Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csőszivattyú indulási probléma
Lapozás: OK   1 / 1
(#) manó10 hozzászólása Feb 29, 2020 /
 
Üdv tagok,

van egy csőszivattyúm, amit nem tudok indulásra bírni. Ha valaki találkozott már hasonló problémával, kérem adjon tanácsot.

Télre kivettem a kútból, most visszahelyezvén, hiába kapcsolom be a hozzá tartozó dobozon a kapcsolót, a szivattyú nem indul, csak búg.
Kivettem a kútból, az alján lévő fedelet lecsavartam, ott látok egy tengelyvéget, amin egy anya van. Ez a tengely kézzel könnyen forog.
Jött a mérés. Kondit kiszedtem a dobozból, multiméterrel mérve megvan az x mikrofarad.
A 3 kivezetés között ellenállásméréssel megfelelő ellenállásokat mérek.
Mindent visszaraktam.
Azt vettem észre hogy amikor bekapcsolom és búg, akkor kézzel rásegítve a tengelyre, elindul és lassan forog.
Vajon mi lehet a baja????
Válaszokat előre is köszönöm
(#) ferci válasza manó10 hozzászólására (») Feb 29, 2020 /
 
Szia!
Mérj áramokat is mindkét körben.
(#) tcs52 válasza manó10 hozzászólására (») Pé, 15:50 /
 
Saját tapasztalatok:
Ha csak búg, akkor legtöbbször a fázis, vagy a segédfázis a probléma, és remélhetőleg nem az, hogy leégett a motor. Gyakori, hogy a dobozból kijövő vezetékek valamelyike megtört az évekig tartó használat közben (akár a nulla is megtörhet így!). Ezenkívül a dobozon belül a kábelsarus csatlakozások is el szoktak korrodálni. Nekem az első hibám azonban éppen a kondival volt, cseréltem, és megjavult. Aztán a dobozból kimenő kábelt kellett többször is rövidíteni a megtörések miatt. Néha a mérések megtréfálnak. Amíg mérünk, minden jónak látszik, de élesben már nem megy.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu