Fórum témák
» Több friss téma |
Hű ha!
Főorsó ki be kapcsolás! Mach3 be kell állítanod ezt a funkciót!
Úgy meg nagyon lassú lesz, nekem a lézer a Z tengely DIR lábára van kötve.
G00 Z-0.0025 ;OFF G00 Z0.0025 ;ON
...Most a "Z Dir"-el próbálom... Remélem nem megy füstbe a tervem
Igen de az sem volt jó, ha jól emlékszem nagy sebességnél nem mindig kapcsolt.
Tervben van egy lézergravírozó galvós amely közvetlen .bmp fájlból gravíroz.
Nekem van egy célprogramom amit még a "NEJE" mini gravirozóhoz adtak. Abba BMP-t lehetett behúzni és már nyomta is. De az ha jól emlékszem Arduino rendszerhez volt kitalálva. (Laser Carver)
Pedig annak tökéletesen működnie kellene .
Csak érdeklődés szintjén kérdem,
Melyik sintipus tolerálja jobban ha nem vízszintesen fekszik hanem a "szerkezet" oldalara van feltéve .. tehat 9 fokba elfordítva, mint a fioksin??
Próbáltam a "Z Dir-el"... jó is lenne csak pont fordítva működik
Akkor tolja rá az 5V-ot amikor a fehér mező jön tehát inverzbe gravíroz. Meg lehet fordítani a portot, hogy akkor tolja be a szuflát amikor "lent van a szerszám"?
Invertálod a portot a mach3 menüjében, majd a léptetőmotor csatlakozóján megcseréled az egyik tekercs kivezetéseit.
Ilyen sinekkel és kocsikkal dolgozott már valaki? pontosságárol van valakinek infója?
A hobbi szinten elérhető sínek közt talán a legprofibb ..
Igen?? Akkor kisméretű alacsony terhelésű géphez nyugodtan lehet belőle rendelni?!
És ezek a sinek hogy tolerálják a 90 fokos elforgatást? hogy ugy mint egy fiok sin legyenek felfogatva... "Y" tengelyként gondoltam....
Mindegy milyen helyzetben építed be , ha megnézed a képeket az én kisgépemen az X tengelyen volt ilyen vízszintesen , csak az a lényeg hogy miden sínen két két kocsi legyen minimum..
Azért ez nem egészen így van. Ha elforgatja 90 fokkal, akkor a szerkezet súlyából adódó teljes terhelés az egyik oldalon jelentkezik. Ettől megnő annak az oldalnak az igénybevétele és sokkal jobban kopik, esetleg túlterhelődik.
Egy akkora gépnél amit ő szeretne készíteni , nem számottevő a különbség ,nálam 2db 15mm sínen futott a Z tengely a 400W os kínai maró motorral és két év alatt semmi baj nem volt vele , amikor csak a motort viszi akkor felül kopik amikor mar akkor alulról felfelé is is feszül tehát elvileg egyformán van igénybe véve mindkét oldal
A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2017
Nem kötözködés miatt írtam, csak jeleztem, hogy azért nem teljesen mindegy a beépítés mikéntje.
Elhiszem , nem vettem kötözködésnek (elvileg teljesen igaz amit írtál)
Igen... Bocsánat!
kaqkk-nak annyi előnye van hogy ö tudja a nagyjáboli gépméreteket meg a konstrukciot hogy milyen a terv! Mondjuk még egy kicsit összébbment most ott tartok hogy kbb 600-600 as vagy 600x400 as "külméret"! Aláb csatolom a ket iranyadó gepet! Egy valamin megy még az ötödölés ... mégpedig azon hogy fixhidas vagymozgóhidas legyen.... Mindkettő mellett van pro és kontra nekem a cnc az akkor cnc ha mozgóhidas, de ekkora méretbe valahogy mégis azt diktálja az eszem hogy a fixhidas jobb lenne! Stabilabbnak gondolom.. kb 2 honapja őrlődők ezen.... A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2017
Stabilabb is. A hátránya, hogy nagyobb hely kell neki. Előnye a könnyebb kábelezés, egyszerűbb mechanika.
A tett halála a túl sok gondolkodás... A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2017
Ha fix hidas gépet építesz akkor y irányban fele lesz a munkaterület mint a gép hossza . Ezért mivel a méret korlátozott inkább a futóhidast javasolnám .
Csatti2 ez a szlogen nagyon jo... és igen... valóban igy van addig töprengek hogy már 2 honapja lehetne gépem!
Igen ez igy van.. fele a munkaterület...
Ha a linkelt sineket használom akkor ott 48 miliméter a kocsi! Hogy a hidnak stabilitása is legyen ha ugy rakom hogy a 2 kocsi között hagyok 3-5 centit akkor is a hid futásábol max csak 15 centit vesz el! Tehát ha mondjuk egy 500×350 es belméretnél nem 250 lessz a hasznos elmozdulásom hanem 350.... az bizony 10 canti diferencia! Keresztirányba a hídon gondolom ott már elég ha csak fél... max 1 centi helyet hagyok tehát ott a kocsik kb10 centit vesznek fel ! Tehát összességébe az 500x350 böl lesz szumma 350x250! És mivel könnyű munkára tevezem, ezért a hidat se fogom agyonmerevíteni ( na jooo persze azért lessz benne anyag!) 300-400 as kinai maromotor van tervezve! A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2017
Pontosan így van, magam is gyakran ebbe a hibába esek. A döntést aszerint kell meghozni, hogy mire akarod használni a gépet. A "jó lenne ha ezt is tudná" általában eltolja a költségeket, illetve kompromisszumokra kényszerít. Ha tudod, mire fogod használni a gépet, akkor már a munkaterület mérete is jó eséllyel meghatározható. Mivel tudod, hova akarod tenni a gépet, ebből adódik ha odafér a fixhidas gép akkor azt kell megépíteni (valószínűbb így elsőre a siker), ha nem akkor pedig egyértelműen a mozgóhidas választás a jó.
600x600 helyet tudok max kiszorítani a gépnek... Igy sajnos ez adott!
Jelen pillanatban szinte biztos bem fogom kihasználni... mert eredetileg 200x300 A/4 be gondolkodtam! A megmunkálás balsa réteglemez plexi! -" És jo lenne ha elég precíz lenne NYÁK hoz"-
Ha nyákot is szeretnél megmunkálni, akkor elég merev gépet kell építened (főleg SMD-hez). Ebből adódik, hogy nem szállhatsz el a méretekkel.
Na ezaz... azért is huzok talán a fix hidas felé!
Mondjuk egy 400 x400 fixhidassal pont 300x200 hasznos területet lehet kihozni... A/4 es lap. De a futóhid az futóhid! Na a hét végéig adok magamnak időt addig még olvaskatok meg GoogleSketchUp ozok aztán meglátom. |
Bejelentkezés
Hirdetés |