Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CGA to VGA
 
Témaindító: huhuu, idő: Dec 18, 2009
Lapozás: OK   1 / 1
(#) huhuu hozzászólása Dec 18, 2009 /
 
Sziasztok!

A segítségeteket kérném!

Van egy CGA monitor, ami valószďnüleg elromlik nemsokára. Egy hatalmas ipari gép monitorja és a beállításokat mutatja. Esetleg valakinek nincs valami bevált átalakító kapcsolása, hogy VGA monitort lehessen rákötni? Vagy bármi mást akár tévét....

Köszönöm!!!

(#) huhuu válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 18, 2009 /
 
Ez tök jónak tünik, csak nem tudom, megnyitni a képet és kicsiben nem látszanak az értékek. Te megtudtad nyitni a képet? Nem tennéd ide fel?
(#) huhuu válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 18, 2009 /
 
Elég ösrégi masina 20 éves számgép dolgozik benne! Szerintem a driverrel gondok lennének.
Ha lehetne is nem szivesen, mivel ma vizsgáltam meg beülröl a monitort ami szintén 20 éves és a müanyag részek olyan szépen a kezemben maradtak. A monitor és a számgép a gép vezérlödobozában van jó melegben, nehogy fázzon... Az elkókat ki kell majd cserélni, de ha beválik az átalakító akkor lehet nem is fogom.

Köszönöm a segítséged!
(#) pipi válasza huhuu hozzászólására (») Dec 18, 2009 /
 
lehet hogy kallódik nálam cga monitor, ha kell keress magánban
(#) pici válasza huhuu hozzászólására (») Dec 18, 2009 /
 
Szia

Nálam meg egy CGA LCD monitor hever az asztal alatt...

(#) kalozradio válasza huhuu hozzászólására (») Jan 2, 2010 /
 
régi fekete színű "dzsámpör" van az alaplapon? Ha igen 500 forintért vehetsz egy vga kártyát a mogyoro.hu -nál. Jobbat nem tudok több mint 25 éves technológia. A két kártya csatlakozása ugyanaz.
(#) AndrewK válasza huhuu hozzászólására (») Ápr 17, 2012 /
 
Remélem aktuális még......
Ha ipari Gép masina, nembiztos, hogy szabvány PC csücsül benne, de az alkatrészek megtéveszthetik az embert!!!! Az amerikaiak (is) "trükköztek" régen ezzel.
Én most estem át ezen:
A mellékletben CGA-VGA 9tűsről 15tűsre átalakító hack Tesztelve!!!!!
De a mai monitorok nem nagyon támogatják a 15625Hz sorfrevenciát....(Az enyém is azt írta ki, hogy "Out Of Range" ). Interlace-ben is működni képes monitor jó lehet, ha mindenképpen monitor kell.
A TV jó alternatíva, újaknál is kell, hogy mennyen ezen az "alacsony" frekin a kompatibilitás miatt. Simpi adaptere (adapter-CGA-scart.gif) jó lehet, bár nem ezt a megoldást választottam, de biztos kipróbálom. Ehhez euroscartos TV kell!!!! (Régi videoátjátszó kábelt lehet oda dugni. Kétsoros téglalapalakú robosztus csatlakozó, aminek egyik széle nem teljesen egyenes) Remélem tudtam segíteni.
Jó munkát!
(#) Josi777 hozzászólása Júl 17, 2021 /
 
Sikerült már valakinek azóta megoldani, hogy hogyan lehetne megjeleníteni a CGA kimenettel rendelkező készülék jelét egyszerűen? Találtam kompozit video jelllé átalakító megoldást, de még nem tudtam kipróbálni. Esetleg van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?
(#) Bakman válasza Josi777 hozzászólására (») Júl 17, 2021 /
 
Tulajdonképpen mit keresel? CGA-VGA vagy VGA-video konvertert?

CGA -> VGA konvertereket lehet kapni, egész jól működnek. Ugyan nem írják melléjük de ajánlott az aktív hűtés egy kis ventilátor képében.

CGA_VGA.png
    
(#) szikorapéter válasza Josi777 hozzászólására (») Júl 17, 2021 /
 
Milyen a videókártya?
Anno én készítettem átalakítót , na meg ugyan kicsit bele kellett nyúlni a videókártyába is de elég szépen működött a megoldás.
(#) Josi777 válasza Bakman hozzászólására (») Júl 17, 2021 /
 
Ezt ismerem, csakhogy 2 gond van vele. Egyrészt, hogy nem derül ki, hogy támogatja-e a 320*200-as felbontást, ugyanis a mostani monitorok egyike sem. Kiírják, hogy a bemeneti jel formátuma nem támogatott. A másik, hogy viszonylag sürgős a dolog. És még valami, hogy 75 ohmos koax van behúzva, kb. 20m hosszon (ami bármire cserélhető, ha szükséges) amit szintén figyelembe kell venni. Tudsz esetleg olyan helyet, ahonnan ezt a panelt be lehetne szerezni gyorsan?
(#) Josi777 válasza szikorapéter hozzászólására (») Júl 17, 2021 /
 
Sajnos nem lehet belenyúlni a videokártyába, eléggé körülményes a dolog, ugyanis egy Siemens (WF470) PLC kártyáról van szó, aminek úgy tűnik, hogy a kompozit video kimenete meghalt, viszont van neki egy nem szabványos kiosztású TTL monitor kimenete, amiből szeretnék videojelet kinyerni. Multiméterrel mérve csak a zöld csatornán van jel, ami amúgy nem lenne gond. A panel rendkívül bonyolult, szerintem esély sincs a javítására, főleg azért nem, mert egy egyedinek kinéző hibrid áramkör állítja elő a kompozit kimenetet.
És még valami, ami talán segíthet, hogy a kompozit video kimenet szkóppal mérve +2V-os szinten van terhelés nélkül, szinkronjelek alig felismerhetőek, míg terhelve 75 ohmmal, a jel teljesen szétesik, értékelhetetlenné válik. Ezért gondoltam, hogy talán a TTL kimenetből nyert video jel előállítása lehetne a jobb megoldás.
(És még van rajta 32 dip kapcsoló, ami egy video kártyának szerintem kicsit soknak tűnik)
(#) Bakman válasza Josi777 hozzászólására (») Júl 17, 2021 /
 
A 320 x 200-as felbontás benne van a CGA szabványban, bemenetként elvileg ismeri ezt a konverter de ezt az üzemmódot soha nem próbáltam. Gyors beszerzésről nem tudok, mi is a távolkeletről szoktuk rendelni, szükség esetén.

Az általad megosztott D-Sub csatlakozó leírásában nyitott kollektoros kimenetet említenek. Elvileg akkor fogsz ott értemes jelet mérni, ha a kimenetet ellenállásokkal felhúzod.
(#) Josi777 válasza Bakman hozzászólására (») Júl 17, 2021 /
 
Kimértem és a felhúzó ellenállás már ott van, nincs rá külön szükség. A rajzról én sem tudtam egyértelműen eldönteni, hogy most kell-e rá külsőleg vagy sem. Nem kellett.
Amúgy ma kipróbáltam azt a korábban linkelt rajzot és működött egy régebbi RGB lcd monitorral.
(#) uniman válasza Josi777 hozzászólására (») Júl 20, 2021 /
 
Ha megvan a dokud, akkor abban ez is benne van:
(#) Josi777 válasza uniman hozzászólására (») Júl 20, 2021 /
 
De én hiába ismerem ezeket az értékeket, ha a monitor meg nem
Azaz nem ismerik fel a formátumot.
(#) uniman válasza Josi777 hozzászólására (») Júl 20, 2021 /
 
Egy lehetséges megoldást már mutattunk...
(#) Josi777 válasza uniman hozzászólására (») Júl 20, 2021 /
 
Én meg már válaszoltam rá.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem