Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Lapozás: OK   280 / 372
(#) guliver83 válasza morfondi hozzászólására (») Nov 19, 2017 /

Ez a gép amit linkeltem az egy nyákmaró volt anno azért gondoltam, hogy jó lehet akkor.
Na majd megépítem és kiderül mennyire bírja.
(#) gerleimarci válasza gerleimarci hozzászólására (») Nov 19, 2017 /

Most is szívtam egy kicsit egy TB6600 modullal Fordítva rakták be a dip switch-et. Nem volt mellette másik, ezért elsőre fel sem tűnt, csak hogy furcsán viselkedik. Én meg csak lestem, hogy mi lehet a baja
(#) pjg hozzászólása Nov 19, 2017 /

A
VERO.EDGECAM.V2018.R1-MAGNiTUDE
mire jó?
(#) Massawa válasza morfondi hozzászólására (») Nov 20, 2017 /

Minél kisebb dolgokat maratsz nagy pontossággal, annál merevebb szerkezet kell. Egy ilyen egykaru géppel legfeljebb rajzolni lehet krétapapirra, de nem marni 0,05 mm-s pontossággal, sajnos.
(#) Kicsa válasza pjg hozzászólására (») Nov 20, 2017 /

EdgeCam. Professzionális,megmunkálópályát generáló szoftver folyamatos 5 tengelyig.
(#) pjg válasza Kicsa hozzászólására (») Nov 20, 2017 /

Köszi.
A Mach3-hoz hasonló, vagy azt kiegészítő program?
(#) Pali79 válasza pjg hozzászólására (») Nov 20, 2017 /

A Mach3 egy vezérlőprogram a másik meg egy G-kód generáló. Tehát ilyen formán semmi köze a kettőnek egymáshoz.
(#) Kicsa válasza pjg hozzászólására (») Nov 20, 2017 /

Az Edgecam bemenete az legtöbb esetben testmodell. A kimenete pedig - ahogy Pali79 is írja - egy g-kód,ami pedig a Mach 3 (végrehajtó ) bemenete.
Kézi programozással is elő lehet állítani g-kódokat a Mach számára - nyilván egyszerűbb alkatrészeknél menni fog a dolog,csak lassúbb leszel. Egy felületmarást meg,kézzel lehetetlen feladat megalkotni.
(#) pjg válasza Kicsa hozzászólására (») Nov 20, 2017 /

Értem! Köszi nektek.
(#) brumbrus hozzászólása Nov 20, 2017 /

Üdv!
Átértékeltem a dolgokat. Egy multifunkciós gépet szeretnék készíteni, alu és nyák marására, esetleg 3D nyomtatásra. A mechanika az OX-hez hasonló C-Bema Sphinx-szen alapulna, 400x500-as munkaterülettet, 425 oz.in-es Nema 23-asokkal.
Megfelelne a célra, vagy érdemesebb lenne lineáris sínen alapulót keresni. Mi a hátránya a kerekeknek a sínnel szemben?
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2017
(#) Pali79 válasza brumbrus hozzászólására (») Nov 20, 2017 /

Akkor értékeld át újra! A 3D nyomtatás merőben más mechanikát igényel. Nem mondom, hogy nem házasítható össze, de szerintem nem szerencsés.
(#) kaqkk válasza brumbrus hozzászólására (») Nov 20, 2017 /

Hajrá ! Kezd el megépíteni , ne értékeld át többször "Az okoskodás a tett halála" Én senkitől nem kértem véleményt és (gyógyszergyártó szakmával) már a második gépemet építem , az első támasztott tengelyen mozgott a mostani u profilos kerekekkel készül .Képeket kérünk ..
(#) cua válasza Pali79 hozzászólására (») Nov 20, 2017 /

En epp ezen gondolkodtam, marmint, hogy miben mas.
Ha van egy jo CNC mechanikad, miert nem eleg feltenni ra egy extrudert es ala egy futheto asztalt?
(#) gerleimarci válasza cua hozzászólására (») Nov 20, 2017 / 1

Igazából csak vezérlés kérdése, mert a 3d nyomtatónál még van egy step dir kimenet az extrúdernek, 1-1 kimenet a hot end-nek és az asztalnak, és ezekhez 1-1 érzékelő(bár az asztalt nem mindig figyelik, sőt PLA-nál el is hagyható).
A 3d nyomtatóknak gyengébb a vázuk, spórolásból, mert szinte semmi terhelés nincs rajta.
(#) cua válasza gerleimarci hozzászólására (») Nov 20, 2017 /

Epp ezert kerdeztem
A vezerles persze mas teszta, de mechanikailag teljesen jo, eltekintve attol, hogy a munkadarab magassaga CNC eseteben altalaban joval kisebb (hobby kategoria).
(#) gerleimarci válasza cua hozzászólására (») Nov 20, 2017 /

Ez típustól függ. Én pl. most rendeltem 32 000-ért egyet, ami 150x150x150-et tud nyomtatni. A maróm (ha egyszer végre kész lesz) majd 130-at tud mozdulni a Z tengelyen.
(#) Firefighter1 hozzászólása Nov 20, 2017 /

Had kérdezzem!
Ha valaki az aluprofil+görgő verziót választja akkor ott a görgők kottyanásmentességét mivel?... excenteres csavarperselyel lehet megoldani? Illetve a fém vagy a műanyag görgő a jobb? Tudoma fém kevésbé kopik..
(#) Firefighter1 hozzászólása Nov 20, 2017 /

Illetve egy másik irány...
450-550 mm-es széles hid 300W kínai maromotorral, mennyire fog nekem behajlani logni ha (10-12 es) rétglemezből építem?

Nem azèrt tudnék hozzá rendelni aluprofilt, de "szebb lenne" ha az egész fából lenne!
Fa; réteglemez; plexi; NYÁK megmunkálás a cél!

Ha nagyon hajlásveszélyes akkor az egész profilból.... ha nem akkor az egéssz fából!
Köszönöm
(#) cua válasza gerleimarci hozzászólására (») Nov 20, 2017 /

Amiket en nezegettem az kb a 3040 es 6040 kategoria, azok azert nem valami nagyot fognak Z tengelyen.
Nekem csak a mechanika kell a tobbi mar rendben lesz.

De ez csak jovore. Most meg a 3D printerrel szeretnek jatszani kicsit.
Az olcsobb project es (valamivel) kevesbe hangos
(#) kameleon2 válasza cua hozzászólására (») Nov 20, 2017 /

Nem mindegy a cipelt súly és a sebesség. Tud 3D nyomtatóként viselkedni egy cnc, csak legyen aki kivárja...
(#) kaqkk válasza Firefighter1 hozzászólására (») Nov 21, 2017 /

A hidat csináld aluprofilból a borítást meg rétegeltből , Ha a pontosság a cél (nyák) akkor csak lineársines-lieár tengelyes (20-25mm) megoldást válassz (pontosság-kottyanásmentesség) ha műanyag -rétegelt megmunkálás a cél akkor jó a kerék is .
A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2017
(#) Firefighter1 válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 21, 2017 /

Azt hiszem marad az eredeti felallás kaqkk amit anno beszéltünk hogy nem hibrid gépezek!
Csinálok egy kb 150x150 es gépet a NYÁK-nak.
A nagyobb meg marad amilyet mutattam!

Az 500-700 lineáris sinek nagyon megdobnák a költségvetést
(#) guliver83 válasza Firefighter1 hozzászólására (») Nov 21, 2017 /

Mindenkép az MDF anyagot javaslom gép épitésnek.
Én alut munkálok meg ilyen gépen gond nélkül.
(#) Pali79 válasza cua hozzászólására (») Nov 21, 2017 /

Ahogy már leírták, megoldható, csak nem célszerű, mert egy normális erős 3 tengelyes maró nem tud olyan gyors mozgásokat végezni, mint a nyomtató. Többször olvastam, hogy egy-egy nyomtatás gyári nyomtatókon is 10+ óra. Ha a cnc csak egy picit lasabb akkor is sok órával növeli meg a nyomtatási időt. Persze ha ez nem számít akkor hajrá!
(#) Pali79 válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 21, 2017 /

Idézet:
„Hajrá ! Kezd el megépíteni , ne értékeld át többször "Az okoskodás a tett halála" Én senkitől nem kértem véleményt és (gyógyszergyártó szakmával) már a második gépemet építem”
Ha átgondolod alaposabban akkor elég lett volna egyet építeni...
(#) kaqkk válasza Pali79 hozzászólására (») Nov 21, 2017 /

Nem ! Én először építettem egy kicsit nyákfúrásra amit eladtam , most egy 100x100cm est építek famunkára .Tervben van a 3. is az lézergravírozó lesz , és ha azt is megunom akkor csinálok plazmavágót ...
A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2017
(#) kaqkk válasza Firefighter1 hozzászólására (») Nov 25, 2017 /

Bővebben: Link olcsón is lehet erős gépet építeni , csapágy -kerék-laposvas-szögvas. (és ami számodra a legfontosabb zárt ház )
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2017
(#) solowing hozzászólása Nov 26, 2017 /

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni a hozzáértőktől, hogy a mellékelt ábra szerint lézerrel szeretnék gravírozni.
Ahogy elnézem nem kellene mindig bekapcsolva lenni a diódának. Vajon mi kapcsolgatja?

Köszönöm a válaszokat!
(#) guliver83 válasza solowing hozzászólására (») Nov 26, 2017 /

Pedig ott a fotón, be is van pipálva!
Be is van kötve az LPT port valamelyik kimenetére a lézer, hogy kapcsolni tudja?
Generálsz egy kódot és látni is fogod, hogy ki be kapcsolja a lézert .
(#) solowing válasza guliver83 hozzászólására (») Nov 26, 2017 /

...Háát igen! Ez lenne a nagy kérdés, hogy hová kell kötni a diódát?
Következő: »»   280 / 372
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem