Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csőtermosztát bekötése
 
Témaindító: csatur, idő: Nov 21, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   20 / 20
(#) Tylla1 válasza Tylla1 hozzászólására (») Szept 17, 2019 /
 
Lekövettem a fehér vezetéket a 4-es bekötési ponttól és a másik vége a 9 pólusú melegvíztároló csatlakozójába kapcsolódik, ahol rövidzárak vannak bekötve.
(#) proli007 válasza Tylla1 hozzászólására (») Szept 17, 2019 /
 
Arra az egy szem sorkapocsra amit betettél. (most is oda van kötve, csak nem tudom hogy a hármas-e. De nem mérted meg a termosztátot, mikor ki zár/bont) hogy pld. ki a "C"..
Az érdekes, mert akkor miért nem rajzolták oda:
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2019
(#) Tylla1 válasza proli007 hozzászólására (») Szept 17, 2019 /
 
Az a bekötés akkor volt, amikor azt hittem, hogy a csőtermosztát működni fog az elhelyezett ponton az előremenő csövön, de nem működött, mert a melegedő víz nem jutott és az álló szivattyú után és így nem tudott kapcsolni a csőtermosztát, viszont a kazán elkezdte forralni a vizet a kazántestben. Ezért akartam átrakni a kazántest és a szivattyú közé, de ott meg nem volt hely
Mérni nem tudtam, mert nem tudott kapcsolni a csőtermosztát.
És igen, a nem működő bekötésnél a sorkapcsos csatlakozás a csőtermosztát 3-as pontjáról jött vissza a szivattyú P pontjára. Viszont a csőtermosztát leírásában vagy az 1-2-es vagy az 1-3-as bekötés van.
Kezd számomra kellemetlenné válni a sok értetlenkedésem...
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2019
(#) proli007 válasza Tylla1 hozzászólására (») Szept 17, 2019 /
 
"Mérni nem tudtam, mert nem tudott kapcsolni a csőtermosztát." Ha le meg feltekered, kapcsol, mert a környezet valahol 20 fokon van. Bekötés megállapításához ez elég, nem kell hőfokra kapcsolnia..
(#) Tylla1 válasza proli007 hozzászólására (») Szept 17, 2019 /
 
Ja, úgy igen...a pincében van a kazán feltekeréskor 30 foknál visszatekeréskor 20 foknál kattant. Ha így vesszük, akkor az akkori bekötés szerint (a kazán 4-es pontjáról a csőtermosztát 1-esre tovább a csőtermosztát 3-as pontjáról vissza a P-re. Manuálisan így indult a szivattyú, csak hát a víz nem érte el.
Működne ez szépen, ha a megfelelő helyre tudnám rakni a csőtermosztátot.
És még egy gondolat. A fent írt bekötéssel a termosztát 0 foknál forgatta a szivattyút, majd 30 foknál leállította és vissza 20 foknál ismét kapcsolta
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2019
(#) Tylla1 hozzászólása Szept 18, 2019 /
 
Szia proli007!
A mai napon a következőket végeztem. Először is csőtermosztátot cseréltem, egy szerintem érzékenyebbre. Típus: Hot Cold WPR-90GB. Bekötési pontok jelölése C, 1-es, 2-es.
Bekötöttem az általad leírtak szerint.
Tapasztalat a következő. Szobatermosztát kapcsol, láng, szivattyú indul. Csőtermosztát értéke: 20 fok. De valami mégsem jó, mert a szobatermosztát lekapcsolása után a csőtermosztát nem forgatja tovább a szivattyút. A fázis megszűnik a P ponton. Fix fázis megmarad a 3-as és a hálózati bekötő kábel fix fázis pontján. Ezzel párhuzamosan fix fázis van a csőtermosztát 1-es pontján (zöld-sárga)
Mit rontottam el?
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2019
(#) Tylla1 hozzászólása Szept 18, 2019 /
 
Sikerült összerakni! Minden szépen indul, majd a szobatermosztát kikapcsolása után a szivattyú tovább dolgozik addig, amíg eléri a csőtermosztáton beállított értéket, (- 8 fok). A csőtermosztáton szépen mérhető a fázis mindhárom ponton, majd a szobatermosztát lekapcsolása után a maradék 2 ponton.
(#) proli007 válasza Tylla1 hozzászólására (») Szept 18, 2019 /
 
Hello! Nehéz szülés volt, de végre megoldódott. Nem kell ide egyébként precíziós termosztát mert a víz kb. 50 fokra mindenképpen felmelegszik, ha meg kikapcsol a kazán a radiátorokban szoba hőmérsékletű kb. 20 fokos víz lesz. Olyan gyatra meg nincs egyik sem, ami ilyen hiszterézissel nem birkózna meg.
(#) Tylla1 válasza proli007 hozzászólására (») Szept 18, 2019 /
 
Hááát...egy pici változtatás azért volt az utolsó képsorozat óta A kazán panelén megcseréltem a kék és a barna vezetékek helyét, mert rosszul kötöttem be a NO/NC csatikat. Most fejeztem be a próbafűtést és minden remek! 40 fokra állítottam csőtermosztátot, mely a csőhőmére szerint is pont akkor váltott át a szobatermosztát által biztosított fázisról a folyamatos (3-as csati) fázisra. Aztán 45 foknál a kazántermosztát leállította a lángot, mert elérte a beállított értéket, de a szivattyú forgott tovább. Végül 32 fokos csőhőmérsékletnél a csőtermosztát is leállította a szivattyút! (hiszterézis kb. 8 fok). Holnap még rendezem a drótokat szépre, aztán végeztem!
Kedves proli007! Nagyon köszönöm a türelmedet és a rám fordított idődet! Nagyon sokat segítettél, egyedül nem ment volna. 3 nap kellett, mire átláttam a miérteket, de hát a jó munkához idő kell! (és csak egyszer cseréltem biztosítékot a kazánban )
Még egyszer köszi, további szép napokat!
(#) Apika77 hozzászólása Dec 29, 2019 /
 
Sziasztok segitséget szeretnék kérni egy brh w15 bekötését keringető szivattyura vízbetétes kandallohoz.
Kerestem forumban hasonlót de úgy a bekötés nem müködik
Van egyszer egy keringetö fekete, barna sárgazöld, kanoccal
Áramot hasonloan 3 eres 220 v konektorbol hogy hozzam össze
Termosztáttal termosztát 1,2,c,föld csatlakozokkal
Ugy mint laikus lépésröl lépésre hogy ne veressem le holnap is 50 szer az automatát elöre is köszönöm.
(#) moele válasza Apika77 hozzászólására (») Dec 29, 2019 /
 
Szia, ha a rajz alapján bekötöd akkor biztos jó lesz. Én kékkel jelöltem de neked barna szál van nullának. Bekötés előtt kapcsold ki az áramot !
(#) Apika77 válasza moele hozzászólására (») Dec 30, 2019 /
 
Köszönöm a segitséget a projekt teljesen rosz
Úgyhogy megváltam a termosztáttol.
(#) moele hozzászólása Dec 30, 2019 /
 
Mi az ami nem sikerült a bekötésnél ?
Következő: »»   20 / 20
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem