Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Lapozás: OK   281 / 373
(#) kameleon2 válasza morfondi hozzászólására (») Nov 3, 2017 /
 
Jajj.. Nekem még sosem volt ilyen rossz. Mivel sikerült ezt elkövetned?
(#) kaqkk válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 4, 2017 /
 
Nekem akkor sikerült ilyet "elkövetni" amikor görbe volt a nyák és nem sikerült jól leragasztani az asztalra (nem volt a gépemen sem felületkövető sem autoleveller)
(#) morfondi válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 4, 2017 /
 
Hát igen, a kép jobb alsó része érdekes, a többi az jóval korábbi, a jobb alsó részén látható egy dip tok is, amit elég jól sikerült körbemarni, ti. alig maradt valami és ez zavar. Ez a rész volt szintezve és szerintem egy 0.1 mm-es 20 fokos gravírtű volt meg a Cyclone.
De a körbemarás szemre is nagyobb, mint 0.1 mm, pedig a Dremel csapágyazása elég jó, de lehet, hogy mégsem?
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2017
(#) gerleimarci válasza morfondi hozzászólására (») Nov 5, 2017 /
 
Idézet:
„pedig a Dremel csapágyazása elég jó”

Nekem van két darab Dremel 300-asom, de mind a kettő annyira üt, hogy kézi gravírozáshoz sem lehet használni. Csiszolásnál/vágásnál is féloldalasan koptatja a szerszámot. De lehet, hogy csak én vagyok ilyen peches.
(#) Mc Elek hozzászólása Nov 5, 2017 /
 
A Makitán (3709), nincs fordulatszám szabályzó. Ez megfelel a célnak? A vezérlődobozra tenném a bekapcsológomb, meg az E-stop közé.
2000w 230v
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2017
(#) Mc Elek hozzászólása Nov 5, 2017 /
 
Mobilról miért nem működnek a linkek?
Ha classic site-ra állítom akkor sem.
https ://www.ebay.com/itm/AC-220V-SCR-Electric-Voltage-Regulator-Motor-Speed-2000W-Controller-GFY/381250379062?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649&redirect=mobile
(#) pipi válasza Mc Elek hozzászólására (») Nov 5, 2017 /
 
Hali!
Ez a link így bizti nem jó, https után szóközzel
(#) pipi válasza Mc Elek hozzászólására (») Nov 5, 2017 /
 
Ennek a linknek sem jó az eleje
(#) tiggersoft válasza Mc Elek hozzászólására (») Nov 5, 2017 /
 
(#) Massawa válasza gerleimarci hozzászólására (») Nov 5, 2017 /
 
A Dremel alapbol nem jo egy CNC marogépbe, mert nem lehet mereven befogni. A Dremel motorja a csapágyakkal együtt egy gumi gyürükkel van a tokba fogva, emiatt a tokhoz képest a motortengely elmozdulhat.
Ilyen marogépekhez a Proxxon vagy a kinai motorok jobbak.
(#) morfondi válasza Massawa hozzászólására (») Nov 6, 2017 /
 
Dremel 200-asom is van, az rettenetes, két sebesség, rázkódik. Ez a 3000-es sokkal jobbnak látszik, nyomtattam is hozzá egy merevebb tartót, mint ami volt eredetileg. Akkor szerintetek ezért szélesebb az 0,1 mm-es gravírtű nyoma? Engem az zavar, hogy forrsziget alig marad, széles a nyom és lehet, hogy mélyebb, mint kellene?
Úgy tudom, hogy 76 mikron a fólia vastagság, akkor csak 0,1 mm mélyre kellene engedni a tűt?
Valami jó eagle beállítás? Vagy másik program? Egyébként tervezek építeni aluból egy nagyobb gépet, megpróbálom sokkal merevebbre.
(#) Massawa válasza morfondi hozzászólására (») Nov 6, 2017 /
 
Ahogy irtam, a Dremel nem jo ilyen munkára semilyen tartoban. Az eredeti Dremel nem üt ( nekem 3 van, a legöregebb már vagy 15 éves), tökéletesen forog, de az állványban nem szabad radiálisan terhelni, azaz nem a tarton mulik a pontosság. Ilyen munkára neked olyan furogép kell aminek fém nyaka van és abban van a motor csapágya.
Ha csak ilyen maromunkára kell, akkor elég egy mezei 6-12V-s modellmotor (Mabuchi,Johnson stb) amire egy pontos furofejet szereltetsz valamilyen esztergályossal és az tökéletesen fog müködni.
(#) kaqkk válasza morfondi hozzászólására (») Nov 6, 2017 /
 
Idézet:
„76 mikron a fólia vastagság”
Ha olyan nyákot veszel , az átlag nyák 35mikronos tehát elég a 0,05mm
(#) Pali79 hozzászólása Nov 6, 2017 /
 
Nem egy nevenincs valamim van. Úgy volt megcsinálva, hogy a tokmánynál és a másik végénél is meg volt fogva. Nem mondom, hogy tökéletes volt, de attól sokkal jobbat produkált mint amit a kolléga fotózott. Valahol még megvan az egyik, ha megtalálom lefényképézem.
(#) Mc Elek válasza tiggersoft hozzászólására (») Nov 6, 2017 /
 
Köszi !
(Nem értem, mobilról másolás, beillesztés, és nem jó. Átállítom classic site-ra másolás, beillesztés az sem jó. Otthon gépről természetesen OK.)
(#) morfondi válasza Massawa hozzászólására (») Nov 6, 2017 /
 
És mondjuk ez a Proxxon mennyivel jobb a Dremelnél? Az alsó csapágy miatt vagy a minősége profibb? Nyák- marásra ez már elég lehet?

Proxxon robbantott
(#) Massawa válasza morfondi hozzászólására (») Nov 6, 2017 /
 
Az más kategoria, precizios csapágyakkal és acél furonyakkal ami biztositja a pontos vezetést. Abban ki van egyensulyozva a forgorész igy felesleges a gumifészek. Finom munkára sokkal jobb mint a Dremel. (Furni, NYAKot marni finoman gravirozni)
(#) morfondi válasza Massawa hozzászólására (») Nov 6, 2017 /
 
Egy ilyen már megfelelő lehet: 300W DC12-48V Spindle motor, 48V-12000r/min, 0.3KW spindle motor for CNC milling machine+ 1pcs ER11 Collect ? 52 mm átmérőjű, elvileg a fordulatot is lehetne szabályozni. Méretét tekintve lehet ez tényleg 300 w-os (persze, 48 V-on gondolom).

Egyébként ha 0.05 mm mély marás is elég lehet a nyákhoz, akkor néhol az eagle beállításoknál a 0,3 mm mélység az már igen sok lehet, nem? Ezért is kérdeztem, hogy mik a jó beállítások egy nyák-marásnál? Mert egy 0,1 mm-es piramistű leeresztve 0,3 mm-re, az már jó széles árkot vághat.

spindle.png
    
(#) kaqkk válasza morfondi hozzászólására (») Nov 6, 2017 /
 
Nyákmaráshoz fúráshoz tökéletes , én csempét-üveget is gravíroztam vele . Pont ilyen volt a régi gépemen (képek az oldalamon a cnc témában)
(#) elektromos válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 7, 2017 /
 
Szia!
Mekkora hangja van max fordulaton?
(#) morfondi válasza elektromos hozzászólására (») Nov 7, 2017 /
 
Mindegy, mekkora, óccóbb, mint a Proxxon.
(#) kaqkk válasza elektromos hozzászólására (») Nov 7, 2017 /
 
Nem hangosabb mint a proxxon
(#) morfondi válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 7, 2017 /
 
Na jó, de hogy tudnám kipróbálni, hogy hol a bibi, vagy hogy kell beállítani a progikat, hogy tesztelni tudjam a gépet, ha már kinyomtattam, illetve összeraktam, addig, míg meg nem jön a kici kínai cucc. Pl. a grbl-t az arduinon, vagy a bcnc-t, vagy helyette egy másik vezérlőt.

Ezért kellett volna valami teszt állomány, ezért csináltam én a dip tesztet, ami a fényképen van.
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2017
(#) kaqkk válasza morfondi hozzászólására (») Nov 7, 2017 /
 
Nem tudom milyen dip tesztről beszélsz , én amikor az első gépemet megépítettem először tettem a motortartóba egy tollat és rajzoltam egy csillagot . a vezérlő a léptetőmeghajtók beállítása csak kész gép esetén kezdhető előre semmit nem tudsz tesztelni , maximum azt hogy a léptetők forognak e de ez még igazán csak a legelső lépés ..
(#) morfondi válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 7, 2017 /
 
A nagyobb teszt már megvolt, volt karika Dremellel meg az OHSW embléma, egész jó lett, de nekem a panelmarás lenne fontosabb. Az, hogy melyik az a legkisebb smd, amit még be tudok forrasztani és vezetősáv is marad.
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2017
(#) morfondi válasza morfondi hozzászólására (») Nov 7, 2017 /
 
Mondjuk, ilyet tudok-e?
(#) kameleon2 válasza morfondi hozzászólására (») Nov 7, 2017 /
 
Szia! Ilyet én biztosan tudok a saját gépemmel, de láb közötti sávot elvinni - már nem. SMD-DIP átalakítót már csináltam, az működött. Azt nem tudom a te géped meg tudja-e csinálni, de ha jól van összerakva - simán tudnia kell ezt a méretet. Nekem ugyanaz a motorom van, csak 500W-os változatban
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2017
(#) kaqkk válasza morfondi hozzászólására (») Nov 7, 2017 /
 
Az hogy ilyet tudsz e azt ne tőlünk kérdezd egyáltalán nem a marómotor függvénye (najó talán egy picit) de legfőképp a géped mechanikai kiakítása kottyanásmentessége határozza meg a gravírozás minőségét ..
(#) morfondi válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 7, 2017 /
 
ok, de ehhez kellen teszt vagy a progik, mondjuk eagle vagy valami nyáktervező beállítása, vagy gcode készen vagy hasonló. Ilyesmi látható a képem jobb alsó sarkában de vagy mély lett vagy rezeg a Dremel vagy durva a Cyclone PCB ehhez. Bár a youtube-on vannak jó videók róla csak nekem nem sikerül hasonló. Az emblémával egész elégedett vagyok (OSHW lentebb), de az nagyobb darab.
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2017
(#) kaqkk válasza morfondi hozzászólására (») Nov 7, 2017 /
 
Keresd meg a neten az eagle gcode ulp-t tedd be az egle be és már is tudsz g kódot csinálni eagle-ből , vagy tedd fel a sprint layoutot az alapból is tud g kódot generálni
Következő: »»   281 / 373
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem