Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csőtermosztát bekötése
 
Témaindító: csatur, idő: Nov 21, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   6 / 22
(#) kisfesz válasza moele hozzászólására (») Feb 4, 2011 /
 
Szerintem felesleges ide kapcsoló, párhuzamosan bekötöd a két termosztátot, és amelyik érzékeli a meleget bekapcsolja a szivattyút!
(#) Yaki válasza moele hozzászólására (») Feb 4, 2011 /
 
Vettem egy Siemens RDD10.1 -t. Bővebben: Link
Ez elvileg jó, nem?
Potenciál mentes: ez jelenti azt h csak a fázist szakítja meg?
Magyarul csak felrakom a régi bimetálos helyére és örülök?
(#) Tomi111 válasza Yaki hozzászólására (») Feb 4, 2011 /
 
Üdv!

Szerintem felrakható helyette. Tudja kapcsolni a 230V-ot is. Felszereled és örülsz!


Üdv!
(#) Yaki válasza Tomi111 hozzászólására (») Feb 4, 2011 /
 
Rányomtam elindult és nem pukkant el!
Kösz mindenkinek a segítséget és a megerősítést!
(#) moele válasza kisfesz hozzászólására (») Feb 4, 2011 /
 
Szia !
Én csak azért írtam a választókapcsolót mert így biztonságos.
Akkor van gond, ha az egyik csőtermosztát meghibásodik, én már jártam így . Főleg a mostani termosztátoknál gyakori a meghibásodás.
Üdv.: moele
(#) kisfesz válasza moele hozzászólására (») Feb 4, 2011 /
 
Nem tudom milyen meghibásodásra gondolsz, de ez alapján a kapcsolóval még egy meghibásodási forrást építettél be a rendszerbe (mechanikai illetve emberi)! Én azt mondom, nem kell mindent túlbonyolítani, ha meg valami meghibásodik úgyis javítani vagy cserélni kell.
(#) moele válasza kisfesz hozzászólására (») Feb 4, 2011 /
 
Szia !
Legtöbb termosztátban az érintkezők ragadnak össze, ez a keringető induktivitásától van. Én így oldottam meg a problémát, sőt a termosztátokba szikraoltót építek be (R-C-tag)természetesen úgy is működik ahogy leírtad.
Üdv.: moele
(#) lebara hozzászólása Márc 9, 2011 /
 
Sziasztok!
Vettem Egy Nimbusz WPR-0GD típusú csőtermosztátot és ennek a bekötéséhez kérném valaki segítségét. Ha valaki tudna nekem segíteni mert nagyon béna vagyok a bekötéséhez melyik színű drótot hova kell kötni és hogyan kell feszűltségalá helyezni ha van valakinek számomra érthető rajza megköszönném:!
(#) moele válasza lebara hozzászólására (») Márc 9, 2011 /
 
Szia ! Itt van a használati utasítás és a bekötési leírása
a COMPUTHERM WPR-90GD típusú szobatermosztátnak.

A termosztát a hővezető anyagból készült csővezetékre erősítve, annak megbontása nélkül érzékeli az abban álló vagy áramló közeg hőmérsékletét és hőfokváltozás hatására a beállított hőmérsékletnél feszültségmentes elektromos záró/nyitó kontaktust biztosít. A beállított hőmérséklet alatti közeghőmérséklet esetén az 1-2 csatlakozási pontok záródnak, miközben az 1-3 pontok közötti csatlakozás megszakad. A beállított hőfok feletti közeghőmérséklet esetén az 1-2 pontok közötti csatlakozás megszakad, és az 1-3 csatlakozási pontok záródnak.

A termosztátot a szigeteletlen cső (max.2”) felületére kell a mellékelt rugalmas feszítő hevederrel rögzíteni. A megfelelő hőátadás biztosításához kenje be a cső felületét a mellékelt pasztával.

A bekötéshez csak magas hőállóságú (pl. szilikon gumi) szigeteléssel ellátott vezetéket szabad használni. A termosztát nem kettős szigetelésű, ezért a védőföldelést be kell kötni.
Műszaki adatok:

Beállítható hőmérséklet: 10-90°C

Kapcsolási hőmérséklet különbség: ~5°C +10°C-on

Kapcsolható elektromos feszültség: 250V~ 50Hz, 15(2,5)A

Üdv.: moele Bővebben: Link
(#) patu1979 hozzászólása Márc 15, 2011 /
 
Sziasztok, tudna nekem valaki segíteni vettem egy Cewal típusú csőtermosztátot azt szeretném ha 60 C-on kapcsolna be hogy tudom ezt megoldani?Előre is köszönöm.
:nemtudom:
(#) moele válasza patu1979 hozzászólására (») Márc 24, 2011 /
 
Szia !
Három bekötési pontja van. Az 1-3-as pontot kell bekötni és sorba kell kötni a keringető szivattyúval. Ügyelni kell arra, hogy a termosztát a fázis vezetőt kapcsolja. Vigyázz 230V~ A bekötési rajz a Cewal-ra is igaz !
Üdv.: moele :felkialtas: Bővebben: Link
(#) krisztianAMG hozzászólása Jún 20, 2011 /
 
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok,kedves fórumtársak,hogy csőtermosztáttal mennyire lehet precízen beállítani a szivattyú/fűtőtest be/ki kapcsolását.

Esetleg más megoldás a problémára?
(#) moele válasza krisztianAMG hozzászólására (») Jún 21, 2011 /
 
Szia !
Precízen nem tudod beállítani a hőmegfutások miatt. ( A cső melegedése és hűlése ahova a termosztát szerelve van, hosszabb folyamat !) Max. +-, 3-5 fok ami különbséget érez a csövön. Esetleg egy hő mintavételező digit. egységet kell beépíteni amely érzékeli és kiszámolja a két különbözetet és a közép értéken kapcsol ! Miért kell ilyen precizitás ???
Üdv.: moele
(#) krisztianAMG válasza moele hozzászólására (») Jún 23, 2011 /
 
Hátööö... ha már rákérdeztél pálinkafozobe kellene a futés kapcsolgatására. Mivel már legálisan is lehet készíteni,ugyebár.

Lenne valami megoldás?
(#) moele válasza krisztianAMG hozzászólására (») Júl 1, 2011 /
 
Szia !
Mit akarsz figyelni az üstöt vagy a cefrét ?
100C fok a forráspont ! Ezt simán egy bolyler hőszabályzóval kapcsolhatod, ha a gyári beállítást megbontod és beállítod 100 C fok-ra. (egy lefestett csavar elállításával) . Ez a legegyszerűbb módja úgy is ott kell lenni és figyelni kell ki ne fusson a cefre.
Üdv.: moele
(#) krisztianAMG hozzászólása Júl 1, 2011 /
 
Nem magamnak lesz,úgyhogy beszéltem a megrendelővel. Ő úgy szeretné megoldani,hogy 7 szegmenses LED-kijelzőn látható legyen az aktuális hőmérséklet és 1° pontossággal legyen beállítható.
Szvsz ez PIC-el lesz megoldható...
(#) bencze.z hozzászólása Szept 12, 2011 /
 
Sziasztok!
Bekötöttem egy WPR-90 GD csőtermosztátot, azzal a szándékkal hogy ha a rendszerben mondjuk 40 fok alá esik a víz hőmérséklete kikapcsoljon a szivattyú. Bekötés után a következőt tapasztaltam. A kazánban a víz hideg a termosztátot kb. 25 fokra állítva elindul a szivattyú. 25 fok alatt nem megy. Úgy gondolom ez így nem jó segítenétek mit tegyek.
(#) VIM válasza bencze.z hozzászólására (») Szept 12, 2011 /
 
Szia! A második oldaltól tessék olvasni egy kicsit!
(#) nbalu hozzászólása Okt 7, 2011 /
 
Üdvözlet mindenkinek !!!

Segítséget szeretnék kérni egy Ferrari típusú csőtermosztát bekötésével kapcsolatban,mivel nem tudom hogyan kell bekötni ha valaki tudna egy kapcsolási rajzot vagy leírást adni nagyon megköszönném.
Előre is köszönöm: Balu
(#) moele válasza nbalu hozzászólására (») Okt 18, 2011 /
 
Szia !
Ez a csőtermosztát egy hőre működő mikrokapcsoló,egy árva nyitó-záró érintkezővel.
Melyik része ami nem értesz ? Alap állásban amikor a víz még nem éri el a beállított hőfokot nyitott a két érintkező NO-1 .
Pl.: 40 foknál zár a két érintkező, ON -1 ezt két a pontot kell sorba kötni a keringető szivattyúval és a hálózat 230V~ pontjával F-N. A keringetőt pedig nullázni kell (sárgászöld). A fázist viszed a termosztáton keresztül a szivattyú megjelölt pontjára a nullát és a nullázót a szivattyú megjelölt pontjaira kötöd.
Munka megkezdése előtt áramtalaníts ! :felkialtas:
Üdv.: moele
(#) pinterto hozzászólása Okt 18, 2011 /
 
Sziasztok!
Tavaly már feltettem ezt a kérdést, de még mindig aktuális, ezért még egyszer leírom!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy adott egy vegyestüzelésű kazán, és egy carborobot kazán.
Azt szeretném megoldani, hogy amikor a vegyeskazánban a víz lehül kb.40 fok alá, akkor beinduljon a carborobot kazán.
A két kazán egy szivattyút vezérel, ezt most dugvillás megoldással oldottam meg, tehát ha a másik kazánt akarom használni, csak átdugom a dugvillát. a vegyeskazánon csőtermosztát van, a carborobotnak pedig saját vezérlése, amikor a carborobot működik, akkor a szobatermosztát vezérli a keringető szivattyút.
Valakinek volna valami ötlete a legegyszerűbb megoldásra?

Előre is köszi
(#) moele válasza pinterto hozzászólására (») Okt 18, 2011 /
 
Szia !
A szivattyúval tegyél párhuzamosan egy 230V~ tekercsű kisrelét amely akkor húz be amikor a szivattyú is megy. Ennek a relének a kapcsoló - öntartó-nyitó-záró érintkezőit úgy kell bekötni mint amikor a dugvillát átdugod. Ha a csőtermosztát kikapcsolja a szivattyút (lehűl a víz) akkor a relé is leejt és az érintkezők átkapcsolnak a kazán áramkörére. Azt már a szobatermosztát vezérli. A relé nem tud visszahúzni mert az öntartó áramkör is megszakad. Újbóli vegyes indításnál (amikor begyújtasz) egy nyomógombbal (esetleg időrelével, kapcsolóórával, indítható újra).
Üdv.: moele
(#) R_67 hozzászólása Okt 22, 2011 /
 
Sziasztok
Baxi nuvola 280-as kazánom van radiátorokkal és padlófűtéssel. Van egy fixen 230 V-ra kötött keringetőszivattyú a kazán után, ez normális dolog, hogy folyamatosan megy ? Nem kellene ezt a folyamatos üzemet a szoba termosztáttal, esetleg csőtermosztáttal vezérelni? Ha tudtok megoldást legyetek szivesek megosztani.
köszönettel
(#) Jerryko hozzászólása Nov 7, 2011 /
 
Sziasztok!
Van egy vegyes tüzelésű és egy ÉTI T-25-ös gázkazánom és két csőtermosztátot akarok beépíteni, egyiket az előremenő a másik pedig a visszatérő ágon, az előre menő kapcsolná be a szivattyút, ha elért egy bizonyos hőfokot. A másik pedig kapcsolná le ha elér egy magasabb hőfokot, így működne a gázkazánnal. A vegyes tüzelésű esetén a kikapcsoló termosztátot áthidalnám egy kapcsolóval hogy ne kapcsoljon ki ha eléri a beállított hőmérsékletet. Szerintetek ez így működő képes? Vagy tudtok valami jobbat? Milyen hőmérsékleteket célszerű be ill. kikapcsoláshoz beállítani?
üdv.: Jerryko
(#) moele válasza Jerryko hozzászólására (») Nov 7, 2011 /
 
Szia !
Elég egy csőtermosztát ! Az előremenő csőre kell tenni a kazántól pl. 1-méterre és amikor eléri pl. a 40-fokot akkor indítsa a szivattyút és addig megy még nem hűl vissza pl. 40-fok alá a víz. Mindegy, hogy gáz vagy szilárd tüzelésű kazán csővezetékét érzékeled a visszatérőbe ne tegyél érzékelőt ! Magasabb hőfokon ki ne kapcsold a szivattyút !(ahogy írtad a másik termosztáttal). Vigyázz 230V~ :felkialtas:
Üdv.: moele
(#) hbal válasza Jerryko hozzászólására (») Nov 7, 2011 /
 
Arra azért figyelj oda, hogy a gázkazán áramszünet esetén nem működik, míg a vegyestüzelésű igen.
Vagyis ha a vegyestüzelésűt használod és áramszünet van, akkor nem megy a keringető, a kazán pedig forralja a vizet.
(#) hbal hozzászólása Nov 7, 2011 /
 
Ha már a csőtermosztátnál járunk, nekem is lenne egy kérdésem.
Rokonoknak computherm (narancssárga) csőtermosztátot tettem fel, ideig-óráig jól is működött, aztán egyszer nem kapcsolt be. Szétmentek az ötrétegű cső kötései több helyen. Ezekután szeretnénk más gyártót választani, viszont szoba és csőtermosztát fronton is ezeket a kínai computhermes vackokat találom mindenhol.
Milyen márkát javasoltok?
(#) moele válasza hbal hozzászólására (») Nov 8, 2011 /
 
Szia !
Nekem CEWAL cső és szobatermosztátom van (Olasz gyártmány) kifogástalanul működik évek óta. Kereskedelemben kapható, és nem is drága.
Üdv.: moele
(#) Jerryko válasza moele hozzászólására (») Nov 8, 2011 /
 
Én azért gondoltam a visszatérőbe is egy termosztátot hogy gázkazán be legyen biztosítva, hogy ne tudja felforralni az se a vizet, ezért ez a termosztát nem menne a vegyes tüzelésűnél. Csak még a reteszelésen gondolkozom hogy hogy tudom kizárni a szobatermosztátot a vegyes tüzelésű esetén, hogy még véletlenül se indítsa el a gázkazánt.
(#) rap24 hozzászólása Nov 8, 2011 /
 
Az lenne a kérdésem, hogy vettem egy cső temosztát .Tipusa :Computherm WPR-90 GD a rajzon C,Föld, 2,1. mint hova kötök.
a választ megkösznöm.
Következő: »»   6 / 22
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem