125cm Honda. 12v fix áram van.
(#) kebazsi hozzászólása Ápr 21, 2019 /
 
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy Suzuki dr250 s típusú motor cdi gyújtással a hiba az, hogy nincs szikra. Végig olvastam már a topicot és leellenőriztem a gyújtás részeit és szerintem mindent rendben találtam (a gerjesztőtekercs rúgásra csúcsban lead 7-10 voltot a jeladó tekercs kb 1 voltot ad max a gyújtótrafó ellenállásai megvannak primer néhány ohm szekunder 15 k ohm) az itt olvasottak szerint ezek rendben vannak. Abban kérnék segítséget hogyan tudnám leellenőrizni a CDI-t.
(#) Picipityu hozzászólása Máj 11, 2019 /
 
Sziasztok!
Van egy Ztech 35 robbanómotoros kerékpárom és egyik használat utáni leállítást követően nem tudom elindítani. Nincs szikra a gyertyán. Eddig próbálkoztam magamtól rájönni a hibára, de nem sikerült.
Cseréltem gyertyát, gyújtótrafót, CDI egységet és a lendkerék alatti tekercsrendszert is. A trafót teszteltem direktbe 12V-os "próbaárammal" és úgy szép nagy szikrád adott. Így az valószínű jó.
A kérdésem az, hogy merre kutakodjak tovább és hogyan?
Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2019
(#) pompidu válasza Picipityu hozzászólására (») Máj 12, 2019 /
 
A lendkerék környékén van egy szenzor, sajnos nem tudom mien fajta lehet a tiéd, de több mint valószínű az ment tönkre, ha az említett alkatrészek cseréje után sem üzemel a gép
Következő: »»   14 / 14
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu