Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Commodore MPS 803

Témaindító: hajdu patrik, idő: Okt 30, 2012
Lapozás: OK   1 / 1
(#) hajdu patrik hozzászólása Okt 30, 2012 /

Helló mindenki!

Lenne énnekem itthon egy Commodore MPS 803 printerem. A kérdésem az lenne, hogy esetleg valami módon lehetne-e hozzácsatlakoztatni laptophoz vagy számítógéphez a nyomtatót? A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv. Patrik
(#) hajdu patrik hozzászólása Okt 30, 2012 /

Pár kép a nyomtatóról.
(#) Gabi válasza hajdu patrik hozzászólására (») Okt 30, 2012 /

Szia, emlékeim szerint ez a nyomtató soros csatlakozású volt, ami a mostani számítógépekre nem jellemző. Esetleg megpróbálkozhatsz egy soros-párhuzamos átalakítóval.
Szerintem kevés esélyed van ezt meghajtani egy mostani géppel.
(#) efraim válasza hajdu patrik hozzászólására (») Okt 30, 2012 /

(#) pucuka válasza efraim hozzászólására (») Okt 30, 2012 /

Gyanítom, a soros portja nem port, hanem busz. A nyomtató is "inteligens", mert saját karakterkészlete van, üzemmód váltással. A másik, hogy a floppy meghajtója is ugyanezen a buszon kommunikál a géppel. Úgyhogy nem gondolom, hogy egyszerű lesz illeszteni.
(#) pucuka válasza hajdu patrik hozzászólására (») Okt 30, 2012 /

(#) sooty válasza hajdu patrik hozzászólására (») Okt 31, 2012 /

Van rá módszer, de nem tudom működik-e windows alatt, vagy csak DOS alatt. (Én innen a commodore 64 szervert építettem meg és egy 386-os számítógép szimulálta a 1541-es floppyt.) Tools for commodore 64

cbmpr11.zip

(#) hajdu patrik hozzászólása Okt 31, 2012 /

Húh. Köszönöm a gyors válaszokat. Ahogy leszűröm a válaszokból nem sok remény van, hogy gépre csatlakoztassam. Mindenesetre köszönöm a válaszokat majd meglátom tudok-e valamit kezdeni.
(#) pucuka válasza hajdu patrik hozzászólására (») Okt 31, 2012 /

Építsd meg a scooty által csatolt dokumentumban, a .txt fájlban leírt átalakítót. Ez a gép LPT portját illeszti fizikailag a CBM nyomtatóhoz. Kicsit gubancos a "rajz", de ki lehet silabizálni. Kell egy 25p Dsub papa, (ennek a házába építheted az "elektronikát") és egy 6 p DIN dugó.
A .com progit meg megpróbálod elindítani a futtatás alól, ha megy, örülsz
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2012
(#) sooty válasza hajdu patrik hozzászólására (») Okt 31, 2012 /

A linkelt oldalon van leírás a kábelről a floppy ilesztés résznél, a txt fájlban ott a kábel neve x1541. Azért mellékeltem azt a zipet mert abban van a futtatható program.
(#) hajdu patrik hozzászólása Nov 1, 2012 /

Köszönöm a segítségeteket, már csak egy csatlakozó vezetéket kell találnom valahol és meg tudom csinálni a kábelt. Ha sikerül összekötni a géppel van rá esély, hogy kárt tesz a gépben?
(#) pucuka válasza hajdu patrik hozzászólására (») Nov 1, 2012 /

A számítógép LPT portja elég masszív, bár azért nem lehetetlen tönkre tenni.
(#) hajdu patrik hozzászólása Nov 1, 2012 /

Találtam egy ilyen http://sta.c64.org/x1541.png vezeték kapcsolást. Nem tudom, ilyenre gondoltatok?
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem