Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Én a múltkor bukkantam pár nem mindennapira
![]()
Dekatron csőből lehet vu métert csinálni? Nem, ugye?
Nehezen, de igen, viszont nem úszod meg PIC nélkül. Szerintem.
Kizárt, mit kezdesz vele?
![]() ![]()
Egyedinek biztos egyedi lenne, mert ilyennel szerintem nem túl sokan próbálkoztak…
Hááát, igen, máshonnan nem igazán lehet szerintem beszerezni, viszont ezt a csövet favorizálom:
1, kikapcsolt állapotban is iszonyatjól néz ki 2, működés közben pláne 3, szetero alkalmatosság 4, könnyű "szerelhetőség" (novál foglalat, kis méretű cső) 5, ritkaságszámba megy, úgy vette észre ![]()
Négyet vettem ebay-ről kettőt itthon, mind új!
PCL86 PP-be tervezem középre ötödik csőnek + van egy csak erre épülő kész projectem (EZ80-ECC82-EM83) + kell tartalékba is a nehéz időkre ![]()
ÁÁÁ, annyira nem is jó
![]() ![]()
Ahh :szeret: (az ujjlenyomatokat töröld róla le)
Hála istennek ez az egyetlen ilyen használtnak kinéző 83-asom van csak, de ez is új csak valahogy lekopott az a szép barna köpenye.
Hogy letörölhessem előbb meg kéne találnom a rumliban a garázsban. Olyan ez mint az Indiana Jones filmekben az a hatalmas ládákkal teli szupertitkos katonai raktár. Értékek lapulnak ott, mégis a feledés homálya fedi őket.
Gyönyörűek! Különösen az a csúcsos zöld!
![]()
A 6ME4 nekem is tetszik!
Müszi, köszi, megjöttek a csövek!
Így pihent egy évet az élére állítva a GU50 PSE is amíg át nem alakult két darab SM74 kimenővé EBL21-ekhez
![]()
Sziasztok az én csöves erösitőm.6h13c.4 db--ecc88.4db --6n2p.2db---Ezekből lesz megépitve..Ha jól emlékszem.1963-as a kapcsolás.Ha minden jól megy jövő hét végén beindul.Persze még csak egy alulapon fog menni . Hogy milyen doboza lesz az még kosza gondolat .Most megyek megveszem a csöveket ....nem lesz olcsó Szép napot
Sajnos nem igazán tudom hogy kell beépiteni .Sajnos egyik szebb mint a másik.Nem tudnék dönteni.
![]() ![]() ![]()
2009/12 RT-ban található , szkópcsöves kivezérlésjelző. Végcső anódjából hajtják , tápfeszek csöves erősítőben adottak .
Gyanitottam én, áh, lehetetlen projecteket nem vállalok, inkább a földön úszkálok.
![]()
Hát Laci hogy te miket találsz ! szép -szép de nekem egy csöppet asszimetrikus
![]()
Hát urak, döbbenet amit ma tapasztaltam, előástam a méricske nevezetű mérőadaptert, gondoltam bohóckodok, ismerkedek vele, mert eddig nem sokra jutottam vele, na lényeg a lényeg, végre rájöttem, hogy lehet rezonancia frekvenciát, villamos és akusztikus átvitelt mérni vele, ellenállást, hangnyomást, stb, na gondoltam megmérem a PCL 86-ot, na hát én eddig azt hittem majd milyen frankó átviteli görbéje lesz, hát tévedtem, 1kHz től lefelé vágás, kb -3dB 20Hz-ig, illetve 1kHz től felfelé egy emelés látható itt +2dB egészen 5kHz ig, onnan ujra lefelé 0dB ig, 20kHz nél.
Na ez volt az első ami érdekes volt számomra, a másik az, amikor (szerencsére van miből) kicserélgettem a PCL csöveket, azaz próbálgattam, na és itt döbbentem rá, hogy cső és cső között mekkora különbség van. A beállitások (nyugalmi szimmetria) az átviteli görbén nem sokat változtattak, inkább a kimeneti szintem, de ez most nem fontos. A nagy felismerést az tette bennem, amikor 30-40Hz környéke akár 3dB-t is csökkent, egy egy rosszabb cső esetében. Szóval ma is okosabb lettem egy tanulsággal.
A szimmetrikus és az asszimetrikus dolgok is lehetnek szépek.
![]()
Olyan szép Csöves erősítőket
![]() ![]()
Uhh az a forgó számtárcsás hangerő-potméter? Ha igen ultraklafa honnan lehet szerezni?
Semmi probléma, holnap leugrom értük.
Üdv.
Volt ilyen hátsó gondolatom.
Nagyon szép polcokat készítek. ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |